reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Porannakawa a jak sobie radzisz? bo moi chlopcy do grzecznych nie naleza.
Ja poerwszego i drugiego nie planowalam.Wogole nie wiedzialam ze tak mozna.W trzecim miesiacu drugiej ciazy przeczytalam o tym I czar prysl.Bo starania byly typowo chlopczykowe.A ja marzylam o Zosi
Trzeci planowany zaszlam z seksu w 9 dc.
A ostatni to jakis cud z nieba.
Po wizycie tu zaczelam brac suplementy.
Kupilam sylk od pirani.
Mialam zaczac starania w maju.A w lutym wpadka z prezerwatywa Nie wiem jak to mozliwe.Wszystko bylo ok.
I ze staranek nici.Ale i tak przy tej wpadce bardzo wiele czynnikow bylo na corke.
Bylam jej pewna bardzo przezylam wiadomosc o 4 synku

reklama
Hej babeczki! Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie :-) Przepraszam ale nie nadrobię :-(, przeczytałam tylko ostatnią stronę, nie miałam ostatnio na nic czasu a do tego Krzysiu od 3 dni nie je (strasznie schudł), wymiotuje i ma biegunkę, martwię się o niego strasznie i boję się, że to jakiś wirus, który nas wszystkich pozaraża. Postaram się częściej do Was zaglądać by Wam dzielnie kibicować w spełnianiu marzeń.

Milla
, ano u mnie było 24h z premedytacją :-), im dłuższy odstęp tym trudniej walczyć z pH. Brawa dla Adasia!

porannakawa, witaj! Podobno dodanie wapnia do roztworu podniesie jego pH:

Okay, so I just did an experiment... I dissolved a calcium tablet in lime juice and after an hour, the ph went from 2.5 to 4.5. That was without any water in it because I wanted to see what effect the calcium had on the lime juice just by itself. When I dissolved a tablet in a mixture of 5% vinegar and water with a ph of 3.5, after an hour the ph went up to 6.5, almost 7! I had to add a ton of water to get the ph back down.

Czyli dodanie wapnia do 5% roztworu octu o pH 3,5 podnosi po godzinie pH do prawie 7. Jakie dawki Ca i Mg brałaś i czy wapń był w postaci cytrynianu? Pilnowałaś pH aż do owulki? Musi być wesoło z taką gromadką, ja wysiadam przy mojej dwójce :-)

Sofi, też czytałam by nie łączyć tych dwóch metod, ja 2 razy próbowałam "O+10" i nie zaszłam w ciążę, tą metodą podobno trudniej zajść ale ma podobno aż 90% skuteczności :-)

Andziak
, niesamowity chłopak z Jędrusia, że pomimo tylu przeszkód postanowił zawitać w Twoim brzuchu a potem na świecie :-)

Wklejam fotki z sesji z lizakiem :-)

Zobacz załącznik 544317Zobacz załącznik 544318Zobacz załącznik 544319

Dobrej nocki!

Ostatnia edycja:
Piranha ale ona fajniutka :) mnie juz trudno sobie przypomniej, że jeszcze nie dawno moje takie były :) a Krzysiu bidulek niech szybko wraca do zdrowia... ehhh z tymi maluchami, zawsze sie cos przyplacze i musza sie biedaczki męczyć no a my z nimi.... DUZO zdrókwa dla Was...

Hello! Znów mnie będzie mniej, o 6 rano Kaja mocno zwymiotowała (mega fontanna przy leżeniu na plecach więc zaczęła się dławić :-(). Biorąc pod uwagę jak ciężko Krzysiu to przechodzi (już z 3,5 doby nic nie je, wymiotuje cały czas i ma biegunkę) to pewnie skończy się szpitalem :-(

Hej witam się z rana.
Jak tam po wczorajszym święcie? Nazbierałyście duzo kwiatow? Bo ja tak :tak:
Eden rozmiary Twojej lampy sa naprawde imponujące :szok: super :-)
Milla co takiego dolega Twojemu synkowi ze musial miec pobierana krew z glowki???
Sofi fajne masz podejscie, podziwiam ze potrafisz tak dlugo i cierpliwie nastawiac sie do tematu.
Myszka nie zalamuj sie bedziemy mialy dzieciatka upragnionej plci! Zobaczysz.
Pirania Kaja jest czadowa. Juz mi sie marzy taki maluszek w domu.
Andziak Porannakawa bedziecie kiedys mega dumne ze swoich chlopakow. Super miec wiecej rodzenstwa.
Maran to pewnie Twoje łobuziary swietnie by sie dogadaly z moją. Pełna demolka :tak:

Kurde dziewczyny coraz bardziej kusi mnie zeby zaczac starania w maju. Jutro powinnam dostac @ i chyba zmobilizuje sie do jeszcze bardziej restrykcyjnej diety. Hmmmmmmm

Miłego dnia!!!

PIRANHA szczerze wspolczuje. Ale ze swietnie znam temat wymiotów u dziecka (borykamy sie z tym od malego) polecam lek NIFUROKSAZYT. Oczywiscie jest tylko na recepte, dla dzieci w syropie a dla doroslych w tabletkach. Gdyby Ci sie udalo zdobyc chocby w tabletkach to mozna podac dziecku pol tabletki rozkruszonej. Ten lek wiele razy uratowal nas od szpitala. Ale przy takich ostrych wymiotach bywalo ze nawet wody nie przyjmowalo tylko zwracalo wiec i lek zwracala, ale probowalam co godzinke po odrobinie i w koncu przyjmowalo. Jesli zostanie choc odrobina w zoladku to napewno przyniesie ulge. Polecam. I zycze aby udalo sie uniknac szpitala.

cześć!

Pirania, dużo zdrowia dla dzieci! Współczuję, wymioty + biegunkę przechodzilismy ze starszym synem, i skończyło się w szpitalu kroplówką :( Najważniejsze, ze wtedy pomogło wtedy choć sam pobyt i podejście pielęgniarek :/ no comment....
A Kaja śliczniutka, te oczy a jaki super irokez :biggrin2:

Porannakawa, tutaj link do planowania córki (na zielono) ;) https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html

Andziak, też myślę, że Twój Jędruś jest wyjątkowy skoro pokonał tyle przeszkód i dotarł do jajeczka :tak:

Milla, a od kiedy chcesz się starać? Ja jeszcze w tym roku, więc już kompletuję wszystko. Czekam tylko na paski ph z Mercka, zamówiłam je dwa tyg temu ;(

Sofi, ja też nie wyobrażam sobie, żeby nie było drugiego synka. Jestem mega szczęsliwa i dumna, że go mam :) A konstelacja dwóch braci i siostra to dla mnie spełnienie marzeń :) Sama chciałabym choć jednego starszego brata (mam młodszego ;))

Elmo, co znaczy, że Cię kusi? Przecież zaczynasz od maja na 100%. Będzie synio styczniowy jak nic :tak:
Masz już imię dla synka czy nadal tylko dla córki ? :blink:

Maran, własnie dlatego, że dzieci tak szybko rosną nie warto myśleć, że będzie ciężko z następnym maluchem, bo to będzie krótkotrwałe ;)) Zaraz urosną i będa samodzielne, no, ale wtedy inne problemy i inna bajka :sorry2:

Dziewczyny a ja po wczorajszo-dzisiejszej ;) imprezie jestem a dzisiaj wieczorem powtórka z rozrywki :tak: znowu mam wychodne z mamami z przedszkola :)). Ale powiem Wam super było, striptizerzy, tańce... dzisiaj kompletnie straciłam głos :-p

Eden no kusi bo wiesz, im blizej tym wiekszego cykora łapie i juz sama nie wiem :-) a jak z maja to chyba lutowy nie? Kurde super ze sie wyszalalas. Ja to ostatnio sie troche rozleniwilam. A moze nie tyle rozleniwilam co jestem juz tak zmeczona praca i codziennymi obowiazkami, brakiem snu, brakiem urlopu ze najzwyczajniej w swiecie mi sie nie chce. Wlasciwie czekam juz bardzo na ten maj, pojde na urlop, choc na kilka dni. Bo do konca kwietnia to urwanie glowy sie zapowoada.
Zatem baw sie dzis Kochana rownie dobrze jak wczoraj!

Andzik jak sobie radze ..hym no jest mega ciezko czasami bo moj dwulatek jest mega zywym dzieckiem i ciezko go upilnowac , najmlodszy raczkuje i tez wszedzie wlezie ..oczy mam dookola glowy :) Dzieci mam ogolnie grzeczne jedynie mam problem logopedyczny z przedostatnim najstarszym ( jaa ale to brzmi ) :-D ale wiesz czasami sobie tak mysle czy chcialabym inne zycie np z dwójka dzieci .. i :no: , fakt czasami jest trudno ale za to mega wesolo :)
Przykro mi ze u Ciebie tak wyszlo z tym planowaniem , ale zobacz w pewnym sensie jestesmy podobne moj ostatni synus tez wpadkowy :) ale za to najgrzeczniejszy z chlopców . Chyba ktos za nas planuje :) co nam bardziej trzeba :D .. Kiedy zamierzasz probowac z kolejnym dzidziusiem ?

Elmo dziekuje slicznie za link :)

Piranha ale slodziasna twoja corcia :) ,zdrowka dla synka !!!!!! ja zawsze sie cala trzese jak ktorys ma wymioty zaraz panika ze sie odwodni :( co do irygacji wapniowych wiem ze podnosza ph ale tego juz dowiedzialam sie po fakcie :( co do suplementow wapna napewno nie bralam cytrianu , we wszystkich poradnickach nie pisalo nic na temat formy wapna wiec uznalam ze kazde bedzie ok :no: za pozno trafilam na ingender i to moje planowanie ( teraz to wiem) bylo bardziej na chlopca chyba. :szok: Dlatego nie chce aby ktos bral sobie do je do serca bo wiem ze bylo zbyt wiele bledów . Nie wiem tylko nadal na jaka metode sie zdecydowac na 0 12 czy jednak te pare dni przed .

eden
dziekuje slicznie za linka , wlasnie tego szukalam , kiedys to czytalam wlasnie na bb w wersji poslkiej i gdzies mi umknelo . dzieki jeszcze raz :)

Sofi wiesz ja podejzewam ze moje ostanie dziecie sie wlanie poczelo jakies 12-16 po owulacji ... no ale pewnosci nie mam :) ....dlatego panicznie boje sie tej metody , wiem ze sa lepsze rezultaty ale ten stress czy to juz 12 h czy nie jest dolujacy ... nie wiem czy dam rade .
a tak wogole jest jakas mamusia na BB ktora wytestowala ta metode z pozytywnym skutkiem ?

Mam prosbe dziewczyny wklejcie linka jakiegos dobrego miernika elektroniczego ph najlepiej z ebaya ... bo qrde szukam i same do ph wody ... ja juz nie wiem czy taki moze byc czy musi byc jakis specjalistyczny , medyczny ? do tej pory uzywalam glownie pasków .

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jeszcze nie wiem czy bede probowac.Moj Kuba to zlote dziecko.A Jedrus no jest super ale bardzo wymagajacy.Nie mam na nic czasu z nim.Jak to sie nie zmieni to o kolejnym dziecku moge zapomniec.No o finanse.W Polsce coraz gorzej jest.
Najbardziej sie boje ciazy.Nadzieji potem rozczarowania placzu.
Zawiedzenia bliskich.
Dzis kubus ciagle mi powtarzal ze chce dziewczynke Ole.Ze on chce taka malutka ale dziewczynke.Nie chlopca.

Do góry