reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej. Ja też się melduję. Zakupy średnio udane. Oczywiście dzieciom nakupowałam bo nie mogłam się powstrzymać, a sobie nic zero bo mały mimo nowej zabawki do wózka nie chciał za bardzo jeździć więc był szybki objazd i do domu. Sama muszę się wybrać to wtedy może coś kupię. Zakupiliśmy starszemu rakietę do tenisa bo od maja ma zacząć chodzić. Mam tylko nadzeję, że szybko mu się nie znudzi, bo teraz mu raczej piłka nożna się podoba. Zbiera karty z piłkarzami a teraz czeka na mecz w tv, więc mama dziś przy kompie;-).

Dziewyczny a słyszałyście coś takiego, że kobiety które jeżdżą na rowerach dużo częściej rodzą córki?? Gdzieś to kiedyś wyczytałam, ale jak to niby ma wpłynąć to nie wiem. A więc Elmo bez szaleństw rowerowych. Za to ja muszę swój wyciągnąć i z Kubą zacząć śmigać.

Mamokubulki rzeczywiście koszmary, ale tzn że wszystko będzie dobrze i jak go przytulisz to miłość od pierwszego wejrzenia. Mały się "odgrzebie" i wtedy na spokojnie córkę zaplanujesz.

Eden
zazdroszczę imprezy. Ja też bym się chętnie gdzieś wybrała. Trzeba czasem wyjść bez dzieci bo inaczej można zwariować :-D

A ja wreszcie muszę lampy solne zamówić więc zmykam je pooglądać.

Miłego wieczorku.

reklama
Co do tych dziewczynek to ja też wkoło słyszę wciąż o koleżankach w ciąży które mają mieć córy, eh mam nadzieję że i dla nas starczy;)
Milla ja też po zakupkach i sobie nic nie kupiłam tylko małemu :)
Miłego wieczorku wszystkim

Hej Laseczki.
Witam jak zwykle z rana.

Milla wracam wczoraj do domu po calym popoludniu spedzonym na rowerze, siadam zadowolona przed kompem a Ty mi tu taki news serwujesz :szok: koniec z rowerem! :-D hehe
Ja tez tak mam ze jade nastawiona na mega zakupy a przewaznie nakupie dla Zuzy a na siebie juz braknie mi czasu :wściekła/y:
Mama kubulki widze ze emocje coraz wieksze. Coraz blizej porod wiec gdzies w podswiadomoscie siedza w glowie jakies glupoty. Trzymaj sie Kochana, juz masz z gorki!
Verita zycze aby jednak znalazl sie czas w tym cyklu :tak: pamietaj ze z tym ph chodzi o to aby utrzymac je wysokie w trakcie owulacji. A wiec jesli zaaplikujesz sode kilka godz przed dzialaniami a owu bedzie jeszcze pozniej to trzeba powtorzyc aplikacje ;-) tak aby utrzymywac wysokie ph dopoki nie bedziesz pewna ze juz po owu. Powodzenia
Maggie ja tez mam nadzieje ze dla wszystkich starczy :tak:

Miłego dnia babeczki!

Nie bójcie się dziewczyny i dla nas córek starczy. Za jakiś czas będziemy sobie opowiadały która ma już ząbek czy chodzi itp. hehehe:-):tak: Ja już zmieniłam dietę i powoli stosuje się do Waszych podpowiedzi " JAK URODZIĆ DZIEWCZYNKĘ'' :-):-):-):-)
w lipcu zaczynamy hihi........
Miłego dnia :-D

cześć dziewczynki
Elmo niezły stresik z tym rowerem-co nie?
A gdzie twoja OWULKA. Sama czekam na nią jak na swoją haha
Jak tak to ja codziennie na rowerze do pracy:-D
Widze ze przygotowania pełna parę. ja teraz na diecie nabiałowej i warzywnej. Powime wam że ja całe życie miesna byłam itd. a teraz juz z trzy miesiace tak przestawiłam sie na nabiał i powiem wam ze czuje sie lepiej, Jakoś tak lekko i waga trochę spada. na poczatku nie mogłam kefiru przełknąć a teraz nawet z samego rana mam na jogurt ochotę. wczoraj oplewiłam truskawki wiec teraz czekam na owoce, ponoc truskawy zalecane w diecie dziewczynkowej.
Jesli chodzi o Afrodyte paproci dalej brak, nic czekam dalej:sorry:

Mamo kubuli może to skutki hormonów ciążowych.

maggie ja tez mam nadzieje że dla każdej wystarczy

buziaki

Ewelin koniecznie przestaw się na rower :-D A owu? No sama widzisz jaki zanik :-D mówiłam już że psycha mi siada :-D no nic, czekajmy moze w końcu zniose to jajo ;-) mówisz ze czekasz jak na swoją? Haha ale my głupie jesteśmy :-D Wiesz co Ci powiem że mnie wkurza ta cała dieta i to tak na maxa. Tak bym zjadła płatki z mlekiem. Do mojej dietki byłam zmuszona wprowadzić wołowine. W tej całej akcji planowanie zrobiłam badania i mam duuużo na niskie żelazo. 37 a norma od 50 :zawstydzona/y: No więc diety dietami ale w końcu najpierw trzeba zajść w ciąże a potem zdrowe dziecko jest najwazniejsze i tego sie trzymajmy. Co prawda mieso nie jest wskazane ale oprocz wolowiny tez podjadam czasem kotleta no bo ilez mozna? :wściekła/y: z resztą to moje pH i tak jest w czarnej d... także ciul, kupie ze 2 kilo sody i bedę działac. W każdym bądz razie wołowina, soczki marchewkowe, buraczki i musze to żelazo podnieść raz dwa.
Edit: Ewelin wrzuć nowy wykres w podpis!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny ja tez wpadam się przywitać.
elmo może u ciebie cykl bezowulacyjny będzie. Jeśli tak to pewnie w przyszłym miesiącu po takiej miesięcznej przerwie, piękne duże jajo będzie:tak::tak::tak::-D:-D:-D

Do góry