reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Porannakawa coreczka Pirani nie jest z metody 0+12 :-) jej sie nie udawalo ta metoda i dzialala przed owu. A ta metoda jest ponoc o tyle lepsza ze jesli dzialasz przed owu np. 2-3 dni to ciagle musisz pilnowac tego ph a ono moze podskoczyn np. w nocy kiedy spisz. Natomiast po owu juz nie, nalezy zadbac aby ph bylo niskie przed staraniami a z reguly po owu takie wlasnie jest i nie trzeba juz tego tak pilnowac bo owu juz byla. Wiadomo do tego cala reszta korowodu czyli dieta suplementy jony fazy ksiezyca hehe itd.

reklama
porannakawa ja też informacje zbieram ;) czytam forum i analizuje ;) decyzji wciąz nie mam, ale kto wie, może za rok czy 2 bede chciała spróbowac postarac sie o chłopca to już bede przynajmniej wiedziała jak mój organizm pracuje, kiedy mam owu, jakie sa jej objawy itd. i wówczas suplementy i diete wprowadze i bede wierzyć, że tym razem udało sie chłopca spłodzić... teraz jak przewertowałam forum to już wiem dlaczego przy drugim dzieciaczku sie nie udało chłopca począć, tzn nie mam pewności w 100%, ale podejrzewam już co było nie w zgodzie z metodami opisanymi na forum :) ale teraz bym mojej Majki nie zamieniła na chłopca, wiec nie ma czego żalować a Maja to zreszta i tak jak chłopak sie zachowuje ;-)łobuz z niej straszny :)

Witam sie z WAMI w NASZE ŚWIĘTO.
Maran-atha ja się przygotowuję, ale na razie nie planuję, myślę, że zacznę za 3 lata.
Dostałam prezent od mojego malutkiego synka -pierwszy ząbek :-)(w końcu wyszedł...)

Witam kobietki i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!! 141298_kolorowe-tulipany-pudelko-serce.jpg

Byłam wczoraj na nartach ale średnio było ;/ padał deszcz i szybko się zwinęliśmy. Mamy zamiar znowu pojechać w przyszłym tyg. bo zapowiadają śnieg.

porannakawa, witaj! Podobnie masz jak u Andziak ;) Gratuluję czterech synów :tak:
Zostań z nami koniecznie :) a od kiedy masz plany się starać?

Misia, Ty nas nie podczytuj tylko pisz ;-)

Byłam dziś na zakupach i kupiłam sobie nowy dywan i stolik do salonu :) Lampa solna już zamówiona, 29 kg i 40 cm :szok::-D Wyślę Wam fotki jak dojdzie ;) Zamawiałam ze strony Lampy Solne | Informacje & Sklep Online nie daltego taką dużą kupiłam, że chcę mieć córkę :), tylko trochę poczytałam o właściwościach tych lamp i faktycznie mam nadzieję, że wpłynie na poprawę samopoczucia wszystkich domowników, zwłaszcza dzieci.

Świętujecie dzisiaj? Ja tak, zaraz idę sobie paznokcie malować a wieczorkiem babski comber na dyskotece :)))

Buziaki laseczki, papapapapa

eden ja nie świetuje :( mąz jak kazdego dnia w pracy... wróci gdzies pewnie po 23.... a ja z dziewczynkami w domu - taki mamy babski dzienjak codzien ;)
sofi a ja myslałam, że Ty juz niebawem zaczynasz... a ile masz lat jesli mozna zapytać? bo ja mam 32 wiec na podjecie decyzji mam jeszcze jakieś 3-4 lata :)

Witajcie dziewczynki!!!

Z okazji Naszego Święta życzę wszystkim spełnienia marzeń w postaci zdrowych dzidziulków najlepiej jeszcze wymarzonej płci:tak:

Eden o kurcze niezłe lampisko.:szok: Widzę że Ty już pełną parą się przygotowujesz. Ja mam tylko sylk, ale od kwietnia zacznę kompletować "wyprawkę". Lampę, bransoletki a resztę w maju bo mnie mąż z domu wygna i tak zamawiam co i rusz cos do domu lub dla dzieciaków.
ps zazdroszczę wieczoru:tak:
Sofi gratki dla synka. Mojemu też wyszedł jakiś trzy dni temu!!!!

Porannakawa witaj. Planuj, planuj podobno to działa!!! Nie wiem na której stronie jest link dotyczący planowania dziewczynek, jak znajdę to podam. Metoda O+12 jest skuteczna podobno i nie trzeba już tego ph tak pilnować. Metoda 2,3 dni przed już wymaga pilnowania ph do samej owu, ale czego się nie robi. Piranha zbliżyła się jak mogła do owu chyba 24h i mimo to ma śliczną Kaję dzięki niskiemu ph.

Moje dziecię dziś miało krew z główki pobieraną i nawet nie pisnął, twardziel mały.:eek:

Miłego dnia.

WSZYSTKIEGO NAJ!NAJ!NAJLEPSZEGO KOBITKI

PORANNAKAWA mowisz ze przy 3 synku robilas wszystko i itak nie wyszlo, troche mnie to zbilo z tropu mowisz ze obnizalas PH itp :confused2: Napisz prosze jak bylo dokladnie co jak i kiedy bo jesli to obnizanie PH nie dziala :szok: to ja juz nie wiem :eek:

Eden77 chce zaczac planowac gdzies za 2 lata ale ze mna to roznie bywa ÖD i cholera wie czy cos wczesniej nie wykabinuje. Obecnie mam zalozona Mirene i to mnie pewnie troche hamuje :sorry:a dwa ze dwoje najmlodszych to jeszcze maluszki :) i chwilami jest bardzo ciezko :)

Andzia witaj :D swietnie wiedziec ze jest ktos w podobnej sytuacji ... tzn nie swietnie bo zycze Ci naprawde szczezrez corci tylko swietnie ze sama nie jestem :) bo chwilami mysle ze caly swiat mysli ze mam cos nie tak pod kopula :-D Andzik planowalas plec swoich synkow ? Moje chlopaki maja : 14, 9, 2 i najmlodszy moj przytulasek niedlugo skonczy rok :)

Myszko nie denerwuj sie bo byc moze nie do konca zrobilam wszytsko jak nalezy dlatego chce sprubowac jeszcze raz u mnie bylo tak : testy owu 3 doby z groszami przed ( testom paskowym nie wierze do konca) dieta dziewczynkowa ale tylko na okolo 2,5 miesiaca , irygacje z wapna i z octu rozcienczonego , ale seks byl czesty az do tych 3 dni przed ... Do tego suplementy z wapnia ( tabletka na dzien ) i z magnezu. Nie wiem ale sadze ze zrobilam zbyt malo ... Przedewszystkim nie badalam zbyt czesto ph . Nie jadlam zurawiny itd . Dlatego nie bierz sobie zbytnio do serca , ja osobiscie czuje jakis niedosyt ze moglam zrobic wiecej .

ps. przepraszam za brak polskich liter ale cos przestawilam i nie wiem co :baffled:

reklama
Maran-atha ja jestem w twoim wieku ( w październiku będę miała 32) i dałam sobie czas najpóźniej do 36 lat. Jeżeli się nie zdecyduję to odpuszczam. Ale chcę spróbować raz jeszcze i myślałam, że za 3 lata będę miała 35 to zacznę starania, żeby urodzić jak będę miała 36. I mały akurat będzie miał 4 latka skończone i zechce się znowu dzidziusia, więc tak to sobie obmyśliłam. Mąż się zgodził, a dodatkowo juz przygotowuję wszystkich, na to,że ja chcę mieć jeszcze jedno dziecko, żeby później nie gadali...
Eden koniecznie poproszę zdjęcie tej lampy, jak już stanie w salonie. Przy okazji czytania forum (czytaj o jonach i lampach) zaczęłam zgłębiać temat właściwości lamp solnych i ich właściwości, nawet nie wiedziałam, że mogą mieć tak korzystny wpływ, no i ten plus, że jony ujemne sprzyjają poczęciu córek;-)
Porannakawa witamy mamę czterech synków Andziak nie jest już sama, bo najwięcej jest mam dwóch synków. Czytając forum BB i GenderDreaming ja zdecydowałabym się na O+12 i nie wiem czy prbówałabym 2,3 dni przed O. Zalecane jest nie łączenie tych metod wg. specjalistek z GD. Mój drugi syn był planowany na córcię wg O+12, ale ja nie znałam swojego organizmu i coś nie wyszło, myślę, że wstrzeliłam sie w owulację, jak sobie przypomnę to nawet śluz był jescze płodny, więc następnym razem się już dobrze przygotuję:-D Ale mam tak super synia, że cieszę się, że tak wyszło :-)Milla to masz małego zucha. To mamy po jednym ząbku? U nas ten ząbek długo męczył Niunia, dobrze, że już wyszedł, ale to dopiero pierwszy, więc dalej będziemy się męczyć z następnymi...

Ostatnia edycja:
Do góry