reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hmm widać ze zdjęcie jest obrócone do góry nogami 😉 wiec zarodek byłby po lewej stronie i na polskiej stronie dziewczyny na pewno by napisały ze to dziewczynka a z kolei na zagranicznej zazwyczaj odczytują odwrotnie i powinien wyjść chłopiec... u mnie drugi synek był właśnie z tej lewej strony na zdjęciu usg czyli po prawej strony macicy
Podobno jeśli usg doppchwowo to odczytujemy tak jak widać A jak usg przez brzuch to na odwrót strony odczytujemy

Czyli będziesz starać się kilka dni przed owulacja? Tu po okresie?😀
Dopiero czytalam, że lady comp baby, tam też można zaplanowac plec, ale metoda odwrotna, im dalej od owulacji,to chlopczyk, a im bliżej dziewczynka...🙊🙉😏
Na Youtube jest film gdzie obalono wszystkie te metody. Udowodniono nawet że wbrew powszechnej opinii o żywotności plemników w warunkach laboratoryjnych to męskie plemniki żyły dłużej.

Mama ginekolog też napisała fajny artykuł o tych wszystkich teoriach. Ja mam dwóch chłopców i teraz trzecia ciąża, 24 tydzień i potwierdzona wielokrotnie dziewczynka 🎀😊 a w sumie nic nie robiliśmy i wyjątkowo trafiliśmy w owulacje, bardziej niż w poprzedniej ciąży.

Mama ginekolog też napisała fajny artykuł o tych wszystkich teoriach. Ja mam dwóch chłopców i teraz trzecia ciąża, 24 tydzień i potwierdzona wielokrotnie dziewczynka 🎀😊 a w sumie nic nie robiliśmy i wyjątkowo trafiliśmy w owulacje, bardziej niż w poprzedniej ciąży.
Dajesz mi nadzieję że i u mnie będzie córcia bo współżyliśmy 3 dni i dzień przed owu. A nie pamiętam też żebyśmy synków zrobili w owu. Na Youtube też jest fajny filmik i pokazuje że obok teorii sheetelsa jest inna która mówi odwrotnie że współżycie w owu daje dziewczynkę. Jak widać nie mamy pewnie raczej na to wpływu

Mogę się pochwalić dodatnim testem😊 będę po raz trzeci mamą:)to teraz pozostaje czekać do 10 tygodnia na badania genetyczne. Oby tylko było dzieciątko zdrowe a czy synek czy córcia to już bez większego znaczenia😀Mąż twierdzi że tym razem to robił już córkę , ja twierdze ze jednak synka… No zobaczymy

Mogę się pochwalić dodatnim testem😊 będę po raz trzeci mamą:)to teraz pozostaje czekać do 10 tygodnia na badania genetyczne. Oby tylko było dzieciątko zdrowe a czy synek czy córcia to już bez większego znaczenia😀Mąż twierdzi że tym razem to robił już córkę , ja twierdze ze jednak synka… No zobaczymy
A w domku kogo już Pani ma? Ja też trzecia ciąża w domu dwóch synów. Zobaczymy kogo mąż zmajstrował tym razem 😉

reklama
Dajesz mi nadzieję że i u mnie będzie córcia bo współżyliśmy 3 dni i dzień przed owu. A nie pamiętam też żebyśmy synków zrobili w owu. Na Youtube też jest fajny filmik i pokazuje że obok teorii sheetelsa jest inna która mówi odwrotnie że współżycie w owu daje dziewczynkę. Jak widać nie mamy pewnie raczej na to wpływu
Ja mogę tylko powiedzieć jak robiłam synka numer 2 - bardzo szczegółowo śledziłam swój cykl . Dwa dni przed dodatnim testem oraz dzien po dodatnim , nie wiem który dzien był tym trafionym ale jest synek

Do góry