reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia, przy niektórych chorobach nerek nie wydalają one z organizmu nadmiaru potasu, łykanie zatem suplementów potasowych może zniszczyć serce, grozić utratą zdrowia a nawet życia, trzeba z tym bardzo uważać i mieć pewność, że nerki są zdrowe (ja np. wczoraj sprawdzałam badaniem krwi m.in. Na i K i są w normie :-)). Jedna dziewczyna z tego forum miała chorobę nerek a łykała aż 4 tabletki (dwa razy za dużo) Alka Seltzer Gold dziennie i zrobiło się niebezpiecznie :-(

Elmo, patrząc na Twój wykres mam wrażenie, że był drugi pik LH np. w 22 dc a owulka była później :-)

reklama
Witam wieczorową porą.
Luka właściwie to bym chciała zacząć od września, ale wiem że się nie uda bo karmię małego i małymi kroczkami będę go próbowała odstawić aczkolwiek liczę się, że będzie ciężko. Potem muszę sobie dać parę m-cy żeby mi się jako tako cykle uregulowały więc pewnie w tym roku nie wystartuję.
Dorcia i Elmo kciuki trzymam. Elmo o Ciebie to jakoś jestem spokojna. Wierzę, że Ci się uda. Może mam takie wrażenie, bo już tak dużo wiesz. Ja podczytuję, ale jeszcze w tym aż tak nie "siedzę". Mam nadzieję, że jak na mnie czas przyjdzie to będę porządnie wyedukowana:-). NAM WSZYSTKIM MUSI SIĘ UDAĆ!!!!
Piranha my dopiero jesteśmy na etapie zagospodarowywania ogrodu, ale jak trawka ładnie wzejdzie to już na lato też chcemy kupić drewniany plac zabaw dla dzieciaków. Już nawet sobie upatrzyłam na allegro.:-D

Dzis mnie naszła chwila refleksji, żeby w końcu zrobić coś dla siebie i przestać być zależna od męża. Tak naprawdę on nas utrzymuje i jakby coś (odpukać się) stało pozostaję bez niczego. Skończyłam studia i jestem w martwym punkcie. Powinnam zacząć aplikacje i zacząć pracować w swoim zawodzie. Teraz mam wrażenie, że w ogóle się nie rozwijam. Tylko dom, dzieci, dom, dzieci. Kocham ich ponad wszystko, ale czasem myślę że mogłabym dużo więcej osiągnąć. I ja jeszcze chcę trzecie dziecko? Pewnie że chcę. Rozsądek czasem mi podpowiada, żeby zaczekać i w końcu sie zrealizować zawodowo. A z drugiej strony chcę "odchować" dzieciaki i potem zająć się pracą. Kurdę, ale marudzę. Może mi niedługo @ wróci bo mi się narzekanie włączyło:-D

Trzymajcie się babeczki.

Ostatnia edycja:
U mnie drugi miesiąc starań. Poprzedni zakonczony @ wiec dalej trzeba celować w chłopaka. Ale z dziewczyny tez sie będę cieszyć.

Maggie tak jak Pirahna napisała mogę mieć LIS więc prawdę mówiąc nie wiem jak działa na mnie sylk :-(
Pirahna właśnie chyba nie pozostaje mi nic innego jak kupić ten miernik :wściekła/y: a już myślałam że się obędzie bez bo kolejne koszta. dziękuje za info i poczytam sobie troszkę o tym ;-)
Elmo ja coś czuję że będę mieć podobnie i zanim dostanę @ to może być końcówka maja więc staranka mogą się przesunać prawie na koniec lipca :wściekła/y: wszystko się pogmatwało w tym cyklu

Dziewczyny która z Was ma ten miernik Hanna? miałabym parę pytań przed zakupem i odnośnie tych płynów do kalibracji bo jestem zielona w temacie a nie pozostaje mi nic innego jak go kupić.
Daria
dobrze kojarzę że Ty masz właśnie ten miernik?

Hejka!

Elmo- dzięki bardzo. I pewnie masz rację z tymi czynnikami wpływającymi na stan żołnierzyków, no alkohol pije sporadycznie, papierosów nie pali, odżywianie pewnie rzeczywiście nie było na poziomie, no i na pewno mogłam mu zarzucić nadwagę, ale w ciągu tego półtora miesiąca schudł 10 kg poprzez całkowitą zmianę diety polegającą na wykluczeniu złych węglowodanów. No zobaczymy co będie dalej.

agagsm-dzieki i Tobie:) Tak mam synka z listopada 2009, więc bardzo zblizony wiek. Ja zdaję sobie sprawę, że trzeba brać suplementy dłuższy czas, ale mój gin powiedział, zeby zrobic badania szybciej, aby zobaczyć co się dzieje. A mój łyka to co wymieniłaś plus jeszcze koenzym Q 10, wit. C , B-kompleks i nawet fertil man.
Dzieki za linka do pasków, właśnie tam będę zamawiać i zobaczę jak się sprawdzą paski Mercka.

Elle87- to rzeczywiście coś nie tak. Mi po seksach zmieniało się ph na dużo wyższe. No, zastanawiające jest to wszystko.

Piranha- mój łyka jak już agagsm wymieniałam L-karnitynę, wit. C, cynk, koenzm Q10, B-kompleks, maca, Fertil Man. Te wszytkie suplementy wyczytałam z tego forum te co Ty polecałaś i z netu, bo gin sceptycznie nastawiony do suplementów. A swoją drogą, to wielki szacun dla Twojej wiedzy. Kumata babka z Ciebie:tak:
A do Kasi uk może rzeczywiście napiszę, bo przyznam szczerze, ze od półtora miesiąca żyję jakby w zawieszeniu i martwię się co będzie dalej.
A może jeszcze zadam Ci pytanie, bo wiem, że z Ciebie Ekspert że hoho, czy lepiej badanie żołnierzyków zrobić po prawie 3 dniowej abstynencji (dokładnie 2 dni i 17 godzin), czy prawie 4 dniowej. Bo mam dylemat czy jutro M wysłać na badanie czy dopiero we wtorek.

Milla- no to powodzenia w dogodnym dla Ciebie czasie:-)

Hej babeczki.
Witam was z rana. Słońca brak wiec i nastawienie do pracy... zerowe :tak:
Znowu sie nie wyspalam. Elle to chyba jednak juz stres przedstaraniowy ;-) bo nigdy nie miewam problemow ze spaniem.

Piranha moze moze, nie mowie nie. Co prawda nie zaznaczylam tego ale w okolicy 22/23 dc robilam jeszcze test owulacyjny, wyszedl negatywny, nastepnego dnia szyjka byla juz wyraźnie twarda. Wiec co tam sie wydarzylo to juz zagadka. Dzieki Kochana ze mnie wspierasz i pamietasz i za kciuki i za wszystko

Krystianmartin no i jak @ sie rozkrecil czy nie? Cezkam na wiesci od Ciebie.

Elle nakrecamy sie i nam te cykle tak wariuja, ale jak sie nie nakrecac nie? Ja mam ten miernik Hanna. Co chcesz wiedziec? Ma go jeszcze Daria i Ewelin.

Ewelin wlasnie gdzie sie podziewasz?
Mamakubulki jestes jeszcze? :biggrin2:
Milla tak to pewnie zblizajacy sie @ :-D haha dobra jestes. Milla wiele z nas ma te same dylematy, pracowac nie pracowac, uczyc sie nie uczyc. Ja wiekszosc swojego zycia spedzilam w ksiazkach, jak konczylam studia mialam wielkie plany i ambicje. A potem dostalam prace w firmie w ktorej pracuje do dzis. Jedna wielka stagnacja :-D zero rozwoju, miesiac w miesiac to samo. Po roku, dwóch mialam plan zrezygnowac i szukac czegos gdzie moglabym sie rozwijac ale potem przyszedl czas na dziecko i wiedzialam ze z szefem sie dogadam, ze pojdzie mi na reke... potem przy dziecku tym bardziej bylo mi wygodnie bo szef dobry, bo idzie mi na reke... potem pojawil sie plan na drugie dziecko i co? Wiadomo z szefem sie dogadam a w nowej pracy planuj sobie dziecko... no i tkwie tu juz tyle lat hehe. Moze kiedys jeszcze przyjdzie moj czas.

Milego dnia Laseczki!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry