reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mama dzięki;-)to może od razu z grubej rury zacznę- w jaki sposób mogę obserwować cykl? jedynie, co zaczęłamrobić od tego cyklu, to mierzę temp. Dodam, że mam nieregularne cykle, bo mam PCO,do tego często upławy, więc ciężko mi ocenić wygląd śluzu:-( zastanawiam się, czy w ogóle mam owu

reklama
Kinga no teraz czekamy...............................i to najcięższe...

Gal co za "firma" tylko ...współczuje Ci nerwów i tej sytuacji...kurka u Ciebie ciągle pod górę...

Ewcik my załozyłysmy sobie konto na Obserwacja cyklu - enpr.pl
załóż też i bedziesz miała czytelny obraz cyklu...

Gal, lampy solne wykonywane są z soli kamiennej (NaCl, potasu tam nie ma). Sól kamienna, dzięki przemianom fizykochemicznym na jej powierzchni emituje jony ujemne. Ilość emitowanych jonów ujemnych jest zależna od powierzchni jonizacji, a więc wielkości lampy i porowatości jej powierzchni. Moja lampa solna jest dość spora :-)

Księżniczko, do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny. Co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. Nie trzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzu o cechach płodnego. 4 godziny po stosunku można włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy umieścić roztwór wody z limonką w plastikowym kubeczku a następnie umieścić w nim tampon ale nie wyjmując go z plastikowego aplikatora. Kiedy tampon nasiąknie to należy wyjąć go z kubeczka i włożyć - należy to zrobić ostrożnie by nie wypłynęła sperma.

Ewcik, witamy! Fajnie, że postanowiłaś do nas dołączyć! :-)

Ostatnia edycja:
ewcik tak jak pisze mama załóż konto na enpr i obserwój swoje cykle, mierz temperature zobaczymy jak bedzie wyglądało... a jak trzeba bedzie to witaminki też pomogą:tak: wszystko się da zrobić aby cykl ładnie wyregulować. jesteśmy na to żywym dowodem! ;-)

piranha dzięki za powitanie:-)

mama, kinga czy jest sens takie coś zakładać, jeśli nie potrafię obserwować konsystencji szyjki i śluzu?

czy jest sens takie coś zakładać, jeśli nie potrafię obserwować konsystencji szyjki i śluzu?
jasne że jest sens! mierz temperaturę to też dużo daje a z czasem nauczysz sie badać szyjkę i śluz... wszystko poznasz i poczujesz sie pewniej. Mówie ci! :tak: na poczatku ja też nie wiedziałam ale wszystkiego można sie nauczyć..
mierząc tempke dowiesz sie czy masz owulację jak wygląda I faza cyklu a jak druga...

Ewcik sens jest zawsze-każdna z nas kiedys zaczynała..:)
szyjke nauczysz sie rozpoznawać...jak zaczynaja się płodne robi sie miękka jak płatek ucha a w pozostałe dni cyklu jak czubek nosa..
poza tym z tempki też sporo idzie wyczytać ;)
na PCO polecamy b kompleks -witaminki :)

dzięki, czuję, że będzie mi tu dobrze w Waszym gronie i z pewnością nauczę się wielu cennych rzeczy:tak: te witaminy to na co dokładnie?

Ksieżniczko- chciałam Ci jeszcze dopisać, ale widzę, że juz Piranha, nasza ekspertka odpisała:-)

Piranha- ja może źle się wyraziłam, oczywiście wiem, że sól to jest chlorek sodu, nawet wiem, że jak się ja rozłoży na jony to sod jest kationem dodatnim a chlor jest anionem oczywiście ujemnym, także ja taka ciemna masa nie jestem:-D, a o ten potas to mi chodziło o to , ze w grocie solnej jest tężnia solankowa i nasyca powietrze min potasem, skopiuje to o czym myślałam, ale już nie napisałam
Tężnia Solankowa nasyca powietrze jodem, bromem, wapniem i całą gamą innych mikroelementów. Jod powoduje rozrzedzenie śluzu, brom rozszerza oskrzela a wapń działa anty alergicznie. Oprócz powyższych, tężnia dostarcza do otoczenia również magnez, sód, potas, żelazo i inne mikroelementy.
Czasem cos myslę, ale już nie napiszę
;-):-)

Witaj Ewcik:)

A i tamtym oszustom, napisałam, żeby zwrócili pieniadze, wrrrrrrrrrrrrrrrr

reklama
Do góry