reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja też jestem:tak:
Mam od kilku dni bardzo mało czasu na siedzenie przed kompem:-( Malucha właśnie uczę siusiać na nocnik (na ubikację też), a właściwie to on mi karze co chwilę ściągać pieluszkę i mówi siusiu :baffled:
Dzisiaj skończyłam antybiotyk, choć przyznam że mój stan w środę wskazywał na to że mi nie pomaga i musiałam iść do lekarki. Okazało się że antybiotyk wyjałowił mnie troszkę i jakieś grzybki się pojawiły- mimo że osłonowe też brałam. Dzisiaj już lepiej ze mną...
Cały czas o Was myślę:tak:
Wpadnę wieczorkiem jak nadrobię zaległości. Elmo, Eden , Elle jak stresik???:-p
Ewelin -fajnie że też masz podobny termin jak ja :)
Sofi jak statystyki i kiedy decyzja?:-D
No i witam cieplutko nowe staraczki:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Maran ciary mi przechodzą :-( Dzieki Bogu nic wam sie nie stało. Matko co musiałas przezyc. Az mi łzy stanely. Kochana trzymaj sie cieplo i usciskaj swoje dziewczynki od forumowej ciotki! Biedne musialy sie wystraszyc! Ciesze sie niezmiernie ze wszystko z Wami dobrze!!! Tak masz racje czasem ułamki sekund decyduja o naszym zyciu!

Antosiu dobrze ze wracasz do zdrowia. Powodzenia w odpieluchowywaniu. I duzo cierpliwosci :tak: Oj stres jest. Ale co poradzisz. Trzeba sobie jakos radzic z tym stresem i tyle.

czesc babeczki;)

maran rety! ale mieliscie przezycia! dobrze, ze wyszliscie z tego w calosci i zdrowiu;) a samochod musial byc niezle zniszczony skoro do kasacji, masz racje Bog nas Wami czuwa;)
antosia znaczy ze mu sie spodobało siusianie do nocniczka, jestescie na dobrej drodze
elmo ewelin ale czas szybko pedzi, niedługo startujecie, elle tez niedługo, zaciskam kciuki z calej siły ;)

bylam dzisiaj w ciuszku, kupilam dzieciom fajne rzeczy, i sukieneczki dla kolezanki, ktora lada dzien urodzi coreczke, to naprawde swietne uczucie kupic cos małego i różowego!!!!!!!!!

marantha w szoku jestem, dobrze że zdrowe jesteście. Ale faktycznie los własne karty rozdaje. czasami jedna minuta i może się wszystko zmienić. Ściskam.

ell, antosia fajnie ze owulacje będziemy miały w podobnym terminie. elmo owulka sie przesunie i tez do nas dołaczy:-)

maggie jak dla mnie książka wójcika jest bardzo okrojona ja czytałam książkę dr Landrum B. Shettles David M. Rorvik " Zaplanuj płec swojego dziecka"
jej odpowiednik polski to właśnie książka napisana przez dr. Wójcika ale uważam że tamta jest lepsza dlatego że Wójcik wiele razy cytuje dr Shettles a przede wszystkim jego książka jest 3 razy grubsza wszystko opisuje dokładnie i z przykładami i zawiera tez inne metody wspomagającę, bądź zabobonne m. in. ta dietetyczną
oraz książkę Hazel Chesterman-Phillips "Planowanie płci dziecka"

W ogóle ja uważam że metoda przed owulacja 4 czy 3 dni przed owulacją i ta O+12 sa podobne bo to jest czas kiedy kobieta ma kwaśny odczyn ph w pochwie który to zabija męskie plemniki. Ja bedę się starała narazie zachowac ostęp, najwyżej nie zajdę w ogole w ciążę. Jak długo nie będę zachodziła to wtedy skorzystam z metody O+12

Maran mnie również bardzo wystraszyłaś bo mieliście na prawdę poważny wypadek ale całe szczęście że Wam nic nie jest. niby człowiek uważa ale nigdy nie nie wiadomo. a gdzie jechaliście nad morze... gdzieś na południe? może w okolice moje miasteczka :-)
Elmo tak przygotowania są bo już coraz bliżej ;-) z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej stresuje się... a jeszcze wczoraj spotkałam koleżankę która 2 tygodnie temu urodziła córeczkę (ma już 1,5 rocznego synka) więc mobilizacja jeszcze większa :-D jak mi się już marzy kupowanie różowych sukieneczek :zawstydzona/y:
Antosia życzę wytrwałości ale na pewno szybko się uda ;-) mój jest w podobnym wieku ale jeszcze w pieluchach i myślę że dopiero latem zacznę go uczyć siusiać na nocnik. a stresik powiem że powoli się zaczął... chciałabym już to mieć z głowy :-D oczywiście zajść szybko w ciążę z upragnioną dziewczynką ;-)
Mama kubulki ale Ci suwaczek zasuwa :-D mam nadzieję że potem szybko do nas dołączysz w staraniach o córkę ;-)
Ewelin masz rację że obie metody są podobne i głownie chodzi o kwaśny odczyn w pochwie i niskie ph a w tym czasie kwaśny odczyn powinien być a ph samemu trzeba obniżyć :-) uda się :tak:

Elle wracaliśmy z Bray bo pogoda była taka ładna I mąz miał wolne wiec pojechalismy co by sie dziewczynki pobawiły w piasku I kamykach ;) no I jak wracalismy to nam sie tak zdarzyło, ale najwazniejsze, że żyjemy I nic sie nikomu nie stało... Teraz nie mam samochodu wiec wszedzie musze na pieszo I dzis rano Ale odprowadzałam do przedszkola a popołudniu jak z Mają szliśmy to zaczęł tak padac... masakra jakaś...

Dziewczyny owocnych starań :) bede zagladać, ale teraz bez auta na wszystko wiecej czasu mi potrzeba ;) pozdrawiam Was serdecznie :)

Maran a to wiem gdzie bo też byliśmy na tej plaży w zeszłe lato :-) no masz rację bez auta ciężko ale dasz radę ;-) pewnie i tak za jakiś czas kupicie. o pogodzie nic mi nie mów :-( raz piękne słońce a zaraz ulewa... no cóż to tylko Irl ;-)

dobry wieczor wszystkim :)
dawno nie pisalam i nie czytalam bo laptop mi na walil a na telefonie nie cierpię pisać;/
maranatha mieliście szczęście w nieszczęściu . dobrze ze tak sie skończyło a nie inaczej
nie moge sie doczekc tego planowania a tu jak naazie moja @ jest tak nie reguarna ze nie wiem czy sie uda w tym roku;/ jeszcze w cyklu jonasa mam malo dni na dziewczynke ;p b ta kobieta co mi robi jonasa to mowi ze jesli sie chce na dana plec to powinno byc jak najwiecej w jednym miesiacu a u mnie to kwiecien i wrzesien w tym roku ;/ reszta taka bardzo mieszana a ona mowi ze wtedy nie ma duzej pewnosci ;/

milego wieczoru wszystkim :)

reklama
Dobry wieczrór a raczej noc. Już się wyspałam bo o 19 już w łóżku byłam przez migrenę:angry:

Maranatha To rzeczywiście cud, że wyszliście z tego cało. Trzeba Bogu dziękować. Dobrze, że jesteś a samochód to rzecz nabyta. Życie najważniejsze.
Daria ja to w ogóle @ nie mam i jak tak dalej pójdzie to nie ruszę w tym roku. Mały cały czas na cycku, butli w dalszym ciągu nie toleruje. Kupiłam mu ostatnio Kubek niekapek od 7 m-ca, ale też nie kuma. No cóż. Co się odwlecze to nie uciecze.

Ewelin tę książkę co czytałaś można gdzieś jeszcze kupić??

Wczoraj był u mnie kurier z lampą solną ale mnie nie zastał niestety:wściekła/y: więc dopiero w poniedziałek będę ją miała. Teraz jeszcze bransoletka stosy suplementów, paski, testy i ...... kasa się rozpłynie. Mam tylko nadzieję, że to wszystko da upragnioną córkę.

Lecę może uda mi się zasnąć. Pozdrawiam i ściskam mocno.

Do góry