reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja też jestem:tak:
Mam od kilku dni bardzo mało czasu na siedzenie przed kompem:-( Malucha właśnie uczę siusiać na nocnik (na ubikację też), a właściwie to on mi karze co chwilę ściągać pieluszkę i mówi siusiu :baffled:
Dzisiaj skończyłam antybiotyk, choć przyznam że mój stan w środę wskazywał na to że mi nie pomaga i musiałam iść do lekarki. Okazało się że antybiotyk wyjałowił mnie troszkę i jakieś grzybki się pojawiły- mimo że osłonowe też brałam. Dzisiaj już lepiej ze mną...
Cały czas o Was myślę:tak:
Wpadnę wieczorkiem jak nadrobię zaległości. Elmo, Eden , Elle jak stresik???:-p
Ewelin -fajnie że też masz podobny termin jak ja :)
Sofi jak statystyki i kiedy decyzja?:-D
No i witam cieplutko nowe staraczki:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Maran ciary mi przechodzą :-( Dzieki Bogu nic wam sie nie stało. Matko co musiałas przezyc. Az mi łzy stanely. Kochana trzymaj sie cieplo i usciskaj swoje dziewczynki od forumowej ciotki! Biedne musialy sie wystraszyc! Ciesze sie niezmiernie ze wszystko z Wami dobrze!!! Tak masz racje czasem ułamki sekund decyduja o naszym zyciu!

Antosiu dobrze ze wracasz do zdrowia. Powodzenia w odpieluchowywaniu. I duzo cierpliwosci :tak: Oj stres jest. Ale co poradzisz. Trzeba sobie jakos radzic z tym stresem i tyle.

czesc babeczki;)

maran rety! ale mieliscie przezycia! dobrze, ze wyszliscie z tego w calosci i zdrowiu;) a samochod musial byc niezle zniszczony skoro do kasacji, masz racje Bog nas Wami czuwa;)
antosia znaczy ze mu sie spodobało siusianie do nocniczka, jestescie na dobrej drodze
elmo ewelin ale czas szybko pedzi, niedługo startujecie, elle tez niedługo, zaciskam kciuki z calej siły ;)

bylam dzisiaj w ciuszku, kupilam dzieciom fajne rzeczy, i sukieneczki dla kolezanki, ktora lada dzien urodzi coreczke, to naprawde swietne uczucie kupic cos małego i różowego!!!!!!!!!

marantha w szoku jestem, dobrze że zdrowe jesteście. Ale faktycznie los własne karty rozdaje. czasami jedna minuta i może się wszystko zmienić. Ściskam.

ell, antosia fajnie ze owulacje będziemy miały w podobnym terminie. elmo owulka sie przesunie i tez do nas dołaczy:-)

maggie jak dla mnie książka wójcika jest bardzo okrojona ja czytałam książkę dr Landrum B. Shettles David M. Rorvik " Zaplanuj płec swojego dziecka"
jej odpowiednik polski to właśnie książka napisana przez dr. Wójcika ale uważam że tamta jest lepsza dlatego że Wójcik wiele razy cytuje dr Shettles a przede wszystkim jego książka jest 3 razy grubsza wszystko opisuje dokładnie i z przykładami i zawiera tez inne metody wspomagającę, bądź zabobonne m. in. ta dietetyczną
oraz książkę Hazel Chesterman-Phillips "Planowanie płci dziecka"

W ogóle ja uważam że metoda przed owulacja 4 czy 3 dni przed owulacją i ta O+12 sa podobne bo to jest czas kiedy kobieta ma kwaśny odczyn ph w pochwie który to zabija męskie plemniki. Ja bedę się starała narazie zachowac ostęp, najwyżej nie zajdę w ogole w ciążę. Jak długo nie będę zachodziła to wtedy skorzystam z metody O+12

Maran mnie również bardzo wystraszyłaś bo mieliście na prawdę poważny wypadek ale całe szczęście że Wam nic nie jest. niby człowiek uważa ale nigdy nie nie wiadomo. a gdzie jechaliście nad morze... gdzieś na południe? może w okolice moje miasteczka :-)
Elmo tak przygotowania są bo już coraz bliżej ;-) z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej stresuje się... a jeszcze wczoraj spotkałam koleżankę która 2 tygodnie temu urodziła córeczkę (ma już 1,5 rocznego synka) więc mobilizacja jeszcze większa :-D jak mi się już marzy kupowanie różowych sukieneczek :zawstydzona/y:
Antosia życzę wytrwałości ale na pewno szybko się uda ;-) mój jest w podobnym wieku ale jeszcze w pieluchach i myślę że dopiero latem zacznę go uczyć siusiać na nocnik. a stresik powiem że powoli się zaczął... chciałabym już to mieć z głowy :-D oczywiście zajść szybko w ciążę z upragnioną dziewczynką ;-)
Mama kubulki ale Ci suwaczek zasuwa :-D mam nadzieję że potem szybko do nas dołączysz w staraniach o córkę ;-)
Ewelin masz rację że obie metody są podobne i głownie chodzi o kwaśny odczyn w pochwie i niskie ph a w tym czasie kwaśny odczyn powinien być a ph samemu trzeba obniżyć :-) uda się :tak:

Elle wracaliśmy z Bray bo pogoda była taka ładna I mąz miał wolne wiec pojechalismy co by sie dziewczynki pobawiły w piasku I kamykach ;) no I jak wracalismy to nam sie tak zdarzyło, ale najwazniejsze, że żyjemy I nic sie nikomu nie stało... Teraz nie mam samochodu wiec wszedzie musze na pieszo I dzis rano Ale odprowadzałam do przedszkola a popołudniu jak z Mają szliśmy to zaczęł tak padac... masakra jakaś...

Dziewczyny owocnych starań :) bede zagladać, ale teraz bez auta na wszystko wiecej czasu mi potrzeba ;) pozdrawiam Was serdecznie :)

Maran a to wiem gdzie bo też byliśmy na tej plaży w zeszłe lato :-) no masz rację bez auta ciężko ale dasz radę ;-) pewnie i tak za jakiś czas kupicie. o pogodzie nic mi nie mów :-( raz piękne słońce a zaraz ulewa... no cóż to tylko Irl ;-)

dobry wieczor wszystkim :)
dawno nie pisalam i nie czytalam bo laptop mi na walil a na telefonie nie cierpię pisać;/
maranatha mieliście szczęście w nieszczęściu . dobrze ze tak sie skończyło a nie inaczej
nie moge sie doczekc tego planowania a tu jak naazie moja @ jest tak nie reguarna ze nie wiem czy sie uda w tym roku;/ jeszcze w cyklu jonasa mam malo dni na dziewczynke ;p b ta kobieta co mi robi jonasa to mowi ze jesli sie chce na dana plec to powinno byc jak najwiecej w jednym miesiacu a u mnie to kwiecien i wrzesien w tym roku ;/ reszta taka bardzo mieszana a ona mowi ze wtedy nie ma duzej pewnosci ;/

milego wieczoru wszystkim :)

reklama
Dobry wieczrór a raczej noc. Już się wyspałam bo o 19 już w łóżku byłam przez migrenę:angry:

Maranatha To rzeczywiście cud, że wyszliście z tego cało. Trzeba Bogu dziękować. Dobrze, że jesteś a samochód to rzecz nabyta. Życie najważniejsze.
Daria ja to w ogóle @ nie mam i jak tak dalej pójdzie to nie ruszę w tym roku. Mały cały czas na cycku, butli w dalszym ciągu nie toleruje. Kupiłam mu ostatnio Kubek niekapek od 7 m-ca, ale też nie kuma. No cóż. Co się odwlecze to nie uciecze.

Ewelin tę książkę co czytałaś można gdzieś jeszcze kupić??

Wczoraj był u mnie kurier z lampą solną ale mnie nie zastał niestety:wściekła/y: więc dopiero w poniedziałek będę ją miała. Teraz jeszcze bransoletka stosy suplementów, paski, testy i ...... kasa się rozpłynie. Mam tylko nadzieję, że to wszystko da upragnioną córkę.

Lecę może uda mi się zasnąć. Pozdrawiam i ściskam mocno.

Do góry