reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo ja Ciebie rozumiem.Tez jestem tym wszystkim w jednym ale mam kolege który puści jakby co przelew jak trzeba. ja tez właśnie urlop planuje aby przed 15 wrócić. sama poszłabym wczesniej na zwolnienie ala mam nadzieje ze sobie jakoś poradzę. masz rację to jest czas kiedy trzeba zadbac o siebie i o dzidziusia.

milla oczywiście że pamiętamy.I ja napewno nie zapomnę. fajny czas jak dziecko zaczyna mówić mam , tata, niezapomniane chwile. trzeba sie nimi cieszyć bo szybko mijają. czekam cierpliwie na twoje starania córeczkowe :-)
maggie ja tez myślałam o makarskiej ale wylądowaliśmy tutaj bo bliżej

Ostatnia edycja:
reklama
Elmo no pewnie, że idz na L4 musisz sobie odpocząc troche bo to najważniejsze :) zwlaszcza, że jak piszesz nie mialas zbyt wiele okazji do urlopu itp.
Ewelin udanego wypoczynku Ci zycze :)
Matik na córke bym dziala dziś wieczorem, tylko pamietaj bez orgazmu I z zakwaszaniem &&
Milla pamietam Cie pewnie że tak :) ja mam ostatnio małego chlopca do pilnowania bo nasi znajomi nie znaleźli jeszcze niani dla niego I mi podrzucaja 2 razy w tygodniu I on teraz w lipcu roczek skończy I tez już zaczyna mowić pierwsze słowa no I sam chodzi, wiec jak go mam to boje sie by sie gdzies nie przewrocil I latam za nim jak cień ;) a jak go przewijam to Maja patrzy, że on ma siusiaka I sie dziwi co to takiego hehehe ;) smieszne te dzieci czasem

wszystkich serdecznie pozdrawiam I trzymam &&

Matik ja bym próbowala... nie wiem tylko czy nie bedzie już za późno bo pierwszy pozytywny test był wczoraj jakos rano pisalaś... mysle, że w tej chwili ryzyko nie jest duze by trafic w owu, raczej bedzie już po. A Piranha pisala, że to na dziewczynke to między 8 a 20h po owu, wiec by pasowalo jesli jajo u Ciebie wytrzymale I jest :) ale decyzja nalezy do Ciebie ;-)

Matki ja zaczynam staranka od nastepnego cyklu i w tym tez mialam podobnie jak TY. Wyszly mi pozytywne testy owulacyjne dwa dni pod rzad. 2 dni przed pozytywnymi testami juz bylo widac delikatna kreseczke. 20 dc pokazaly sie dwie niemalze identycznego kolory a 21 dc druga byla bardzo ciemna niemal bordowa. Z tego co wyczytalam to liczy sie ten pierwszy pozytywny. Zaznaczylas na wykresie, ze szyjka juz twarda, to probuj dzisiaj bo moze byc jutro za pozno.

Hello! Chciałam Was nadrobić ale w pewnym momencie się poddałam, za późna już godzina więc wybaczcie :-)

Kasiu, dzięki kochana, piątka i buziaczek przekazane :-)

Araki
, ale stosujesz tylko odstęp od owulacji by zwiększyć szanse? To strasznie nieskuteczna metoda. U mnie śladowe ilości EWCM pojawiały się w przeddzień pozytywnego testu oraz w dniu pozytywnego testu, w dniu owulacji już go nie było. Tempka pnie się w górę, trzymam kciuki! Mojego M chłopaki to nawet 2 dni nie wytrzymywały ale słabe chłopaki sprzyjają poczęciu córeczki :-) A może to dlatego przy odstępie powyżej 4 dni rodzi się podobno więcej chłopców (bo muszą to być silne, mega testeronowe chłopaki)? :-D Ja używałam One Step Ovulation Test, tanie i bardzo dobre, kupowałam na Allegro od użytkownika VITAL_MARKET_PL. Zestawy witamin dla kobiet planujących ciążę zawierają często składniki polecane przy planowaniu synka, tyle że w mniejszych dawkach. Co do diety Dukana to prawda - silnie zakwasza organizm :tak:

Polisia, dziękuję za to co napisałaś :-*, trzymam kciuki za piękny wynik progesteronu! Chętnie pomogę, ja wyników badań hormonalnych nie konsultowałam z lekarzem, robiłam je sama na własną rękę. Linia pomocnicza zazwyczaj ustawiana jest o 0,2 wyżej jak najwyższa z 6 ostatnich temperatur przed skokiem, tak jest na enpr.pl. Inhalacji nie próbowałam, na szczęście katar już głowy a raczej nosa :-) Niestety mieszkam koło największej chyba wylęgarni komarów - koło terenów wodonośnych. Nie jedz wołowiny - czerwone mięso podnosi testosteron, ja jadłam tylko drobiowe. Co do bransoletek to jony dodatnie są szkodliwe i bombardują nas zewsząd, stąd jonizujące bransoletki na pewno emitują jony ujemne, warto kupić taką o jak największej emisji, może poszukaj w starych wątkach link do sklepu, w którym kupowała Gal? Gościu miał tam przyrząd mierzący emisję jonów, te emisje były mniejsze jak podaje producent ale wciąż spore.

Kevinka
, miło mi bardzo! :-) Co do jogurtu to lepiej sprawdzić jego pH, niektóre mogą mieć bliższe neutralnemu odczynowi (czytałam, że producenci niektórych jogurtów dodają alkalizujące składniki gdyż pH 7 jest dla nas najzdrowsze). Trzeba też pamiętać, że sperma podnosi znacząco pH a czymś o pH 4-5 nie zbijemy do odpowiedniego pH z wyższego poziomu. Moim zdaniem Vitagin C absolutnie nie zaszkodzi. Jeśli o mnie chodzi to zamiast codziennego serduszkowania (które podobno może podnieść poziom testosteronu) wybrałabym ponad 7-dniową wstrzemięźliwość (analizując cykle przez kilka miesięcy można już wyczuć jaka kreska testowa oznacza, że jutro test będzie pozytywny, zadziałałabym właśnie tego dnia co da zalecany przy planowaniu córeczki odstęp 2-3 dni). Trzeba pamiętać, że im dłuższy odstęp od owulacji (a ma pn niewielkie znaczenie) tym dłuższa walka z pH :-)

Elmo, ano pierwszy trymestr nie rozpieszcza ;-) Byłaś już na USG?

Ewelin, a Ty już byłaś na USG? Nie czytam na bieżąco i boję się, że przegapiłam takie cudne wieści.

Elle, dziękuję kochna! :-*

Macy
, z zazdrością ze strony Krzysia trochę lepiej, z Kai też niezła zazdrośnica (i złośnica ;-)) się robi ;-) To jest diagnoza w kierunku zaburzeń ze spektrum autyzmu, wyniki w piątek :-( Należy brać ekwiwalent 1500-10000 mg owoców żurawiny, np. 2 razy dziennie taka ZURAWINA CRANBERRY 4200 MG KONCENTRAT 100kaps (3351333574) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Matik
, ja łykałam taki Calcium Citrate 100tabl WZMACNIA STRUKTURE KOSCI (3366719757) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Styczność śluzu z żelem o niskim pH powinna trochę obniżyć pH śluzu (choć zdarza się, że stanie się odwrotnie). U mnie w wyniku diety EWCM zaniknął całkowicie, pamiętajmy, że na jego obcność (i na pH) mają też wpływ estrogeny, warto sprawdzić poziom hormonów. U mnie mleczny śluz pojawiał się jeszcze przed owu co mi było bardzo na rękę, śladowe ilości EWCM były tylko w przedzień owulacji (najpłodniejszy dzień cyklu).

Ewelin, Kosmo zachowała długi odstęp od owulacji (co jest nieskuteczną metodą) a poza tym nie stosowała restrykcyjnej diety, nie pilnowała niskiego pH do owulacji, nie łykała zalecanych suplemlentów w zalecanych dawkach. Moje statystyki na razie pokazują, że wszystkie dziewczyny, które w kwestii planowania zrobiły bardzo dużo to mają tą płeć co chciały :-)

misia
, ja już kciuki zaciskam!

Więcej nie doczytałam :-(, buziaki i dobrej nocki a rano pięknych tempek ...lub braku mdłości :-)

Ostatnia edycja:
Witam z rana przy mięcie ktoś chętny żeby się dołączyć :-) oczywiście może być kawa jak kto woli u mnie rządzi MIĘTA !
Piranha dziękuję :-) miło że do nas zaglądasz :-) Wszystkim dziękuję za &&&& i wsparcie jesteście złote :-)
Miłego Dnia Wam Życzę !!!!!

reklama
witam wszystkich :)
ja po wzycie wiec tak wedlug miesiaczki powinien byc 10 tydzien a jest 6 i dzis 3 dni :) serce bilo wizyta za 2 tygodnie :)

Do góry