reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ge oska no widzę że Kacperek daje Ci do wiwatu. No takie uroki macierzyństwa fakt ;) jak ja sobie przypomnę co było gdy Filip był taki malutki też nie było lekko.. ale to minie i dobrze wiesz:) puki co 3maj sie dzielnie mamusiu! ;-)
berskha zdrówka dla Kubusia
royana no to młoda mama chrzestna z ciebie! :-D nieźle od 7 klasy.. :-) ah te uroczystości to na pewno czysta przyjemność ;P
My wczoraj z mężem objechaliśmy całą iławę za miejscem bo chcieliśmy z młodym sobie usiąść i zjeść jakiś deser! a wszystkie fajniejsze restauracje już pozajmowane bo przyjmanki rodzinki mieli szok ://
no ale miejscówkę znaleźliśmy heh

Miłego dnia dziewczyny!

ciekawe co słychac u reszty? anufifi, kiki, kindzia, agniesiak, dzastina,marcelkowa... piszcie girls! :) Pozdrawiam!

reklama
ja nie potrafiłam myśleć o tym jaka płeć tylko czy dziecko będzie zdrowe czy czasem do końca zycia nie będzie musiał brać leków (asamaxu ) jak ja

ja nie potrafiłam myśleć o tym jaka płeć tylko czy dziecko będzie zdrowe czy czasem do końca zycia nie będzie musiał brać leków (asamaxu ) jak ja

Witaj.. Tak naprawdę to ten topik jest o życiu... nie do końca o planowaniu płci... każda kobieta która decyduję się na ciążę marti się o to by jej dziecko było zdrowe.. bo dzieci rodzą się chore nawet jeśli mają w 100 % zdrowych rodziców.... To smutne ale prawdziwe niestety.. Bo nie jesteśmy w stanie przewidzieć co będzie, a szkoda....

Witam się z wami kobietki poniedziałkowo.. u mnie bez zmian. Dziś mój 30 dzień cyklu.. już mi się wszystko rozwaliło przez ten Duphaston.. @ nie ma i się denerwuję... brzuch mnie nie boli, cycye też nie.... czekam i czekam.. bo muszę badania powtórzyć w 5 dc. Ale póki co stary cykl się jeszcze nie skończył...

Chciałam się wam pochwalić że wczoraj Czarek powiedział " Mama Tata" ależ się upłakałam...tak ładnie wyraźnie...a jaka jestem z niego dumna:)::) pozdrawiam was i życzę miłego dnia:):):)

(...)
Kupilam Kacprowi spacerowke nowa ale jakos nie mam serca pozybc sie swojego buzza bo za bardzo go "kocham"i chyba pozostane z dwoma wozkami narazie:-)a na jesien planuje juz jakas lekka spacerowke nabyc:-)o czym moj m nie wie hehe:-)
(...)
Super ze napisalas! A jaka spacerowke kupilas?
(...)
My wczoraj z mężem objechaliśmy całą iławę za miejscem bo chcieliśmy z młodym sobie usiąść i zjeść jakiś deser! a wszystkie fajniejsze restauracje już pozajmowane bo przyjmanki rodzinki mieli szok ://
no ale miejscówkę znaleźliśmy heh
(...)
Widzialam fotke na nk :) Az dziwne ze tak trudno o miejsce, nie? Co bedzie pozniej jak juz caly czas bedzie cieplo?
Zdrowie najwazniejsze, ale kazda przyszla mam jest ciekawa plci...nie wierze ze nie.
Witaj.. Tak naprawdę to ten topik jest o życiu... nie do końca o planowaniu płci... każda kobieta która decyduję się na ciążę marti się o to by jej dziecko było zdrowe.. bo dzieci rodzą się chore nawet jeśli mają w 100 % zdrowych rodziców.... To smutne ale prawdziwe niestety.. Bo nie jesteśmy w stanie przewidzieć co będzie, a szkoda....

(...)

Chciałam się wam pochwalić że wczoraj Czarek powiedział " Mama Tata" ależ się upłakałam...tak ładnie wyraźnie...a jaka jestem z niego dumna:)::) pozdrawiam was i życzę miłego dnia:):):)
Dzastina...pieknie to na poczatku posta ujelas!
A co do Czarka! Mowilysmy ze bedzie dobrze! Zobaczysz, jak jezyk mu sie"rozwiaze" to jeszcze bedziesz miala dosc ;)

Ja wlasnie koncze sniadanko, a Alan buszuje na podlodze u Maciusia w pokoju. Wlasnie wyje, bo pewnie przewrocil sie na brzuszek a zapomnial juz jak sie uratowac!
Ide go ratowac!
Milego dnia!

Dzień dobry :-)

U nas ciepło i słonko ładnie świeci :-) M już działa w pokoju Kacperka a ja muszę ogarnąć mieszkanko ale mi się nie chce...:-p

Gosiu fajnie że się odezwałaś :-) pisz częściej :tak: widzę że macierzyństwo podwójnej mamusi daje Ci się we znaki ;-) ciekawe jak to będzie u mnie :blink: Kacperek to już nie noworodek i będzie coraz mniej spał, w końcu też jest ciekawy świata :tak: ale czas szybko leci i później zatęsknisz za takim maluszkiem ;-):tak::-)
p.s. ładnie kuzyn nazywa swojego synka ;-):-)

Dzastina gratulacje dla Czarka :-) zobaczysz jak niedługo rozwinie się z mową u dzieci to zazwyczaj tak jest że najpierw długo długo nic a potem jak zaczną mówić to przestać nie mogą :tak::-D

Royanna ja kiedyś myślałam że jak nie będę Kacperkowi kupowała pistoletów to nie będzie sie bawił w wojnę ale to nic nie da... chyba każdy chłopiec musi przez to przejść ;-):tak: Kacper uwielbia bawić się żołnierzami i w żołnierzy :tak: a ja nawet nie wiem skąd on załapał takiego bakcyla :blink: to nie są jego jedyne ulubione zabawy więc jestem spokojna :tak: choć nieraz mówi że zostanie żołnierzem :eek:

Pozdrawiam Was wszystkie :happy2:
Miłego dnia dziewczynki :happy2:
Buziaki

Ostatnia edycja:
witam sie poniedzialkowo
wyników z glukozy niestety jeszcze nie mam :(
dzisiaj mykam na wizytę do kardiologa proszę zaciskać kciuki, żeby zezwolila pani doktor na SN :) ale to wszystko pewnie będzie zależalo od tego jak się serduszko sprawuje podcas ciąży.

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką i ona zaczęla teraz 9 miesiac i sie okazało, ze ma mało wód plodowych mały waży 1900 i co mnie dziwi lekarka nie zaleciła nic oprócz tego, ze jak nie urodzi za tydzień ma jechać na wywołanie. Mnie sie wydaje, ze chyba troche ryzykownie postąpiła.

Royanna cieszę sie, ze maluszkowi udąło się przewrócić na brzuszek ;)
Dzastinko ciesze sie ze słow Czarka :) gratuluję:)

ja ostatnio zaczęlam sie zastanawiać. Bo do 20 tc brałam duphaston, który powoduje wady siusiaków u chłopców i trochę zaczynam sie tym martwić :(

Dzień dobry :-)

U nas ciepło i słonko ładnie świeci :-) (...)
Royanna ja kiedyś myślałam że jak nie będę Kacperkowi kupowała pistoletów to nie będzie sie bawił w wojnę ale to nic nie da... chyba każdy chłopiec musi przez to przejść ;-):tak: Kacper uwielbia bawić się żołnierzami i w żołnierzy :tak: a ja nawet nie wiem skąd on załapał takiego bakcyla :blink: to nie są jego jedyne ulubione zabawy więc jestem spokojna :tak: choć nieraz mówi że zostanie żołnierzem :eek:

Pozdrawiam Was wszystkie :happy2:
Miłego dnia dziewczynki :happy2:
Buziaki
Skad Wy bierzecie to slonce??? U nas od 3 dni go nie ma! :(
Co ddo zabawy w zonierzy, Macio pierwszy raz zobaczyl taka zabawe w zedzlym roku w piaskownicy-jak starszy chlopiec sie bawil. Na Macku zrobilo to piorunujace wrazenie. Ja tez mu nie kupilam pistoletu, ale dostal od mojej babci. Ale w domu zadko o nim pamieta. Drugi raz mial stycznosc w przedszkolu, bo mowi, ze jego kolega wciaz strzela, a pani im nie pozwala...
witam sie poniedzialkowo
wyników z glukozy niestety jeszcze nie mam :(
dzisiaj mykam na wizytę do kardiologa proszę zaciskać kciuki, żeby zezwolila pani doktor na SN :) ale to wszystko pewnie będzie zależalo od tego jak się serduszko sprawuje podcas ciąży.

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką i ona zaczęla teraz 9 miesiac i sie okazało, ze ma mało wód plodowych mały waży 1900 i co mnie dziwi lekarka nie zaleciła nic oprócz tego, ze jak nie urodzi za tydzień ma jechać na wywołanie. Mnie sie wydaje, ze chyba troche ryzykownie postąpiła.

Royanna cieszę sie, ze maluszkowi udąło się przewrócić na brzuszek ;)
Dzastinko ciesze sie ze słow Czarka :) gratuluję:)

ja ostatnio zaczęlam sie zastanawiać. Bo do 20 tc brałam duphaston, który powoduje wady siusiaków u chłopców i trochę zaczynam sie tym martwić :(
Zaciskamy kciuki, zaciskamy! Musi byc dobrze!
Z ta Twoja kolezanka to trudo mi cokolwiek powiedziec, ale chyba powinna byc pod obserwacja. Moja ciocia 25lat temu urodzila w terminie coreczke ktora wazyla 2000g,a przy wyjsciu z szpitala niecale 1900g. Ale miala zielone wody no i inne czasy byly...iny sprzet itd.
Co do siusiaka malenstwa to sobie nie szukaj powodow do zmartwien!!! Wiem co mowie, bo ja na koniec ciazy bralam leki na postrzymanie+na serce(zwiazane jedno z drugim) i tez sie naczytalam jakie moga byc skutki. Martwilam sie niepotrzebnie bo i tak nie mialam na to wplywu a wszystko bylo dobrze!

Alan zasnal 10 minut temu...2 ddni temu poprzestawialo mu sie ze spaniem. Dluzej rano spi nawet o 2 godzinki, a wiec pozniej ma drzemke.

Dzastinka gratulacje dla Czarka:) widzisz! bedzie dobrze i na pewno jeszcze cię maly zagada! ;)
royana wiesz o miejsca w maju zawsze ciężko u nas było bo to przez te przyjęcia, wszyscy teraz robią dzieciom w knajpach uroczystości. fajnie masz widzę z Alankiem hihi :) bach i płacz.... ;) dzieci dzieci....
Paula nie nadwyrężaj się ;)

Pajka 3mam kciuki za wizytę i wyniki na pewno bedzie dobrze moja droga

Witajcie :-)

Ja prez weekend odpoczywałam z moimi chłopakami (M i S :-)), więc nawet nie chciało mi się włączać kompa, dlatego dopiero dzisiaj jestem z Wami :)

Paula śliczne ciuszki dla Karolka, a ten pierwszy w paski z tygryskiem bombowy :-D

Dzastina gratuluję że Czaruś tak ładnie powiedział "Mamo", super, zobaczysz tak jak dziewczyny piszą jak szybko się rozkręci i usłyszysz kolejne wyraźne słowa :tak:

Beti kochana, fajnie że się odezwałaś! Szczęśliwego rozwiązania! Daj nam tutaj znać jak się rozpakujesz :-) Buziaki wielkie

Royannko gratulacje dla Alanka ze przekręcanie się :tak: ja czekam kiedy Sebciowi sie uda :) A ćwiczyłaś z nim czy po prostu samo przyszlo? Ja tez Sebka kładę na koc na podłodze, niech bryka, może wtedy szybciej zacznie się przekręcać, jak myślisz? Tylko nie wiem czy mu się nie nudzi na tym kocu, daję mu zabawki to sobie tarmosi, a Alanek co robi na kocu?:-) Jeździcie już spacerówką?
A ja dzisiaj pierwszy raz serwuję Sebkowi młodą marchew z ziemniakami na obiad, a teraz kleik ryżowy na wodzie z jabłkiem (chociaż nie wiem czy na wodzie można podać)

Sylwia super że będzie chłopczyk, ja chciałabym mieć drugiego chłopca :-) Buziaki!

Gosiu pisz więcej co tam u Ciebie, tęsknimy :tak:

Miłego dnia wszystkim!

reklama
pyszczek witaj:) fajnie że spedziłaś miło weekend z chłopakami! miłego wzajemnie

A ja musze się w końcu wybrać zrobić te badania krwi cholerka. jutro chyba wstanę rano o pojde..

Do góry