reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
truskafffko - dzięki serdecznie za kciuki i za pamięć .... wrednota jeszcze nie przyszła ale zbliża się czuję ją po kościach :-) ale nowy cykl - nowa nadzieja
dużo się nauczylam przy was i dowiedziałam nowych rzeczy ... więc ciągle mam nadzieję
-----------------------------
myślę że to wit b wydłużyła mi II fazę - dobra dla dziewczyn które mają niedomogę lutealną :rofl2:

Mama05- no nastrój taki sobie. Zachodzę w głowę jak można tak się zachowywać i kłamać w żywe oczy, jak można tak prowadzić działalność. Wychodzi na to, że nie wysłąli, bo bezczelnie nie odbierają żadnych telefonów i nie wiem czy wogóle je dostanę, chyba jutro napiszę o zwrot pieniądzy, bo później to ja już od nich nie chcę. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ksieżniczka- tu mas zo irygacjach, Piranha podawała:

Po staraniach należy zadbać o niskie pH. Należy zrobić kwaśną irygację 1 godzinę przed staraniami jeśli pH wynosi 5 lub powyżej, co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. 4 godziny po stosunku należy włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i cytryny) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy utrzymywać pH na poziomie 4-4,5 dopóki nie nastąpi skok temperatury na wykresie (co potwierdzi przebytą owulację).
Ja nie zakładałam sobie tamponów, w sumie nie wiem dokładnie jak to zrobić;-)

Płyn do irygacji: 16ml wody destylowanej i 4 ml limonki. Pomieszać, odstawić na 10 min i ja aplikowałam sobie strzykawką:tak::-)

bettsie- tez trzymam za ciebie kciuki, nawet jeśli się nie udało, to masz piękną II fazę!:)

MissBella- o Ciebie jestem spokojna, niedługo zostaniesz m...sią:)

Ostatnia edycja:
witam:-)

nieśmiało pytam, czy mogę dołączyć do Waszego grona:-)o prawda jeszcze nie staram się o drugą dzidzię, ale zanim podejmę tą decyzję, to chciałąbym poznać swój cykl, czego totalnie nie potrafię robić. poza tym, jeśli podejmę decyzję o starankach, to chciałabym zrobić wszystko, by była to dziewczynka- marzy mi się córunia:-) mam nadzieję, że dzięki Wam nauczę się co nieco i będę mogła liczyć na Waszą pomoc i wsparcie naukowe:-D

Ostatnia edycja:
Gal kase niech zwrócą i w dupie z nimi.... weź się już tak nie denerwuj słońce :) nie warto.
betsie na mnie tak samo witb podziałała :tak: jeszcze mi pierwszą faze skróciły ładnie.

Ewcik rozkładaj kocyk-witamy:))

Gal pewnie ,niech oddadza kasę -70zł droga nie chodzi-wrrrr co za firma!!

Bels ziółka pyszne-mam nadzieje,że te nr 5 też beda takie smaczne:)))
a boboseksy juz były:)))

Dzięki Gal biegnę robić roztwór do irygacji. Myślisz, że mogę ja powtórzyć jeszcze za dwa dni przed samą owulacją, bo tak mi ona gdzieś wypadnie - czekam na pozytywny test (dzisiaj ostatni już dzień serduszkowania) ma to sens?
Jeżeli uważacie, że nie to proszę o radę:angry:

reklama
Do góry