reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miss ty już nie patrz na tą tempkę naprawde, nie sugeruj się tak nią maksymalnie. Zrób ten teścior i nie marudz. Co ma być to będzie ja jestem z Tobą!!! od początku dobrze wiesz... gdybym mogła za rękę bym cię nawet trzymała w momencie testowania :* Ściskam i bądz dobrej mysli. Wyluzuj sie pomysl o czymś miłym zjedz pączka ;-)

reklama
Dziewczyny nie piszę często bo normalnie przy dwojce dzieci nie wiem czesto w co rece wlozyc ale podczytuje Was czasami wieczorami

Pozdrawiam
Kochana pocieszajace jest to ze dzieci szybko rosna.
Dlatego glowka do gory...bo nie obejrzysz sie a dzieci Ci urosna:)
Ja jak urodzilam Maksia, Maciej mial 3 lata wiec byl starszy od Twojego synka ale wtedy bardzo mnie absorbowal.
Przynam ze ten pierwszy rok jak sie urodzil Maksio - byl trudny. chyba najwiekszym wyzwaniem bylo jak obaj mi zachorowali a ja bylam sama bo maz na noc pracowal...bylam zmeczona, wsciekla i mialas wszystkiego dosc!
Ale teraz jeden ma ponad 5 lat drugi 2 latka i naprade jest lzej, duzo lzej. Teraz nawet jak sa obydwaj w domu to potrafia juz sie razem bawic...wiadomo ze jak to dzieci raz sie bawia raz bija, wyrywaja sobie zabawki itp ale dla mnie najtrudniejszy okres byl przez pierwszy rok.
Na pierwsze wakacje z dziecmi pojechalismy jak maks mial rok i 8 miesiecy a maciej 5 i bylo to w Grecji.
Jesli chodzi o jedzenie to z mackiem nie bylo problemu bo mielismy all inclusive i zawsze cos sobie wszamal.
Maksio...no nieco gorzej mimo ze to zarlok...ale jak przystalo na dziecko w tym wieku on wolal wtedy zupy, cieple warzywno miesne dania a w hotelach przyprawiaja na ostro, slono itp.
jedyne co jadl to nalesniki, czasem makarony z sosem.
wzielam ze soba na wczasy kaszki i kilka sloiczkow ale deserkow..obiadkowych juz nie jadalal.
nO I kaszki jadl na sniadania i kolacje...pomiedzy roznie to bywalo...kupowalam banany na miejscu i inne owoce i zjadal je.
No ale tak jak wczesniej wspomnialam takie dziecko marnie je na takich wyjazdach.
Mysle ze dopiero 3,4 latek juz je fajnie.
cieko mi cokowiek radzic..moze tak jak ja wez kaszki, sloiczki i dacie rade..aha ja mialam ze soba maly czajnik i mialam w pokoju wode na kaszki
m0150.gif

ja pierdziuuu ale mnie spanie wzięło

Matik się wybawił u siebie i sprząta zabawki, jak skończy zrobimy sobie seans bajkowy, poleże, może mi spanie przejdzie...

truskafffka- nie ziewaj tak, bo i mi od razu się chce:-D Jakoś mi też chce się spać. A z tymi działaniami to ja już nie wiem jak to będzie:wściekła/y:
Ale opinie tym dziadygom zobię:tak:

MissBella, jeśli test będzie jutro pozytywny to leć do gina po Duphaston bądź Luteine, możesz mieć za mało progesteronu w organizmie. Trzymam kochana od rana kciuki (ja w 12 dpo miałam cień cienia, w 13 dpo cień kreski a w 14 dpo już wyraźną ale nadal dużo bledszą kreskę, taka sama jak testowa była chyba dopiero po tygodniu). Tak jak radzi Kinga nie sugeruj się tempką tylko rób rano test - tempka w ciąży potrafi spaść nawet do linii podstawowej, test jest dużo bardziej miarodajny, zrób go dla dobra ewentualnego dzidziusia i leć w razie co po progesteron do gina.

witaj :)
a cóż za szczeniaczka macie???? :-)

dziewczyny musiałam się zdrzemnąć troszkę
jakaś senna jestem
3 miesieczna suczke Alaskan Malamute tak do kompletu do babinca domowego ;) maz sie msieje, ze wzial suczke, zeby zaczarowac synka ;) bo teraz to on biedak w domu zupelnie sam ;)

Miss trzymam kciuki za pozytywny test...

Witam wszystkie Starajace

Niestety rzadko piszę bo mam bardzo dużo stkim, który się udało pracy i niestety co kilka dni staram się czytać hurtem Wasze Staranka aby być w miarę na bieżącą
U mnie niestety poprzedni miesiąc bezoowocny, pomimo strań. Dzisiaj 10 dzień cyklu i myślę działać, mam nadzieję, że może wreszcie się uda.
Gratuluję Piranha potwierdzenia córeczki na USG - naprawdę czytając to forum i Twoje wypowiedzi dużo sie nauczyłam i dowiedziałam na temat planowania płci.
U mnie dzisiaj 10 dzień cyklu i myślę działać, mam nadzieję, że może wreszcie się uda. Zaczęłam mierzyć temp. bo wczesniej tego nie robiłam, robię też testy owulacyjne - wczoraj wyszedł ujemny, dzisiaj jeszcze nie wiem. zastanawiam sie nad irygacjami. Prośba do Gal - doczytałam jak je zrobić z wody destylowanej i limonki ale prosze Cię i informację jak je wykonać i co potem ma to wypłynąć czy trzeba zakładać jakiś tampon bo coś o tym tamponie nasączonym czytałam ale nie do końca rozumię.
Proszę również o radę czy jeżeli dzisiaj zadziałam z moim M to juz tę irygację robić czy poczekać do owulacji i dopiero wtedy zakwaszać. owulację będę maiła za jakieś dwa dni. Proszę o radę również Ciebie Prranho -mój ekspercie:-)

Piranha- tak myslę jeszcze o tych jonach, ja nie kumam tego, że niby mamy unikać sodu, potasu w pożywieniu, a przecież lampy solne i np. groty solne wydzielają właśnie sód, potas, itd No niby wiem, że jony ujemne ładuja komórkę dodatnio, ale jakaś ciemna masa jestem w tym względzie:no:
Jak byś mogła jeszcze coś skrobnąc na ten temat, żebym np. w czasie pobytu w grocie solnej nie wyszedł mi odwrotny skutek;-)

reklama
jestem wieczornie...
dzieci w łóżkach..

Pirania też mysle ,że już po owu bo posucha dziś.....rano coś tam jeszcze było ,ale to pewnie po działaniach a popołudniu już zero sluzu..tylko raz ten biały zaobserwowałam..

a Domi wygladał...mega dziwnie w tej sukience dżinsowej hahahaaa

Gal jak tam nastrój???
ale z tymi testami wyszło...jak jutro nie dojdą to znaczy ,że nie wysłali;/;/

Księżniczka witaj...

Bels proszę się nie łamać ...ładnie sikac rano i dac znac bo my tu &&& zaciskamy aż sine są :)

ziółka zaparzyłam to wypiję..

Do góry