reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam! dziewczyny mama pytanie.Jestem mamo 2 letniej córeczki Kasi i chcemy zaplanować drugie dziecko ,chcielibyśmy chłopca ,własnie kupiłam dziś testy owulacyjne ale nie wiem jaka jest zasada żeby wyszło?

Czesc Wiola fajnie ze kupilas testy a zasada na chlopca jest bardzo prosta wystarczy ze bedziecie przytulac sie w dzien owulacji i chlopiec murowany;-)

A dlugo sie staracie?czy dopiero zaczynacie?

Gratuluje coreczki

reklama
Witajcie dziewczyny dzięki za odpowiedzi:-) dopiero zaczynamy starania.Jak rozpoznać na tych testach ze to ten dzień ? podobna są różne kolory tych paseczków na testach widniejsze, ciemniejsze .A jak się już pojawią te kreski to kiedy można się przytulać od razu czy trzeba poczekać ileś godzin? i przez ile dni można????
pozdrawiam

ticker.php

ticker.php

Ja tez testuje te testy i czasami gubie sie w tym wszystkim.I sama nie wiem jak to z nimi dokladnie jest. Wiec ci za bardzo nie doradze.:wściekła/y:My planujemy córcie.Mamy juz dwóch chlopakow-blizniaki. :biggrin2:Moich chlopaków zmajstrowalismy w dzien owulacji.Od poczatku czulam,ze to bedzie chlopak-ale nie że dwa.:-D

NO WŁAŚNIE W DZIEŃ OWULACJI ALE JAK GO ROZPOZNAĆ że to właśnie ten dzień ? JA mam z tym problem:szok: z córeczką jest dużo łatwiej by utrafić tam mi się wydaję :)
ticker.php

ticker.php

W dzien owulacji wystepuje szczyt sluzu plodnego czyli jest go bardzo duzo,latwo to zaobserwowac,trudniej trafic dwa lub trzy dni przed szczytem sluzu aby miec dziewczynke bo przy nieregularnych @ ciezko okreslic kiedy to nastapi;-)

Jezeli masz test owulacyjny i gdy ta druga kreska wyjdzie ci taka ciemna jak kontrolna to owulka nastapi chyba w ciagu 24-36 godzin:tak:

Ostatnia edycja:
czesc!

.Jagienka, gdzie sie podzialas???

Cześć dziewczynki :)
Royanna jestem,jestem....
Przepraszam że tak w tylko o sobie ale postanowiłam wpaść się przywitać,nie odzywałam się bo dopiero dzisiaj wyszłam ze szpitala...
W noc po moim ostatnim wpisie zaczęłam krwawić,nie było tej krwi dużo ale zawsze....pojechałam do szpitala i z miejsca mnie położyli na oddział,znaleźli w jamie macicy krwiaka... miałam leżeć początkowo tylko do poniedziałku ale w nocy znowu zaczęłam krwawić :(
Dzisiaj miałam ponowne usg,lekarz powiedział że krwiak się nie powiększył,może podplamiać ale jeśli pojawi się żywa krew-mam się zgłosić,mówi że może się wchłonąć,pęknąć albo towarzyszyć mi w tej postaci do końca ciąży....Dostałam tylko duphaston.
Miałam mnóstwo czasu na przemyślania jak tam leżałam i naprawdę porządnie sie wystraszyłam że stracę to dziecko,że to rodzaj takiej kary za moje wątpliwości...ale na szczęście dzidziusiowi cała ta sytuacja nie zagraża,jedynie ja mogę mieć dyskomfort.
Fasolka ma 7 pełnych tygodni,słyszałam serduszko i teraz naprawdę martwię się jedynie tym aby była zdrowa i żeby bez większych problemów donosić tę ciążę,płeć zeszła na drugi,a nawet trzeci plan i może to dobrze,takie sytaucje są czasami po coś...
Widziałąm mnóstwo dziewczyn któe robią wszystko,poddaja się najrozmaitszym badaniom aby mieć choć cień szansy na zajście w ciążę,uświadomiłam sobie jaką jestem szczęściarą że mam w domu już dwójkę cudownych dzieciaczków i jeszcze jedno które noszę po serduszkiem :)
Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko,witam wszystkie nowe forumowiczki,odezwę sie jak trochę dojdę do siebie bo trochę mnie ten szpital osłabił,od tego leżenia na mega niewygodnym óżku masakrycznie boli mnie krzyż :( musze odpocząć...
Buziaczki :*

Witam! dziewczyny mama pytanie.Jestem mamo 2 letniej córeczki Kasi i chcemy zaplanować drugie dziecko ,chcielibyśmy chłopca ,własnie kupiłam dziś testy owulacyjne ale nie wiem jaka jest zasada żeby wyszło?

Powiem ci jak ja zrobiłam... pragnęłam córeczki ale zdawałam sobie sprawę że spłodzimy syna i tak też się stało:)
W dniu kiedy na teście owulacyjnym wyszły mi 2 krechy,,, ( ta druga ciemniejsza od pierwszej) odrazu wzięliśmy się do roboty i tak przez 4 dni... dzień w dzień:)
Ale przed owulacją zastosowaliśmy 5 dniowy celibat.. żeby żołnierzyki nabrały sił i licznie się uzbroiły:) M brał wit c i pił magnez żeby właśnie nasienie było silniejsze..a wiadomo że plemniki męskie szybciej docierają do celu niż babeczki:) Więc jak ci tylko wyjdą 2 krechy to do roboty.. nie czekaj 24h tak jak pisze na opakowaniu... a ja zyczę miłych igraszek:):):)

witam:-)
Nie wiem czy mnie ktoś jeszcze pamięta??
Otóż oznajmiam, że staranka w toku:)) Ostatni okres miałam 22 grudnia i liczę, że w tym roku się już nie pojawi:-D:-D
Na początku bardzo pragnęłam 2 dziewczynki, a teraz marzy mi się synek:cool2::szok:
W sumie obojętne mi to:tak:Ważne by dziecko zdrowe było i żeby było...
Dzisiaj 24 dzień cyklu-nic nie wskazuje na zbliżającą się miesiączkę, chyba zaczynam sie nakręcać... oby nie było rozczarowania

A co do sposobów na płeć to ostatecznie nie stosowałam żadnego:no: hihi postawiliśmy na spotaniczność

reklama
Do góry