reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No to życzę udanych wakacji pięknej opalenizny i relaksu :-)
Ale wydaje mi się że mając małą dzidzię nie trzeba rezygnować z wycieczek :tak:

ja się teraz zastanawiam bo dziś mój 11dc i tak jak w poprzednim cyklu tu temperatura maxymalnie spadła w poniedziałek, w niedzielę i w czwartek były starania i to z org.:tak: owu wyglądało na to że była z soboty na niedzielę a mimo to nie udało się zajść w ciążę? tak się zastanawiam kiedy ja mam teraz stwierdzić ze to już po owu i próbować na dziewczynkę hhhmmm nie wiem ph nadal 6 mimo żelu , nie wiem dlaczego tak rośnie
a dziewczynki żyją też w tym 6ph prawda? czy już nie?

reklama
Matik zaznaczylas na wykresie plus na tescie owu wczoraj, tempka w dole, sluz wilgotny wiec wyglada na to ze jestes w trakcie owu. Jesli sie starasz na dziewczynke to na Twoim miejscu orgazmy bym sobie odpuscila bo to jednak podnosi ph. A aby sprobowac jeszce ta metoda O+12 to nie wiem, moze do chwili kiedy test owu wyszedl pozytywny dodaj okolo 36 godz. i dzialaj, ale bez orgazmu i zbijaj ph sylkiem badz innymi specyfikami. Utrzymanie niskiego ph jest bardzo wazne. A to czy owu wogole byla bedzie widac na wykresie w ciagu najblizszych 2-3 dni. Tak mysle.
Daria ciekawi mnie na jakiej zasadzie dziala ta opaska, czy czasem nie uwalnia jakiejs substancji do krwi?

matik pozytyw wczoraj, dzisiaj spadek, więc ovu powinna być dzisiaj. A o której w poniedziałek wyszedł Ci test pozytywny, a jakieś bóle odczuwasz? A sory widzę- bol z lewego, więc jak dla mnie dzisja ovu, jutro zobaczysz czy bedzie skok, on powinien potwierdzić przebyta owulację.
Elmo z lekarzem powinnaś się dogadać, a czemu tak szybko chcesz iść na L4. Ja muszę jak najdłużej pracować, u mnie trochę to inaczej wygląda bo ja juz dwie ciąże przeszłam więc moj szef się chyba nie spodziewa że jeszcze będzie u mnie trzecie. Będzie w niezłym szoku. Myślę ze zakończę rok a potem ktoś mnie na chwilkę zastąpi i szybciutko wrócę.

teraz robiłam 2 test i tu zdecydowanie taka sama kreska rano śluz był rozciągliwy a teraz mleczny 13:50 ból boli wczoraj cały dzień jak na okres plus kłucie jajnika na przemian ale najbardziej prawy i dziś też cały czas mnie bolą piersi już się nadmu****ą:-) generalnie wszystko fajnie ale jak ja mam się wstrzelić z tym 0+12 ? bo na tym mi zależy a nie w owulację

Ewelin pracuje na samodzielnym stanowisku, czyli jestem zupelnie sama ksiegowa, kadrowa, sekretarka itd. 16 osobowej firmie na pelnej ksiegowosci. W pierwszej ciazy pracowalam prawie do konca i nauczona doswiadczeniem nie chce juz tak ryzykowac. Grypa, skurcze nie skurcze do pracy trzeba bylo isc bo podatki, bo zusy, bo wyplaty. To sa rzeczy ktore nie poczekaja nie raz nawet jednego dnia. Sama wiesz, a nie mam nawet kogos kto przelew zrobi jak mi cos wypadnie. Nawet jak wyladowalam w szpitalu to wiekszy stres mialam co z praca niz co z nami, ze mna, z dzieckiem. Wiesz ja taka jestem sumienna pracownica, nie chcialam nikogo zawiesc. I choc juz wtedy a to byl 6 miesiac dostalam zakaz pracy to musialam wrocic bo kogos na zastepstwo trzeba przyuczyc. I tym sposobem dopiero w 9 miesiacu bylam na zwolnieniu, ale zbyt wiele mnie to zdrowia i nerwow kosztowalo. Szefa mam ok, wtedy byl zadowolony bo dawalam z siebie 120%, teraz jest mniej zadowolony wizja ze odejde na poltora roku. Ale gdybym miala choc stazystke ktora zrobilaby cokolwiek w razie "w". Ale nie mam i nie ma takiej opcji wiec przemyslalam to postokroc i podjelam taka decyzje. Ja nie chodze na zwolnienia lekarskie, opieke nad chorym dzieckiem czy 14 dniowe urlopy. Raz na dlugi czas zdaza mi sie kilka dni wolnego po 25tym czyli po vatach itd. ale to musze planowac 3 miesiace. Takze chyba rozumiesz. Pierwszy raz w zyciu stwierdzilam ze mi tez sie cos od zycia nalezy ;-)
Matik mleczny sluz pewnie zwiastuje ze juz po owu. Jesli nie bedzie juz rozciagliwegi i wodnistego w ciagu dnia to mozesz probowac wieczorem, ale moze byc juz za pozno. Pamietaj o utrzymywaniu niskiego ph.

Ostatnia edycja:
mówisz? kurczę boję się tak wstrzelić , w załączniku 2 paski wczorajszy to 1 a dzisiejszy to 2 (oczywiście nie z rana i pierwszego moczu) P7020128.jpgP7020129.jpg

Załączniki

• P7020128.jpg
    P7020128.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 60
  • P7020129.jpg
    P7020129.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 52
Ewelin udanego wypoczynku :) My za półtora tygodnia wyjeżdżamy w okolice Makarskiej na dwanaście dni, też się nie mogę doczekać już. Myślę ze pogoda murowana.
Daria powodzenia u gina :) imponujesz mi swoim podejściem takim zupełnie na luzie, też tak chcę

Hej. Pamiętacie mnie jeszcze.???:-D Nie miałam neta przez kilka dni i tak za BB tęskniłam. Zapewne Was nie nadrobię. Widzę suwaczki u Elmo i Ewelin. Piękne.
A u mnie poza tym że mały zaczął raczkować na całego i gadać pierwsze słowa MAMA i TATA to nic nowego. AAAAA oprócz tego że się zawzięłam i raz tylko małego karmię. M wstaje w nocy bo zaczął się budzić a tak ładnie już noce przesypiał. Pewnie jak przestanę zupełnie karmić i okres wróci na dobre to wtedy realnie będę mogła zacząć myśleć o trzecim bobo w sensie o córci.

Pozdrawiam wszystkie!!!

Matik sama musisz podjac decyzje. Test owu jest pozytywny wczoraj, to ze dzis tez juz niczego do sprawy nie wnosi oprocz tego ze powoli spada u Ciebie poziom lh. Owulacja nastepuje w granicach 8-48 godz od pozytywnego testu owu, a u wiekszosci kobiet w granicach 24-36. Najwazniejsze jest i tak utrzymywanie niskiego ph, tego sie glownie trzymaj.
Milla jak to nic nie slychac, raczkowanie, pierwsze slowa? Toz to szok :szok::-) Super.
Maggie ja wlasnie tam mialam jechac, Makarska cudne miejsce!

reklama
matik dla mnie sa pozytywy, ja po prostu 36 po pozytywnym wieczorem poszłam na całość. rano juz nie bylo śluzu płodnego i rano miałam ból jajnika dlatego odczekałam 12 h czyli do 23 i starania.Przed zaaplikowałam sylk, potem podmyłam sie Zelem do higieny Lactacyd femina o Ph 3,5 a na koniec tampon z limonką do rana. Cięzko jest sie wstrzelić w O+12 ale ja mam nadzieję ze u mnie sylk i tampon z limonką sobie poradzili.Zoabczymy. Głowa do góry,w iem że to odwazne podjęcie decyzji ale ja nie żałuje. pamietaj słowa Piranhy "Bardzo skuteczna jest metoda O+12". Mnie to stwierdzenie przekonało do tego aby spróbować.
jJa bym próbował dzisiaj wieczorem

Do góry