reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny:-)
Super Ewelin, miłego wypoczynku.Zazdroszczę takiego wyjazdu:tak:My w tym roku tylko po Polsce się bujniemy.Mąż zmienił pracę więc nie chce tak od razu brać dłuższego urlopu.Wiadomo nie wypada....
Daria to wspaniale, że Twoje malutkie dzieciątko ma się ok i serduszko mu zdrowo bije.;-)
Elmo córeczka znowu chora? Buziaczki i zdrówka dla małej:-)
U mnie oczywiście nie tak jak być powinno.12 dc cyklu mąż wyjechał wraca w piątek:-( Najgorsze jednak, że nie będziemy się starać o dzidzię jak wróci bo mam ph 5 a wieczorem 5.5. Nie wiem dlaczego mi tak skoczyło.Mam z tego powodu mega mega doła.Wydaje mi się, że to sprawka rephresh. Zanim go stosowałam ph miałam 4 i żadnego swędzenia tam na dole.Dopiero po zastosowaniu go zauważyłam zmianę.Oj coś czuję, że pomoże mi tylko gynoflor:-(
Także kochane staraczki lipcowe, ja się przepisuję na sierpień ale za Was trzymam kciuki:-):tak:

reklama
czesc

Elmo współczuje Ci tych dolegliwości... moja przyjaciółka ze studiow miała takie dolegliwości do samego porodu I też powiedziała, że 2 dzieci to max bo te dolegliwości ja wykonczą... ja nie miałam zadnych wiec nie mam co narzekać bo w ciązy to ja bym mogła chodzić całe zycie, ale tak max do 6 miesiąca bo później brzuszyszko wielgachne I kregosłup boli, nie ma nawet jak spać ;-) a ja miałam wielki brzuch w obu ciążach ok 117-120cm w obwodzie I dzieci ponad 4 kg. wiec w 3 trymestrze tez sie umęczyłam, ale nie ma co narzekać najwazniejsze, że efekt byl pozytywny I zdrowe dzieci sie porodziły :) a Zuza wlasnie towarzysza zabaw potrzebuje widze po moich dziewczynach jak sie nieraz fajnie razem bawią :) nawet teraz, wzieły I schowały kapsle od butelek I jeżdżą teraz po mieszkaniu a ja mam troche spokoju :) wiec jak mała róznica wieku to też fajnie, na poczatku duzo pracy, nerwów cierpliwości a później już lepiej I wiecej czasu dla siebie I na BB ;-)
Ewelin no to na urlopie musisz sobie odpocząc bo później może byc ciężej gdzieś wyjechać z Malutką :) no a jesli o mnie chodzi to nie wiem co bedzie z tymi marzeniami o synku, póki co nie bede sie starać, choc nie wykluczam, że kiedyś spróbuje ;) u mnie mąz sam pracuje wiec nie ma warunków też na nie wiadomo jakie rozmnarzanie sie ;) ja zawsze chciałam 2 jedno po drugim odchować I iśc do pracy bo w domu tez oszaleć można tak na dłuższą mete, wiec jakbym teraz znowu w pieluchy sie władowala to kolejne lata w domu mnie czekają... bije sie z myślami nie raz I racjonalnośc bierze gore na sercem poki co...
Krystianmartin ja tez bede sledzić Twój szczęśliwy cykl &&&&
misia I za Ciebie &&
Matik I jak wczoraj były starania czy odpuscilaś?
Piranha && za diagnose Krzysia :) oby wszystko było dobrze
agagsm moja Ala tez królewna na maxa a Maja to jej przeciwieństwo :) ja interesują zepełnie inne rzeczy niż typowe dziewczynki, ona woli tiry, samoloty, helikoptry, klocki I buduje samoloty oczywiście no I z tata w piłke chce grać - ma już z 6 pilek w domu ;) do tego łobuz z niej jest , gryzie nie raz Ale, albo pobije no I umie fochy taki strzelić, że nie ma przebacz, stach podejść do jaśnie pani ;-) ale smieszna tez jest I kochana, taki mały tuliś :)

misia
&& za Twoje staranka :)

Daria no I super, ze z fasolka dobrze, ze serce bije :) bedzie dobrze :)

pozdrawiam wszystkich serdecznie I && za staranka trzymam :)

Daria Oficjalnie GRATULUJĘ !!!!!!!
:-) Dziękować! Dziękować! Za wsparcie i miłe słowa :-) pozytywne nastawienie hhhhym to jedyne czego się trzymam jak pozom pozytywnego nastawienia spada to staram się szybko szukać pozytywów bo nic innego mi nie zostało jak już mi nastawienie się skiepści to nic już ze starań nie będzie, dlatego nakręcam się pozytywnie ile wlezie i bardzo Wy mi pomagacie czuję że nie jestem sama, jak byłabym sama to dawno dałabym sobie spokój nigdy nie podejrzewałam że będę miała problem z zajściem w ciążę do tej pory nie miałam takich problemów zachodziłam i już a teraz taka masakra ale nic trzeba być twardym nie miętkim :-) wycierać noc i się uśmiechać i do przodu będzie dobrze :-)))))

wiecie co spękałam wczoraj :no:
myślałam że ja mam owu 14 a nie 11 dc to by potwierdzało ze 11 jak się wcześniej staraliśmy był chłopak i to rano były starania czyli pewnie najbliżej owu , a ja myślałam że owu mam 14 więc było przed owu , wcześniejsze starania były 9dc ale tu nie wiem co było choć bardziej czułam ze to dziewczynka chmmm dlatego teraz bałam się że trafię na chłopaka na dodatek kalendarz chiński pokazuje mi chłopaka w tym miesiącu i jak na razie to on mi się zgadza z ciążami :no: wiem że to na 50% ale mi akurat potwierdza się i dlatego aż się trzęsę czy próbować czy lepiej nie , ach boję się że wejdę w owu za blisko. Choć w zeszłym cyklu byłam bardzo blisko owu to nie zaszłam więc nie wiem

ale teraz staranka były też 8dc więc może to zadziała

http://www.**********/kalkulator,plci-dziecka.html

Ostatnia edycja:
Matik rozumiem Cię, rób tak jak podpowiada ci rozum żebyś nie miała sobie nic do zarzucenia. Powiem Ci że ja tez patrzyłam na ten chiński bo z dwoma ciążami mi się zgodził. Niby 50 na 50 ale chciałam go wziąć pod uwagę. A przyszły miesiąc masz już na córę czy na chlopaka dalej.
Ja z moich ciąż wywnioskowałam tylko tyle ze przy pierwszym synu sex byl w 12dc 14, 15, 16 dc z owulką w 15 dniu. Z druginm robiony w 15 dc z owulką w 16. Tak więc oba starania były dzien przed ovu a więc w tak zwany szczyt śluzu. To by się zgadzało.

sierpień pokazuje dziewczynkę więc z czystym sumieniem mogę się starać :-) bo jak myślałam wczoraj i dziś rano to aż drgawki miałam a to na pewno nie pomoże , więc lepiej nie

Matik to znaczy że nie będę sama w sierpniu?:tak:Oby nam się udało, ja już się doczekać nie mogę aż będzie po wszystkim,te suplementy,pilnowanie ph ehhhhh;-)

Piranha
jeśłi będziesz mogła również mi odpisz co mam zrobić z tym ph.Tak jak pisałam miałam już 4 a teraz 5 a wieczorem 5,5.Jestem załamana bo to miał być mój cykl starań:-(
Misia bardzo dobre podejście:-):-)Tak trzymaj;-) Jak u Ciebie z ph ? Używasz czegoś na obniżenie?

Matik znowu zaczęłam wątpić czy sierpień to dobry miesiąc na starania.Sprawdziłam w tym kalendarzu i wychodzi chłopak,a lipiec córka............

Ostatnia edycja:
reklama
mamakaja e tam kalendarz to bardziej zabawa, mnie sie nie sprawdził z Mają wiec u mnie 50% skuteczności ;) ja jestem na 100% przekonana o tym, że to głównie dieta I ph sluzu wplywa na płeć, odstep od owu nie ma wiekszego znaczenia. mi kalendarz wskazywał, ze Maja winna byc chlopcem, ale tak sie zakwasiłam po diecie Dukana, że nie bylo opcji by chłopiece ~o dopadły jajeczko :) I mam drugą babeczke dlatego ja kalendarz chiński trakowalabym tylko jako zabawe ;) ale każdy robi według tego co uważa :)

Do góry