Hello! Chciałam Was nadrobić ale w pewnym momencie się poddałam, za późna już godzina więc wybaczcie :-)
Kasiu, dzięki kochana, piątka i buziaczek przekazane :-)
Araki, ale stosujesz tylko odstęp od owulacji by zwiększyć szanse? To strasznie nieskuteczna metoda. U mnie śladowe ilości EWCM pojawiały się w przeddzień pozytywnego testu oraz w dniu pozytywnego testu, w dniu owulacji już go nie było. Tempka pnie się w górę, trzymam kciuki! Mojego M chłopaki to nawet 2 dni nie wytrzymywały ale słabe chłopaki sprzyjają poczęciu córeczki :-) A może to dlatego przy odstępie powyżej 4 dni rodzi się podobno więcej chłopców (bo muszą to być silne, mega testeronowe chłopaki)?
Ja używałam One Step Ovulation Test, tanie i bardzo dobre, kupowałam na Allegro od użytkownika VITAL_MARKET_PL. Zestawy witamin dla kobiet planujących ciążę zawierają często składniki polecane przy planowaniu synka, tyle że w mniejszych dawkach. Co do diety Dukana to prawda - silnie zakwasza organizm
Polisia, dziękuję za to co napisałaś :-*, trzymam kciuki za piękny wynik progesteronu! Chętnie pomogę, ja wyników badań hormonalnych nie konsultowałam z lekarzem, robiłam je sama na własną rękę. Linia pomocnicza zazwyczaj ustawiana jest o 0,2 wyżej jak najwyższa z 6 ostatnich temperatur przed skokiem, tak jest na enpr.pl. Inhalacji nie próbowałam, na szczęście katar już głowy a raczej nosa :-) Niestety mieszkam koło największej chyba wylęgarni komarów - koło terenów wodonośnych. Nie jedz wołowiny - czerwone mięso podnosi testosteron, ja jadłam tylko drobiowe. Co do bransoletek to jony dodatnie są szkodliwe i bombardują nas zewsząd, stąd jonizujące bransoletki na pewno emitują jony ujemne, warto kupić taką o jak największej emisji, może poszukaj w starych wątkach link do sklepu, w którym kupowała Gal? Gościu miał tam przyrząd mierzący emisję jonów, te emisje były mniejsze jak podaje producent ale wciąż spore.
Kevinka, miło mi bardzo! :-) Co do jogurtu to lepiej sprawdzić jego pH, niektóre mogą mieć bliższe neutralnemu odczynowi (czytałam, że producenci niektórych jogurtów dodają alkalizujące składniki gdyż pH 7 jest dla nas najzdrowsze). Trzeba też pamiętać, że sperma podnosi znacząco pH a czymś o pH 4-5 nie zbijemy do odpowiedniego pH z wyższego poziomu. Moim zdaniem Vitagin C absolutnie nie zaszkodzi. Jeśli o mnie chodzi to zamiast codziennego serduszkowania (które podobno może podnieść poziom testosteronu) wybrałabym ponad 7-dniową wstrzemięźliwość (analizując cykle przez kilka miesięcy można już wyczuć jaka kreska testowa oznacza, że jutro test będzie pozytywny, zadziałałabym właśnie tego dnia co da zalecany przy planowaniu córeczki odstęp 2-3 dni). Trzeba pamiętać, że im dłuższy odstęp od owulacji (a ma pn niewielkie znaczenie) tym dłuższa walka z pH :-)
Elmo, ano pierwszy trymestr nie rozpieszcza ;-) Byłaś już na USG?
Ewelin, a Ty już byłaś na USG? Nie czytam na bieżąco i boję się, że przegapiłam takie cudne wieści.
Elle, dziękuję kochna! :-*
Macy, z zazdrością ze strony Krzysia trochę lepiej, z Kai też niezła zazdrośnica (i złośnica ;-)) się robi ;-) To jest diagnoza w kierunku zaburzeń ze spektrum autyzmu, wyniki w piątek :-( Należy brać ekwiwalent 1500-10000 mg owoców żurawiny, np. 2 razy dziennie taka
ZURAWINA CRANBERRY 4200 MG KONCENTRAT 100kaps (3351333574) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Matik, ja łykałam taki
Calcium Citrate 100tabl WZMACNIA STRUKTURE KOSCI (3366719757) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Styczność śluzu z żelem o niskim pH powinna trochę obniżyć pH śluzu (choć zdarza się, że stanie się odwrotnie). U mnie w wyniku diety EWCM zaniknął całkowicie, pamiętajmy, że na jego obcność (i na pH) mają też wpływ estrogeny, warto sprawdzić poziom hormonów. U mnie mleczny śluz pojawiał się jeszcze przed owu co mi było bardzo na rękę, śladowe ilości EWCM były tylko w przedzień owulacji (najpłodniejszy dzień cyklu).
Ewelin, Kosmo zachowała długi odstęp od owulacji (co jest nieskuteczną metodą) a poza tym nie stosowała restrykcyjnej diety, nie pilnowała niskiego pH do owulacji, nie łykała zalecanych suplemlentów w zalecanych dawkach. Moje statystyki na razie pokazują, że wszystkie dziewczyny, które w kwestii planowania zrobiły bardzo dużo to mają tą płeć co chciały :-)
misia, ja już kciuki zaciskam!
Więcej nie doczytałam :-(, buziaki i dobrej nocki a rano pięknych tempek ...lub braku mdłości :-)