reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzastina ja do ciebie nawet nie mogę wysłać pw nie wiem czemu... coś musi być z twoimi ustawieniami w profilu,ale mniejsza o to. tu masz moj nr gg odezwij się jak możesz: 2901083
;-)

Dziewczyny ja dzisiaj wyjeżdżam do Gdańska więc odezwe się w pn lub w ndz wieczorem może. Pozdrawiam ciepło i życzę wam udanego weekendu!
buziaki

reklama

Kinga udanego wyjazdu i wypoczynku!!:tak::-)
Mi M zrobił dzis kanapeczki z pasztecikiem z pomidorami, keczupem i ogorkiem kiszonym, MNIAMII:-D Pochłonęłam i teraz siedze na BB:-)
Nocka minęła nie za fajnie.. wszystko boli, ciągnie.. a najgorzej krocze... masakra jakaś.. nawet do łazienki ledwo wstałam:szok: łażę jak pingwin. Nogi nie mogę do góry podniesc by kroka zrobic:baffled: Nooo zostało mi 29 dni... mam stresa przeogromnego bo to moje pierwsze dzieciątko i pewnie będe rodzic je godzinami:baffled:

WITAM:-)
Dzisiaj w nocy Dominiś fajniutko spał i pewnie by się nie obudził o 4:30(a zasnął o 10:00)tylko Alanek go zbudził bo niestety mi stękał i wiem nawet dlaczego bo ja zjadłam 5 naleśników na kolacje:zawstydzona/y::sorry2:zaszkodziłam mojemu maluszkowi co dzisiaj już mniej kalorycznie:sorry2:
A co z dobrych wieści to to że Dominiś mi tak fajniutko pomafga przy braciszku:-)podaje smoczka przykrywa kocykiem lub jak Alanek leży w nosidełku to go pobuja że aż zaśnie:-)a jak płacze Aluś to Dominisiek przybiegnie pokaże że tak mi się miło robi jak to widze:happy2:

Patrycja Wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy ślubu

:-):-):-):-):-):-)​

Patrysiu szczęścia i miłości na kolejne lata :-):-):-):-):-)

Patrysiu
duzo siły i miłosci
zeby Dominis mamusie zaskoczył i ładnie zaczał mowic
a Alanek..... zeby bolesci brzuszkowe nigdy go nie spotkały
a Ty zebys codziennie znalazła troche czasu dla siebie i..... Was (dla siebie i meza)

A M pamietał? jakas niespodzianka była?
Młody oglada baje a ja szperam po necie, robie po malutku wyprawke na wiosne, czyli szukam bluz z kapturem i bluzeczek. Lubie kupowac w H&M ale w okolicy nie ma, wiec szperam po allegro, a potem daje taka liste bratu i on mi wszystko w Kraku kupuje:)
Byłam dzisiaj w aptece, zaopatrzyłam sie w folik i dla Emka w Emolium (czy jakos tak, nie było Oilatum ale pani powiedziała ze to ma takie samo działanie..zobaczymy) Ostatnio znowu ma szorstka i sucha skore, na całym ciałku.....

Miłego .........
DZIĘKUJE ŚLICZNIE ZA ŻYCZENIA:-)
PS. KINDZIA Emolium jest bardzo dobre ja używałam tego bo i mój synek miał alergie i przeszło to do AZS ale po roczku mineło tylko od czasu do czasu kąpie go w tych emolientach ale zauważyłam że bardzo mu przypasował płyn z Niveii dlatego już długo nie kupowałam Emolium:tak:
suuuuper zdjęcia:-)ach tęskni mi się za takimi zabawami ale tylko w niedziele moge iść jak jest M bo jednak ja za długo z Alankiem nie moge a Dominis na troche nie za bardzo jedynie jak spacerek się zrobi to wtedy już mu nóżki bolą i chce siusiu co nic jak chce iść do domku hehe a na podwórku wtedy by biegał skakał aż konca nie ma:blink:
Patrysiu- moze to zabrzmi glupio ale nie ma o czym pisac dlatego ze wszytsko dzialo sie tak szybko:-D:-D:-D
Przed godziną 5:00 rano obudzily mnie skurcze takie jak co noc...wstalam siusiu i w tym momencie coś mi chlupnęlo....dokladnie tak samo mialam przy pierwszym synku....okazalo sie wtedy ze to czop rozwodniony....
W kazdym razie po tym chlupnieciu momentalnie zaczelam czuc skurcze duzo mocniej.....i coraz czescij.....po ich sile zaczelam kumac co sie dzieje.....obudzilam szybko męza, skurcze juz mialam co 5 minut.....mylam zęby i jednoczesnie kladlam sie na podloge....dobrze ze bylam spakowana:-D:-D
Z domu wyszlismy pare minut po 5:00 ...jadąc samochodem skurcze byly co 3 min darlam sie w nieboglosy i dzieki Bogu ze to bylo tak rano i pusto na ulicach....w szpitalu bylismy jakos 5:20 na izbie przyjec cisza i ciemno wszyscy spali....weszlismy i przyjela nas polozna. nawet nic nie pytaa bo widziala po mnie co ile są skurcze od razu mnie wpuscila i kazala sie rozbierac i na fotel: klade sie ona mnie bada: pytam sie jej: czy jest chociaz jakies rozwarcie? Ona do mnie: Tak na 7 cm!!!!!!!!!!!!!!!!
A ja szok...i od razu blagam ja chce jeszcze znieczulenie......ona ze juz za pozno itp..szybko sie przebralam i zawiozla mnie razem z lekarzema na gore na porodowke....zdązylam poloyc sie na łozku polozna przebila mi wody a ja dalej o tym znieczuleniu......nagle czuje parte.............polozna do mnie 2,3 skurcze i pani urodzi...a ja do niej: taaaaaaak jaaasne......i nagle jedno parcie drugie trzecie i maly wyskoczyl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bylam w takim szoku ze juz po sprawie......polozono mi maluszka na brzuch byl taki cieply i malutki...tak sie cieszylismy z męzem!!!!
W karcie mam napisane ze rodzilam 10 min:-D:-D:-D:-D
najfajniesze jest to ze z braku czasu nie zalozyli mi nawet welflonu ktorego tak nie lubię i.............NIE NACIĘLI MNIE.....a to mega super sprawa.....po 2 godz od porodu juz normalnie chodzilam a inne laski stękaly jak mialy usiąsc!!!!!
Mniej wiecej tak to wygladalo......nie sadzilam ze tak moze wygladac porod i w zasadzie nie wiem KOmu za to dziekowac....Napewno Niebiosom i Opatrznosci Boga.....
Faktem jest ze przed porodem sie wymęczylam ale sam pord to byla pestka!!!!!
Aha : mAksio urodzil sie o 5:40.....a chwilę przed 5:00 obudzily mnie skurcze:)))))
no faktycznie szybciutko się uwinełaś z Maksiem:-Dsuuuuper pozazdrościć takiego porodu:tak:Bozia wynagrodziła ci bóle przedporodowe:tak:
Dziewczyny ja dzisiaj wyjeżdżam do Gdańska więc odezwe się w pn lub w ndz wieczorem może. Pozdrawiam ciepło i życzę wam udanego weekendu!
buziaki
milutkiego pobytu w Trójmieście:-)akurat śliczna pogoda jest:-)

Kinga udanego wyjazdu i wypoczynku!!:tak::-)
Mi M zrobił dzis kanapeczki z pasztecikiem z pomidorami, keczupem i ogorkiem kiszonym, MNIAMII:-D Pochłonęłam i teraz siedze na BB:-)
Nocka minęła nie za fajnie.. wszystko boli, ciągnie.. a najgorzej krocze... masakra jakaś.. nawet do łazienki ledwo wstałam:szok: łażę jak pingwin. Nogi nie mogę do góry podniesc by kroka zrobic:baffled: Nooo zostało mi 29 dni... mam stresa przeogromnego bo to moje pierwsze dzieciątko i pewnie będe rodzic je godzinami:baffled:

głodomorek i to w jakich kompozycjach:-Dps.ojej aż mi się przypominają te bóle i pamiętam jak ja na czworaka stałam na łóżku az łzy leciały bo ja zejsć nie mogłam:baffled:ach krocze spojenie normalnie wszystko taaaak bolało:baffled:ale jeszcze troche mi także czas szybko minął i będziesz tulić Tomaszka:-)

hej dziewczyny!!mam pytanko czy ktoras z Was posiada plyte ceramiczna??albo wie jakie garnki sie do tej plyty nadaja??u nas jak zwykle obsuwa z przeprowadzka bo facet od schodow nie mial przez 2dni pracy i zamiast wczoraj zaczac montaz zacznie w pon ehhh no ale juz blizej niz dalej...ja kompletuje niezbedne rzeczy do mieszkanka no i pakowanko musimy zaczac...zabawki i czesc ciuchow juz wywiziona:-)

Patysiu wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:-):-)

Kinga udanego wypoczynku

Aga super lozeczki...teraz Ty jestes nastepna:-)

czarodziejko super ze tak szybko Ci poszlo>..ja tez trafilam do szpitala z 7cm rozwarcia ale "meczylam "sie jeszcze 2godz:-)

Paula sliczne zdjecia szczegolnie te w rozowej czapeczce kroliczka...gdzie mozna taka czape kupic??

a ja chcialam Wam powiedziec ze moj Kacper juz powoli sam siada:-)tak sie rwie ze masakra...poza tym gondolka juz ledwo dobra na niego ale mam nadzieje ze do kwietnia jeszcze pojezdzimy:-)

pozdrawiam Was!!

Wpadam szybko i zaraz uciekam do dzidzi :-)

na nic dziewczynki czasu nie mam, nauka i nauka i wszystko po kolei oblewam !!:wściekła/y: czujecie ? ostatnie pół roku a tu taki blamaż :zawstydzona/y::-p muszę się wziąć w garść..

Patrysiu udanego co rocznego pożycia małżeńskiego

Czarodziejko zazdrościć takiego porodu !!

nie wiem co pisałyscie dalej więc przepraszam :zawstydzona/y: jezeli macie jakieś pytania do mnie to piszcie na PW bo ciezko mi zaglądać do tyłu kilka kartek

no i moje dziecko kończy dzić pół roczku :-):-):-):-):cool2: szybko ten czas leci prawda ?

Buziaki Kochane moje pa

Wpadam szybko i zaraz uciekam do dzidzi :-)

na nic dziewczynki czasu nie mam, nauka i nauka i wszystko po kolei oblewam !!:wściekła/y: czujecie ? ostatnie pół roku a tu taki blamaż :zawstydzona/y::-p muszę się wziąć w garść..

Patrysiu udanego co rocznego pożycia małżeńskiego

no i moje dziecko kończy dzić pół roczku :-):-):-):-):cool2: szybko ten czas leci prawda ?

Buziaki Kochane moje pa
DZIĘKUJE ŚLICZNIE:-)już pół roczku oj tak czas leci:-)buziaki dla Kubusia:-)no i kciuki abu udało się z egzaminami;-)

hej dziewczyny!!mam pytanko czy ktoras z Was posiada plyte ceramiczna??albo wie jakie garnki sie do tej plyty nadaja??u nas jak zwykle obsuwa z przeprowadzka bo facet od schodow nie mial przez 2dni pracy i zamiast wczoraj zaczac montaz zacznie w pon ehhh no ale juz blizej niz dalej...ja kompletuje niezbedne rzeczy do mieszkanka no i pakowanko musimy zaczac...zabawki i czesc ciuchow juz wywiziona:-)

Patysiu wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:-):-)

ja ma tylo że na gaz co zwykłe garnki mam:tak:ale mojej kumpeli mama ma na prąd i także zwykłe garnki używa;-)jeszcze troche i na swoim;-)ps.DZIĘKUJE ŚLICZNIE:-)

witam laseczki ;-)
mi ostatnio czasu brak.
u mnie 7dc.i jajnik nawala,że szok :szok:
nie wiem na owu chyba za wcześnie.
ale ile dni przed owu mozna czuć jajnik,bo
juz panikuję,ze moze to coś nie tak.:-(
Paula-bałwanek super i piesio tez.
Agniesia-łóżeczko supcio ja miałam identyczne
dla swojego urwisa.
Bershka-alez facet szybko rosnie.super.:tak:
dla reszty babeczek buziole.;-)

Witam.

Patrysiu, Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy. Super, że Domniś tak fajnie Ci pomaga.

Agniesiak, łóżeczko śliczne.

Kindzia, świetne są te fotki na płótnie. Masz bardzo ładnie urządzone gniazdko, bardzo mi się podoba.

Kinga, mój Filip też uwielbia zigzaka.

Czarodziejko, śliczny Twój synuś. A tak ekspresowego porodu to pozazdrościć tylko można. Fajnie.

Gieoska, ja nie mam kuchenki ceramicznej (tzn. mam tylko, że z palnikami na gaz), ale bardzo chciałam mieć i trochę o tym czytałam i podpytywałam. Do płyty elektr. ceramicznej nie są potrzebne specjalne garnki, bo ma ona po prostu pola grzejne, natomiast do płyty indukcyjnej, która wytwarza pole elektromagnetyczne (nie ma grzałek) i tu już trzeba mieć specjalne garnki, które przyciągają magnes i muszą mieć idealnie płaskie dno.

Bershka, Wszystkiego najlepszego dla półrocznego Kubusia.

A ja chciałam się tylko pochwalić, że dzisiaj zobaczyłam na teście drugą kreseczkę choć bardzo bladziutką. Jeszcze się tak bardzo nie cieszę, bo jestem przed terminem @ ale nadzieję ogromną mam.

reklama
RYBA gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ps.DZIĘKUJE ŚLICZNIE:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry