reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
truskafffko - dzięki serdecznie za kciuki i za pamięć .... wrednota jeszcze nie przyszła ale zbliża się czuję ją po kościach :-) ale nowy cykl - nowa nadzieja
dużo się nauczylam przy was i dowiedziałam nowych rzeczy ... więc ciągle mam nadzieję
-----------------------------
myślę że to wit b wydłużyła mi II fazę - dobra dla dziewczyn które mają niedomogę lutealną :rofl2:

Mama05- no nastrój taki sobie. Zachodzę w głowę jak można tak się zachowywać i kłamać w żywe oczy, jak można tak prowadzić działalność. Wychodzi na to, że nie wysłąli, bo bezczelnie nie odbierają żadnych telefonów i nie wiem czy wogóle je dostanę, chyba jutro napiszę o zwrot pieniądzy, bo później to ja już od nich nie chcę. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ksieżniczka- tu mas zo irygacjach, Piranha podawała:

Po staraniach należy zadbać o niskie pH. Należy zrobić kwaśną irygację 1 godzinę przed staraniami jeśli pH wynosi 5 lub powyżej, co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. 4 godziny po stosunku należy włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i cytryny) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy utrzymywać pH na poziomie 4-4,5 dopóki nie nastąpi skok temperatury na wykresie (co potwierdzi przebytą owulację).
Ja nie zakładałam sobie tamponów, w sumie nie wiem dokładnie jak to zrobić;-)

Płyn do irygacji: 16ml wody destylowanej i 4 ml limonki. Pomieszać, odstawić na 10 min i ja aplikowałam sobie strzykawką:tak::-)

bettsie- tez trzymam za ciebie kciuki, nawet jeśli się nie udało, to masz piękną II fazę!:)

MissBella- o Ciebie jestem spokojna, niedługo zostaniesz m...sią:)

Ostatnia edycja:
witam:-)

nieśmiało pytam, czy mogę dołączyć do Waszego grona:-)o prawda jeszcze nie staram się o drugą dzidzię, ale zanim podejmę tą decyzję, to chciałąbym poznać swój cykl, czego totalnie nie potrafię robić. poza tym, jeśli podejmę decyzję o starankach, to chciałabym zrobić wszystko, by była to dziewczynka- marzy mi się córunia:-) mam nadzieję, że dzięki Wam nauczę się co nieco i będę mogła liczyć na Waszą pomoc i wsparcie naukowe:-D

Ostatnia edycja:
Gal kase niech zwrócą i w dupie z nimi.... weź się już tak nie denerwuj słońce :) nie warto.
betsie na mnie tak samo witb podziałała :tak: jeszcze mi pierwszą faze skróciły ładnie.

Ewcik rozkładaj kocyk-witamy:))

Gal pewnie ,niech oddadza kasę -70zł droga nie chodzi-wrrrr co za firma!!

Bels ziółka pyszne-mam nadzieje,że te nr 5 też beda takie smaczne:)))
a boboseksy juz były:)))

Dzięki Gal biegnę robić roztwór do irygacji. Myślisz, że mogę ja powtórzyć jeszcze za dwa dni przed samą owulacją, bo tak mi ona gdzieś wypadnie - czekam na pozytywny test (dzisiaj ostatni już dzień serduszkowania) ma to sens?
Jeżeli uważacie, że nie to proszę o radę:angry:

reklama
Do góry