reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Heja!
Mojemu Alanowi cos doskiwiera...juz drugi raz dzisiaj spi. Ma katar od wczoraj, lekki stan poddgoraczkowy...coz, nie pozostaje mi nic innego jak czekac co dalej...
Za to Macius zdrowy bez kataru pojechal do przedszkola jak na skrzydlach! A jgo pierwsze slowa po przebudzeniu byly: czy to prawda ze dzis ide do przedszkola? Super! hip hip-hurrra! Az milo sluchac :)

Gosiu, mi na ostatnim trzecim szczepieniu powiedzieli, ze mam sie zglosic dopiero jak Alan skonczy rok. Bo wtedy bedzie klejna szczepionki i ogledziny. A jesli ja sama chce to moge wczesniej. Najwczesniejszy bilans jest dwulatka potem czterolatka. Moze chca miec po prostu pod kontrola Kacpra? Chwali im sie to.
Co do marchwki-my mamy taki sliniak z rekawkami, a caly przod odd spodu jest ceratkowy. Ale i tak czesto ubrudzone sa spodenki, skarpetki itd ;) Jak narazie ja staram sie swiezo po jedzeniu zmyc zimna woda i zapieram mydelkiem odplamiajacym i potem normalnie piore. Czesto schodzi, ale nie zawsze. zalezy od obszaru i ilosci...

Mama Sowo! Witaj! I jestem pod wrazeniem rozmiaru ubranek Twojego synka...a mowia ze moj dlugasny ;)

Pozostale dziewczynki moooocno sciskam!

reklama
Mama Sowo! Witaj! I jestem pod wrazeniem rozmiaru ubranek Twojego synka...a mowia ze moj dlugasny ;)

Royanna dziękuję za powitanie:happy2::happy2::happy2: wiesz co do wzrostu Bartusia to jak się urodził to miał 56cm, ale teraz to nie wiem ile ma dokładnie -> w poniedziałek idziemy na szczepienie, ale tam nie mierzą tylko ważą:tak::tak::tak: może poproszę Mężusia to jakoś miarą Go zmierzymy:-p:-p:-p na co do ciuszków to oczywiście zależy od sklepu, bo w jednym 56 i 62, a w innym 68 i 74:eek::eek::eek: ale generalnie jak coś ma stopy to musi być większe, bo potem nóg Bartuś nie umie wyprostować:sorry::sorry::sorry:

hej dziewczynki :happy2:
U nas upał dzisiaj jak nie wiem i do tego cały czas słonko świeci, ale nie wiem czy na wieczór nie będzie coś burzować bo duszno jest, wszystko paruje to co ostatnio napadało!
A ja ugotowałam młodą kapustkę...mmm...pycha! :-)

Royanna zdrówka dla Alanka! fajnie że Maciuś tak lubi chodzić do przedszkola :tak:

Kinga co się dzieje?

Patrysiu oj tak chłopcy lubią pomagać tatusiowi;-):tak: Kacper też malował ściany, M musiał mu kupić mały wałek i Kacper malował :tak:a jaki był zadowolony:-)

Gosia wybielacz chyba marchewce nie da rady :no2: tak jak pisałam najlepiej świeże plamy prać w płynie do naczyń w zimnej wodzie :tak:

Mama Sówka długiego masz synka :tak::-)

Czarodziejko co tam u Was słychać?

Idę ogarnąć kuchnie i pójdziemy jeszcze trochę na dworek :tak:
do wieczora...

Dziewczyny to chyba jakiś koszmar...

Dziś przyszła do nas wiadomość ze Sztabu Kryzysowego że cala wioska ma się ewakułować... ponoć będzie fala 7.5 metra na Odrze a ja mam do Odry jakiś 1 km. Wały moga nie wytrzymać oporu wody... 13 lat temu przechodziliśmy koszmar...i znów powtórka... więc na jakiś czas mnie nie będzie bo trzeba się pakować i uciekać... same nieszczęścia ostatnio mnie spotykają. Już sił nie mam. Pozdrawiam was.

MAMA SOWKO koszykasz ci się szykuje:-)
ROYANNA zdrówka dla Alanka a Maciejek super że choróbsko se poszło i mógł szczesliwie jechac do przeczkola:tak:
PAULA hehe tak lubia:-Ddobre rozwiązanie z tym wałkiem dziecko ma wtedy niezłą radoche:happy2:
KINGA czekamy na ciebie :*
DZASTINA matko kochana co ty gadasz:szok:trzymajcie się ciepło:-(

Witajcie :-)

Royannko dziękuję za tak wnikliwą i wyczerpującą odpowiedź :-)
U nas z jedzeniem ciężko :sorry: ze sloiczków smakują mu te same co Alankowi - dynia z ziemniakiem i młoda marchew z ziemniakami :-) do tego pyszczka otwiera gdy zbliżam łyżeczkę. Ale wczoraj i dziś ma jakiś zły dzien jesli chodzi o jedzenie. Jabłuszko ble, śliwka ble, kleik ble, kaszka mleczno-ryżowa ble, na koniec ugotowałam mu sama marchewkę i brokuł, zmiksowałam i tego trochę zjadł ale bez przekonania :sorry: Dzisiaj to samo rano, nic nie chciał, a na cycka rzucał się jakby tydzien nie jadł. Chociaz zauważyłam że pije mniej, bo już mi się tak nie napełniają, nawet mam stracha czy przez to mniejsze cyckowanie pokarmu nie stacę :eek: ale może nie...
Dzisiaj ugotowałam mu ziemniak+marchewka+brokuł to tak średnio poszło- zjadł kilka łyżeczek. Sama nie wiem dlaczego tak się nagle obraził na jedzenie. Ale przecież nie będę mu na siłę łyżeczki wpychać jeśli zaciska dziąsełka i płacze..Pić też nic nie pije. Kilka łyżeczek wody - czasami.

Paula :-) jak najbardziej mnie interesuje co kupicie Kacperkowi, chodzi mi bardziej jak macie w zwyczaju na Dzień Dziecka - czy jakiś drobiazg, czy większy prezent, bo sama nie wiem co wybrać...
Śliczne kompleciki dla Karolka!

Gosiu ja chciałam na początku warsztat z narzędziami FP ale poczytałam więcej opinii i zwątpiłam, potem zastanawiałam się nad gąsiennicą gawędziarką ale zobaczyłam ją w tesco na żywo i nie bardzo mi się podoba. Swoją drogą - ta skrzynka pocztowa którą pokazywałaś z FP duże lepsze na mnie wrażenie zrobila :tak:

U mnie co do drzemek to też są dwie, czasem kimnie na spacerze (to trzecia) ale już rzadko się to zdarza, a jeśli już to krótko śpi. Codziennie zasypia koło 10 przed południem na 1,5-2 h. i potem koło 16 na 1-1,5 h. Teraz np. śpi :) Kilka dni jak nie pospał o 16 to potem o 18 już padał i zasypiał na godzinkę, a potem wieczorem nie chciał w ogóle zasnąć, więc staram się "zachęcać" go do snu wcześniej ;-)

Gosiu my też dzisiaj byliśmy na szczepniu WZW B trzecia dawka :tak: hehe widzisz w tym samym dniu co Wy. Sebek waży 8620 :-)
Gosiu te śliniaki z rękawkami są np. w Ikei, ja mam zamiar takie kupić, bo na razie mam zwykłe, bez rękawów i muszę Sebika w krótkim rękawku karmić :-D
Ja tez mam przyjść z Sebkiem za 2 miesiące, u mnie lekarka nie nazwała tego "bilansem" ale mamy przyjść na ważenie i mierzenie :tak:

Mama Sówka witaj :) podziwiam szybką decyzję o drugim dzidziusiu :tak:

Pajkaa co do ubranek to ja nie miałam ani jednej sztuki 56 ;-) wszystko od razu kupowałam na 62 i było dobre,a i tak Sebcio bardzo szybko rośnie :tak: a ten zimowy komplet to musisz już kupować? Ja zaczekałabym i zobaczyła jak będzie Synek rósł, mój Sebek ma teraz 6 miesięcy,a ja niektóre rzeczy kupuję mu na 9-12 miesięcy, więc zależy od firmy i numeracji.

Kindzia a gdzie Ty mieszkasz? Niedaleko Sandomierza?? Widzę w tv że tam tragiczna sytuacja! :szok:

Patrysiu cieszę się że wróciłaś do nas :-):tak:

Dzastina TRZYMAJCIE SIĘ! Oby woda do Was nie doszła :no::no::no:

Ostatnia edycja:
hej witam.
tak mnie zastanawia dziewczynki ten ziemniaczek+brokuł miksujecie
i dajecie dzieciom taka papke nie dosmaczacie tego niczym czy jak?
pytam bo mój to nawet nie było mowy zeby tknął takie coś
a zupek ze słoika to juz całkiem nie.jadł tylko gruszke wiliamsa :-D
smiejemy się do tej pory z tej jego gruszki.taki to był cudak.

a moje samopoczucie oj chyba nie bardzo.musze duzo leżeć.
jak za duzo pochodzę to czuje kucia po boku brzusia i takie jakby
ciągnięcie nie wiem jak to nazwać, w pachwinach.
oj stracha mam jak nie wiem.:-(
na szczęście w nastepny czwartek wizyta wiec wszystko wypytam.

reklama
Heyka
ale sie porobiło
Dzastina wiem co przechodzisz
moi znajomi pod woda, rodzina w ewakuacji, najbliżsi beda nocowac u mnie
mieszkam w Sandomierzu ale na wzgorzu, zalało tych co przy Wisle

Nocka znowu bedzie decydujaca
tylko słysze helikoptery i nawoływania "chłopy na wały"
w "stokrotce" wrzuciłam troche prowiantu dla powodzian, a ludziska kupuja chleb i wode na maxa
..............

do zaś............

Do góry