reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria czekamy na zdanie relacji z wizyty i na suwaczek.
Elmo mdłości się pojawiaja i znikają. raz mnie łapia z rana a raz po południu. wczora w lidlu jak zobaczyła słodycze to musiałam zjeść aż dwa batony prince polo. nie było rady sie oprzeć. A wiesz ja taka głupia jestem ze ostatnio bałam sie zjeśc chipsa (bo on solony). Jakby to cos juz mogło z mienić.Boje się troche podrózy w czwartek zeby mnie nie męczyło. I zmeczenie mnie dopada, muszę się pakować a wczoraj siły na nic nie miałam. Ciesze sie tylko tym tygodniem leniuchowania, lekarz tylko zabronił mi długo leżeć na słońcu, a miałam się na czekoladę robić, haha.

dziewczyny wiecie może czy można espumisan w ciązy , albo może któraś brała wcześniej?

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelin a wybieracie sie samochodem? Moze jakos powoli przebrniecie ta podróz a pozniej juz tylko wypoczynek. W takie upaly napewno nie nalezysz na sloncu a i tak wrocisz czekoladowa, jestem pewna :-) Mnie narazie na slodkie odpycha totalnie, ale mialam dokladnie to samo w pierwszej ciazy, zero slodyczy poki byly mdlosci. Zmuszam sie do owoców zeby cos tych witamin łyknąć. Mam tak ze siedze w pracy i zamarzy mi sie popcorn ale jak juz przyjde do domu i wyjme go z szafki to mi sie odechciewa. Za to frytki zawsze chetnie w kazdej formie :tak:
Macy moja tez typowa Królewna. Ja jak bylam mala to takie chlopaczycho bylo ze mnie, spodnie, sportowe buty i lazenie po drzewach. Zuza delikatna, sukienki, spodniczki, opaski, lakierki, brokat itp. to jej swiat. Fajna jest :tak: Ale w temperamencie i sposobie bycia to łobuzowata jest.

Antosia co u Ciebie?

Można brać espumisan, tak jest nawet napisane w ulotce... Ja pamiętam, że brałam, miałam różne żołądkowe przeboje w ciąży...

Ewelin, na doz.pl na ulotce jest napisane, że nie ma badań dotyczących bezpieczeństwa i skuteczności w ciąży. Espumisan, kapsułki, 40 mg, 25 szt - Portal Dbam o Zdrowie Może w aptece coś Tobie doradzą? A gdzie jedziecie na wakacje?
Elmo, ja też łaziłam po drzewach, rwałam spodnie na kolanach i takie tam. :-D Ale grzeczna raczej byłam, tyle że było mnie wszędzie dużo i często. ;-)

ARaki dzięki. tak myślałam że można, ale babka w aptece mi powiedział że lepiej nie. A wcześniej chyba jagienka tutaj pisla ze bierze, tak więc myślę ze czasami nie zaszkodzi. Z tym planowaniem można zwariowac, właśnie jak sie czlowiek nakręci to cały czas o tym myśli. I chciałby juz. jak to któras tutaj wczesniej napisał, najpier czerkamy na II kreski na tescie ovu, potem na II kreski na ciązowym, potem na pierwsze USG,potem czy chłopiec czy dziewczynka, potem na poród, potem kiedy zacznie przesypiać noce, kiedy zacznie chodzić.haha ciągłe czekanie.
elmo tak my samochodem, samolotem to tylko do Splitu by można było a poźniej byłby kłopot z dotarciem na miejsce. ale jedziemy z noclegiem po drodze więc jakoś dam rade. A szkoda że wy zrezygnowaliście z wyjazdu. ja myślę ze juz szybko nie pojedziemy dlatego korzystamy. A jak w pracy, jak szef?
Macy wybieramy sie do Chorwacji, mamy wynajęty apartament na obrzeżach Zadaru, bedzie super,

Ostatnia edycja:
Ewelin napewno bedzie super. No my zrezygnowalismy bo ja naprawde sie nie nadaje. Wiem ze i my sie szybko nie wybierzemy jesli nie teraz dlatego jeszcze biore pod uwage wrzesien, mam taka cicha nadzieje ze jak minie ten pierwszy trymestr to ozyje troche. No zobaczymy, nie ma co planowac. Szef zareagowal dziwnie ale powoli sie oswaja. Bede pracowac do konca sierpnia, miedzy czasie przyuczac dziewczyne na zastepstwo. Jeszcze nie wiem co na to moj lekarz czy da mi l4 bez problemu ale mam nadzieje ze sie dogadamy. Takze czekam juz konca wakacji, tak odnosnie wiecznego czekania :-D
Araki tak myslalam ze to na wzdecia nie na mdlosci heh ;-)

ewelin co do mdlosci to moge ci polecic Sea-Band, opaska przeciw mdłościom, akupresurowa dla dorosłych, 2 szt - Portal Dbam o Zdrowie przy colinie je mialam i bylo super a teraz je uzywam na jazdy do polski;p mam chorobe lokomycjna;d

ja tak samo mam apetyt na slodkie ciagle cos wycigam z szafy;/ w tej ciazy bynajmniej mnie nie ciagnie na kwasne i ryby;/ a przy nadii jadlam ryby a colinie kwasne a slodkie jadlam w obu ale z nadia wiecej niz z colinem

eweline udanego urlop :)

reklama
Ewelin, na pewno! Fajnie, że macie nocleg po drodze, bo taka dłuższa podróż może człowieka wymęczyć. Wspaniałego urlopu. Pogody nie życzę, bo na pewno będzie piękna. ;-) My na urlop wybieramy się dopiero pod koniec sierpnia. Jeszcze tyle czekania...

Do góry