reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Luka z tego co pamietam u Eden to bylo tak ze w koncu oddali jej pieniadze i zamowila gdzie indziej ale dlugo to zeszlo. Chyba czegos nie pomieszalam :/ Co do plemników, no coz napewno wiek robi z nami swoje, sposob odzywiania, zywnosc jest coraz bardziej modyfikowana i przetworzona, napewno na pogorszenie stanu plemnikow wplywa nadwaga, alkohol i papierosy. Zycze aby u was sytuacja szybko sie odwrocila. Najlepiej zeby udalo sie juz w tym cyklu :tak:
Dorcia ja trzymam kciuki z calych sil! &&&&&&&&&&&&& Powodzenia!

reklama
Kasiu Uk u mnie czas starania o fasolkę zbliża się nieubłaganie, myślę za około dwa miesiące o ile mąż zdania nie zmieni.
Tym razem nie mam super parcia na płeć podchodzę na luzie, jak się uda to ok, jak się nie uda trudno, ale chociaż z suplementami spróbuje. Staram się nie nakręcać a skupić na innych rzeczach.
Co do pozbierania się to wydaje mi się że się w miarę pozbierałam, chociaż jeszcze dwa miesiące temu miałam depresję z tego powodu, wracało to do mnie ze zdwojoną siłą, ilekroć widzialam maleńkie dzieci albo kobiety w ciąży chciało mi się płakać. Myślę ze dodatkowo tez na to wpłynęła ta strasznie długa zima ...ale teraz już tak w miarę ok podchodzę do tego
Elmo jeśli chodzi o poronienia przyczyn nie da się poznać tak jak Kasia napisała to selekcja naturalna, tylko pewnie specjalistyczne badania po poronieniu by to wyjaśniły, ale nikt nie robi tego bo jest za drogie. Generalnie większosc przypadków to jakieś wady zarodka powodujące że maleństwo przestaje się rozwijać. U mnie w 9 tc przestało bić serduszko a wcześniej miałam krwawienia, lekarz powiedział że często się wbrew pozorom zdarza i nic co zrobiłam nie wpłynęło na to

witam!
Lukaa: witaj - mamy chyba dzieci w tym samym wieku:) tak mi się rzuciło w oczy, ze twój m. dopiero 1,5 miesiąca łyka te suplementy - z tego co mówiła kiedyś mi Piranha to pełny cykl, w którym plemniki osiągają swoją gotowość to 3 miesiące - dopiero po tym czasie suplementacja może poprawić ich jakość. A co m. łyka - L-karnityna poprawia jakość, L-arginina, cynk, maca...co do pasków:
Paski pH MERCK do badania ph pochwy 4,0-7,0 - WAWA (3230005159) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Elmo: widzę, że tempka spadła, więc chyba nadchodzi twój czas:)))) nie mogę się doczekać twoich starań - czymś trzeba myśli zająć żeby o swoim cyklu nie myśleć. Ja nienawidzę tych 2 tygodni czekania na wynik starań :) Jeszcze mi tydzień został...ehh
Dorciaa: trzymam kciuki żeby się udało za pierwszym razem:)
Milla21: kobietom to nigdy nie dogodzisz - jedne nie moga się doczekać, żeby okresu nie było, drugie jak go nie maja to chcą dostać - ah te baby:-D:rofl2::-D

Maggie dluga zima dala chyba wszystkim w kosc. Ale dobrze ze sie juz pozbieralas i ze niedlugo zaczynasz na nowo. &&&&& aby tym razem wszystko zkonczylo sie szczesliwie. Wiesz tak pytam, kiedys Pitanha pisala ze te suplementy to jakby nie bylo same witaminy wiec nie ma obaw no ale... Troche sie boje.
Agagsm Twoja tempka wysoko i oby w tym cyklu juz nie spadla!!! Dzieki ze o mnie pamietasz. Niech juz przyjdzie ta moja @ bo mam dosyc wrrrrr jak tak dalej pojdzie to zejdzie mi do czerwca :)

Elmo ja myślę że te suplementy tutaj to raczej jednak nie mają wpływu, wiadomo że gdzieś tam w podświadomości zawsze lekki jest niepokój, ale większość to przecież witaminy, a podnoszenie czy obniżenie ph odbywa się tylko w okolicach owulacji
Ja za Ciebie też trzymam kciuki mocno, ciężko raczej oderwać myśli od tego, ale spróbuj za dużo nie skupiać się tylko na tym :)
Agagsm także powodzenia :)
Miłego wieczorku dziewczyny :)

Kasia uk nie wiem co napisać bo musiałaś na pewno bardzo to przeżyć a ja tu o płeć od razu pytam :-( aż mi głupio :zawstydzona/y: ale życzę owocnych staranek bo doczytałam że planujesz ;-) jeszcze wszystko przed Tobą, trzymam kciuki :tak:
Krystianmartin współczuję :-( na pewno nie było Ci łatwo ale w końcu i do Ciebie uśmiechnie się szczęście i obdarzy się piękną córunią :tak:
OneMoreTime tak zaczynam staranka koniec czerwca-początek lipca (zależy jak mi owulka wypadnie) i im bliżej tym moje myśli nie dają mi spokoju :-D ja nawet nie myślę że może sie nie udać :-D jestem bardzo pozytywnie nastawiona i wierzę że się uda :tak: skoro innym się udaje to czemu nam nie ;-) u Ciebie owulka tuż tuż więc pewnie już w ogóle zwarta i gotowa :-)
Lukaa ja też mam te tańsze paski z allegro i mi cały czas pokazuja ph w granicy 4,5 i fajnie jakby pokazywały dobrze :-D chociaż wydaje mi się że mi raczej źle pokazują bo podczas owulki takie samo ph, po seksach też i po sylku więc myślę że ph mam wyższe :-(
Dorcia trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& oby był z tego śliczny chłopczyk :tak:
Elmo
tempka ładnie spadła więc @ pewnie jutro będzie ;-)

Onemoretime także witam i powodzenia, silna kobitka z Ciebie mimo przejść, trzymam kciuki mocno
Co do pasków ja dopiero muszę sobie je zakupić, i preparaty zakwaszające też, mam tylko globulki
Elle w takim razie u Ciebie sylk działa ? bo jak tu czytam to różnie, niektórym podnosi ph

Hello!

Przeczytałam tylko ostatnie wpisy, czasu mi brakuje :-( Kupiłam dziś dzieciaczom do ogrodu drewnianą piaskownicę, huśtawkę i zjeżdżalnię, nie mogę się doczekać kiedy M to pomontuje w ogrodzie :-)

Lukaa, a co dokładnie łyka Twój M i jak długo? Suplementy mogą pomóc w ogromnym stopniu, napisz do Kasi UK to Ci powie jak bardzo poprawiły parametry żołnierzyków jej M.

Elmo, przy staraniu o synka zalecane suplementy to jednocześnie specyfiki poprawiające jakość żołnierzyków, nie ma się zatem czego bać bo mogą tylko pomóc :tak: Oczywiście należy uważać z potasem przy chorobach nerek. Widzę na wykresie, że cykl starankowy tuż tuż, rezerwuję już moje kciuki :-) ...a potem chętnie założę się o kasztanki :-D

Elle, prawdopodobnie to "low ionic strength" :-(, jednak taki miernik elektroniczny to super sprawa bo żadne "LIS" nie straszne :-)

Co do poronień to podobno tracona jest co 6 ciąża :-(, najczęściej przyczyną są wszelakie wady: komórek jajowych, plemników, chromosomalne i cały ogrom innych.

Ostatnia edycja:
Piranha ja mam nawrotową ostrą kamicę nerkową i przez 6 miesięcy łykałam cytrynian potasu...więc do końca nie wiem jak to jest...mnie pomagał :)

reklama
Piranha my tez jestesmy na etapie kupna takiego zestawu drabinka, zjezdzalnia, hustawki... super sprawa.
Elle mnie chyba wykoncza te opoznienia w tym cyku. Najpierw owulka spoznila sie tydzien teraz @ 3 dzien. Chyba zaraz zlapie dola. Mowie Ci czerwiec mnie zastanie jak nic :-(

Do góry