reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kasia uk to trzymam kciuki :)zeby sie teraz wszystko udalo:) a planować będziesz czy spontan ?;)

polisia z zebami to ja przechodze katastrofe u nadii i jak colina ale u colina troche delikatniej u nadii toche gorzej nadia miala 9 miesiecy i wszystkie zeby a colin ma 8 miesiecy i 6 zabkow , ale lepiej jak pozno wychodza niz tak szybko;/
no z tą tempka to wlasnie u mnie tez roznie bywa a testy owulacyjne ciagle negatywne;/

reklama
Witam z rana. Jeszcze w łózku :szok: sytuacja niebywała :-) Zuza nocowala u dziadkow wiec my luz, wczoraj kino, kolacja... zeby tak mozna czesciej.

Kasia uk jak czytam takie historie wtedy przychodzi taki moment pokory i wstyd ze smiem marzyc o konkretnej plci dziecka :-( Przylaczam sie do pytania Darii czy bedziesz planowac czy calkowiecie odpuszczasz ta kwestie? Pewnie odpuszczasz. Czy w takich sytuacjach lekarze sa w stanie podac jakas konkretna przyczyne? Czy to poprostu sie zdarza? Czy chcialabys przed czyms mnie, nas tutaj przestrzec? Tak bardzo sie boje ze zrobie zbyt wiele i los mnie jakos pokaze... marzę o synku ale boje sie ze swiadomie jakos zaszkodze dziecku.

Dobra czas wstac.
Milego dnia!

Daria
Kasia uk to trzymam kciuki :)zeby sie teraz wszystko udalo:) a planować będziesz czy spontan ?;)
....trzymaj kciuki, ale ja nie dziekuje
e035.gif

Elmo
Przylaczam sie do pytania Darii czy bedziesz planowac czy calkowiecie odpuszczasz ta kwestie? Pewnie odpuszczasz. Czy w takich sytuacjach lekarze sa w stanie podac jakas konkretna przyczyne?

....napisze wam, ze co do plci to jeszcze nie myslalam. Zadalyscie mi pytanie a ja nie wiem jak na nie odpowiedziec....
Tak teraz mysle, ze pierwszy miesiac to bedzie spontan, to beda moje wakacje, moj czas na restart, jesli sie nie uda to chyba znowu sprobuje zawalczyc.
Co do lekarzy....angielscy lekarze powiedzieli, ze to bardzo czesto sie zdarza, i nie ma na to odpowiedzi. Natura i nasz organizm sam wie najlepiej co jest dla niego dobre i robi sam selekcje naturalna. Polski ginekolog powiedzial, ze gdybym byla w Pl zaraz bral by mnie na oddzial i czyscil, a odpowiedz dal taka sama.
Moja kolezanka ( mama kolegi mojej smerfetki z klasy) byla w ciazy w tym samym czasie co ja. Ja starcilam w 11 tyg, a ona w 20 tyg. Serduszko przestalo bic. Lekarze tez nie potrafili jej odpowiedziec dlaczego.

Nie mozna sie poddawac!!!!!!

Hej dzisiaj 10 dpo tempka w górę,ale niestety różowe plamienie. Tak jak myślałam....
Elmo widziałam, że temp spadła, więc wszystko oki

Witam popołudniowo!

Kasia uk- strasznie smutne jest to co Cie spotkało, brak słow, że nieraz los tak doświadcza. Na szczęscie widzę, że jesteś silna babka i fanie, że patrzysz tak optmistycznie w przyszłość i się nie poddajesz.
Życzę Ci z całego serca powodzenia!

Dziewczyny, chciałam Was zapytać o paski ph. Ja miałam te tanie z allegro, ale dla mnie cięzko jest odczytać dokładnie ph na nich , i czasami nie wiem czy jest to 4,5 czy ponad 5. a to jest przecież ważne przy planowaniu dziewczynki. Wiem, że polecacie paski Mercka i kurcze zamówiłam je z ze sklepu medicline i do tej pory ich nie otrzymałam. Jestem wkurzona na maksa. Facet obiecał, że wysle i okłamał. Już sama nie wiem, może na allegro zamówię, bo widzę ze są w dobrej cenie.
Jestem zła bo @ prawdopodobnie w środę, a ja nie mam czym mierzyc.
Zastanwiałam sie też nad miernikiem, ale ja nie mam za dużo sluzu, więc pewnie pomiar byłby utrudniony.
Kurka wodna ciągle dylematy jak to wszytko pogodzić.

Miłej niedzieli dla wszystkich!

Kasia uk badz twarda. Jeszcze bedziesz miec takiego malego szkraba zobaczysz :tak:
Krystianmartin tak u mnie temp w dół wiec @ tuz tuz, moze dzis jutro. A u Ciebie hmmm poczekajmy jeszcze.
Lukaa co do paskow nie doradze bo nie kupowalam ale wiem ze Eden zakupila tez u jakiegos felernego sprzedawcy i sie z nim uzerala. Ja mam miernik ale to spory wydatek bo oprocz miernika trzeba jeszcze zakupic plyny kalibracyjne itd. a skoro Ty juz zaczynasz starania to Ci sie to nie oplaca wiec moze jednak sprobuj na allegro, poszukaj sprzedawcy co ma dobre opinie.

Witam się! Słoneczko nieśmiało się przebija przez chmurki i od razu lepszy humor.
Ja też w sprawie pasków nie pomogę bo jeszcze nie zaczęłam planować. Oprócz lampy solnej nie mam nic:-D. Tyle, że ja mam jeszcze czas. Jednak podjęłam decyzję, że małego karmię teraz rano, wieczorem i w nocy jakby się przebudził, ale to już rzadkość. U mnie się zmienia wszystko jak w kalejdoskopie. Jak mi @ wróci to wtedy pewnie fala pytań Was zaleje. Jeszcze nigdy żadnych obserwacji nie robiłam:no:. Więć ja niecierpliwe czekam na @ w przeciwieństwie do niektórych z Was.
Krystianmartin nie poddawaj się!!!!
Kasia uk brawo za podejście.
Lecę bo mały się obudził.

hej hej
elmo ~~~~~~
kasia uk oczywiscie, ze Cie pamietam ;) to bardzo przykre co Cie spotkało, przytulam mocno......lukaa witaj ;)

Dzięki dziewczynki za przywitanie:)

Elmo- ja to już długo się staram niestety, ale dopiero połtora m-ca temu okazało się , że żołnierzyki M są w tragicznym stanie. Przyznam, że załamałam sie wtedy. Cały czas zachodzę w głowę co mogło się stać, skoro pierwsze dziecko bez problemu, to skąd taka drastyczna zmiana. Jedny chyba ratunek w suplemntach, chociaż mój gin powiedział, że suplementy niewiele pomogą.
Ten cykl tez sie staralismy i oczywiście czuje, że nic z tego. Zobaczymy po kolejnych badaniach co wyjdzie.
A tak wogóle czy któraś z Was słyszała o takich przypadkach drastycznego osłabienia się stanu żołnierzyków?
Dzięki o info o paskach, musze zapytać o nie Eden.
Tak sobie myslę, że w takim razie zakupy w sklepie internetowym są nie do końca bezpieczne, bo nie widać opinii tam o sprzedawcy. To allegro wydaje się pod tym względem o wiele bezpieczniejsze, bo tam sie daje komentarze sprzedawcy i jeżeli jest coś nie tak to w komentarzu sie na pewno pojawi.

Eden- jesli mogę zapytać, czy ten sprzedawca w końcu przesłał ci te paski i gdzie to kupowałaś.

Milla- rozumiem, że też dołanczasz się niedługo do starających:-)

reklama
Melduje się że żyję...witam wszystkie Panie :)

Kasia uk...strasznie mi przykro !!! Jesteś naprawdę silna !!! Trzymam kciuki na pewno niebawem wszystko ułoży się po Twojej myśli :tak:

Podczytuję Was codziennie :-D

Dziewczynki ja mam 4 dni do owulki...postaram się utrafić :) Testowanko wypadnie koło 1 czerwca :) Trzymajcie kochane kciuki !!!!!!!!!!!!!

Do góry