reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam Was!

Podcztuję Was od długiego czasu i w końcu zebrałam sie w sobie, aby do Was dołączyć. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie:tak:
Jestem mamą synka 3,5 letniego i baardzo chciłabym sie doczekać córeczki. Piszę doczekać, bo juz baaardzo długo się staramy o drugą ciąże i nic. Najdziwniejsze jest to, że z pierwszą ciążą nie było problemu, a teraz jakiś zonk. Niby u mnie ok, ale mąż zrobił badania nasienia jakieś połtora miesiąca temu i okazały się tragiczne i pewno tu jest problem.
No to moze na razie tyle o mnie, życzę Wam miłego spędzenia weekendu.

Elmo2....ja kochana już niedługo...niedługo...pobolewa mnie lewa pachwina więc owu niedługo nadejdzie :)

Tak dużo naskrobałyście dziewczynki że normalnie nie ogarniam :)

Ja wczoraj odebrałam wyniki cyto,toxo,różyczi,tsh itp. i wpadłam w panikę bo coś mi się nie zgadzało z cyto...ale już wszystko się dowiedziałam i cyto i różyczkę miałam więc mam przeciwciała,a toxo niestety nie miałam więc muszę uważać :(
Mało tego kilka dni temu miałam atak kolki nerkowej :( Więc kłody pod nogi,ale się nie dam...będę walczyć w tym cyklu i koniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymajcie kciuki laseczki....mam nadzieję że się uda i na niebiesko pokoik będziemy malować :)

Za wszystkie starające się kobitki trzymam kciuki :)
Za lasecki w dwupaku również...życzę nudnej ciąży i mega szybkiego i bezbolesnego porodu :)

Lukaa ja z pierwsza ciaza zaszlam za pierwszym razem a z drugo prawie rok;/

a taka moja znajoma kosmetyczka starala sie z mezem o dziecko pare lat i sie nie udawlo i wszystko mowi bylo unich w normie a lekrza jej powiedzial ze ona przez to ze pragnie tego dziecka na sile jest zablokowana i ma wyjechac na wczasy i nic nie planowac nie mierzyc temperatury ani robic testow i po wczasach ma przyjsc ;p poszla i byla w ciazy :) tylko wiadomo jej bylo latwiej bo jej na plci nie zalezalo to sobie mogla odpuscic :)

u mnie jak dalam mariuszowi selen i l karnityne to za pierwszym razem sie udalo nie wiem czy od tego ale jak zaczal je brac to zaszlam w ciaze :)

teraz mu daje te leki na dziewczyke a on do mnie mowi i bez tego robię zajebiste dzieci :-D ale je dzielnie gorzej ze mne ten calcium jest tak wielki ze sie mecze żeby to połknąć ;/

Hej babeczki.
Witam sie sobotnio.

Daria powiem Ci ze mnie tez juz na wymioty pociaga od tych suplementów :-D
Dorcia Onemoretime działajcie działajcie!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za was!
Krystianmartin dobrze ze masz ta komunie i zajecie caly czas. Ja dzis cala noc nie przespalam, masakra jakas jak sie meczylam. No i tempka dalej 36,9 :-( zamienimy sie?
Misia kochana to łądnie Cie zdoolowal. Nie poddawaj sie, rob badania, masz jeszcze duzo czasu do staran. Popatrz, czlowiek sie odrobine pozytywnie nastawi to tu taka informacja. Jak nie kijem go to pałą... Trzymaj sie.
Kasia uk witaj. Pamietamy, a ja szczegolnie bo tez bede dzialac na chlopca. No wiec moje pytanie: UDAŁO SIĘ?????
Maran u mnie dzis nadal piekne slonce. Powiem Ci ze ja chyba nie potrafilabym zyc na Wyspach. Pozna wiosna w tym roku spowodowala u mnie mega depresje poznozimową :tak: naprawde mialam na pograniczu lutego i marca takiego doła ze nie moglam sie dzwignac. Nie potrafie zyc bez slonca!!! Ale pewnie jakbym musiala to bym sie nauczyla.
Lukaa witaj. Przez weekend u nas zwykle cicho ale po niedzieli dziewczyny rzuca napewno kilka rad ;)
Maggie na poprawe nasienia... nie chcialabym Cie wprowadzic w blad, ale to chyba te same ktore podnosza tez testosteron wiec L-karnityna, L-arginina, selen, cynk, pojawiala sie tez tu jakas maca... jak sie myle to poprawcie mnie.

Kurde dlaczego ten nasz organizm to zawsze dziala na przekor? Teraz czekam na @ to go nie ma a znajac zycie w przyszlym cyklu przyjdzie juz 25 dc :baffled: Szlak...

Ide wszamac obiad i smigam korzystac z pogody.
Milej soboty!

Ostatnia edycja:
Maran to tylko parę dni zostało... w takim razie trzymam kciuki żeby @ tym razem nie przyszła :tak:
Elmo masz rację ostatni cykl mamy podobny i jakiś zakręcony no ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i oby te zawirowania przyniosły dzieciaczki wymarzonej płci :tak: ja też zazdroszczę Ci tej letniej pogody bo u nas mimo że słonecznie to ciągle mocno wieje i jednym słowem zimnoooo :/ teraz czekamy na Twoją @ i po ruszasz :-) a ta nocka taka ciężka z powodu stresu???
OneMoreTime jak ja Cię rozumiem z tą dietą... sama mam powoli dość tych kefirów, mleka, serków i suplementów :wściekła/y: tak jak piszę Daria wapno jest tak duże że ledwo daję radę je przełknąć :shocked2: a jeszcze jak sobie pomyślę że nie wiadomo za którym się uda to już w ogóle ciarki mnie przechodzą i zastanawiam się jak dam radę tak się katować przez dłuższy czas :-D po cichutku liczę że uda się za pierwszym razem :dry: wierz mi że ja im bliżej staranek tym więcej szaleję... już po raz któryś zaczynam czytam forum wstecz nawet z 2011 roku bo może jeszcze coś ciekawego znajdę :-D mi też się marzy Maja :zawstydzona/y:
widzę że za parę dni zaczynasz boboseksy więc trzymam mocno kciukasy żeby się udało :tak:
Kasia uk ja Cię pamiętam bo podczytywałam forum jak się starałaś ;-) zdradź czy będzie synek???
Daria a robisz wykres? można gdzieś podejrzeć ;-)? który to Twój dzień od @ ? może będziesz miała podobną sytuację jak Elmo i ja gdzie miałyśmy owulkę ok 20 dnia cyklu dopiero. powiem Ci że u mnie większość znajomych ma parki oczywiście nie planowane więc tylko pozazdrościć. zresztą Tobie też się udało i masz super parkę :tak: u mnie w rodzinie moje pokolenie ma praktycznie samych chłopców chociaż brat ma parkę i siostra ma 2 chłopców i córkę a u mojego M to w ogóle sami chłopacy w rodzinie zresztą on ma też tylko brata więc każdy wyczekuję tej malutkiej księżniczki :-D
Lukaa witaj w gronie, fajnie że jest nas coraz więcej :tak:
Dorcia ja już zaciskam kciuki żeby w tym cyklu mały chłopczyk zamieszkał w Twoim brzuszku ;-)
Miłego weekendu dziewczyny!

Dzięki dziewczynki za przyjęcie:-)
Ja już sporo wiem, bo długo Was podczytuję i duzo wstecz się cofnełam i w praktyce stosuję te suplementy, które były podawane na forum. Nawet mojemu M, po tych tragicznych badaniach nasienia (które chyba by tylko na in vitro się kwalifikowało), zakupiłam na wzmocnienie nasionek te podawane przez Piranha. Wyczytałam na forum , że one wzmcniają ~ męskie, ale inaczej pewnie wogóle w ciąże nie zajdę. W Poniedziałek M idzie na kolejne badanie i jestem strasznie ciekawa jak po połtora miesiąca brania tych supłow, schudnięcia mojego M zmienieły się parametry. Mam nadzieję, że będzie duzy progres.
Daria-na pewno masz rację, że psychika jest ważna, ale ciężko pójśc na spontan przy planowaniu. trudno to pogodzić.

reklama
Do góry