reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Strasznie wymiotowałam do 20tc, mdłości okropne cały dzień i strasznie bolały mnie piersi. Z chłopcami miałam mdłości i jakieś pojedyncze wymioty były, a w tej ciąży wymioty kilka razy dziennie. Piersi z chłopcami mnie nie bolały wcale, a tu od samego początku do teraz, tyle że teraz nie jest tak źle jak do 25tc. Każda ciąża inna i myślę, że objawami nie ma co się sugerować😉 ja jestem położną i z doświadczenia wiem, że to nie sprawdza się u wszystkich 😉
Też mi się wydaje, że objawami nie ma co się sugerować. Wielokrotnie słyszałam, że ktoś miał zupełnie inne objawy w drugiej ciąży, a urodziło się dziecko tej samej płci, odwrotnie tak samo. Tak samo z przeczuciem, chociaż ku temu bardziej bym się skłaniała, ale tak jak piszesz można pomylić przeczucie z pragnieniem, więc może komuś kto jest mniej nastawiony na konkretną płeć łatwiej "przeczuć" płeć.
A czy myślicie, że to możliwe, żeby czuć że się jest w ciąży już kilka dni po staraniach. Zawsze dosyć dokładnie się obserwuje i teraz po owu i staraniach jest zupełnie inaczej niż zwykle. Od tego czasu cały czas delikatnie czuję jajniki i podbrzusze. Do tego mam dużo mlecznego, śliskiego śluzu...

reklama
Strasznie wymiotowałam do 20tc, mdłości okropne cały dzień i strasznie bolały mnie piersi. Z chłopcami miałam mdłości i jakieś pojedyncze wymioty były, a w tej ciąży wymioty kilka razy dziennie. Piersi z chłopcami mnie nie bolały wcale, a tu od samego początku do teraz, tyle że teraz nie jest tak źle jak do 25tc. Każda ciąża inna i myślę, że objawami nie ma co się sugerować😉 ja jestem położną i z doświadczenia wiem, że to nie sprawdza się u wszystkich 😉
No właśnie...

Też mi się wydaje, że objawami nie ma co się sugerować. Wielokrotnie słyszałam, że ktoś miał zupełnie inne objawy w drugiej ciąży, a urodziło się dziecko tej samej płci, odwrotnie tak samo. Tak samo z przeczuciem, chociaż ku temu bardziej bym się skłaniała, ale tak jak piszesz można pomylić przeczucie z pragnieniem, więc może komuś kto jest mniej nastawiony na konkretną płeć łatwiej "przeczuć" płeć.
A czy myślicie, że to możliwe, żeby czuć że się jest w ciąży już kilka dni po staraniach. Zawsze dosyć dokładnie się obserwuje i teraz po owu i staraniach jest zupełnie inaczej niż zwykle. Od tego czasu cały czas delikatnie czuję jajniki i podbrzusze. Do tego mam dużo mlecznego, śliskiego śluzu...
No ja właśnie tak miałam bol podbrzusza . Wyraźnie czulam, że coś zaskoczyło;)

Ja tu na forum napisałam, że jestem w ciąży max.3 dni po owu :D Byłam pewna na 99% , po prostu to czułam ale prawda jest taka, że już pierwszego dnia @ wiedziałam, że to będzie ten cykl :D i pamiętam jak przerażona pojechałam do Cioci na rozmowę bo intuicja podpowiadała mi, że to córka i bałam się, że nie ogarnę tego różowego świata haha Ten jeden raz mnie zawiodła ale za to Synuś calutki mój, tzn.do mnie podobny :D

Ja miałam podobnie w szczęśliwym cyklu pare dni po przytulankach czułam ze chyba zaskoczyło bo właśnie bolało mnie podbrzusze i jajniki. Po prostu czułam się zupełnie inaczej niż zawsze przed okresem. Jeśli chodzi o przeczucia co do płci to właśnie teraz w tej ciąży czuje ze to upragniona córeczka. Jakoś tak można powiedzieć ze trochę po objawach może i po wyglądzie bo brzuszek pojawił się bardzo szybko i jest dosyć spory jak na 13 tydzień. W ogóle wydaje mi się ze inaczej wyglądam jak przy chłopcach. Oby wróżba z obrączki mnie nie zawiodła 😄

Ja miałam podobnie w szczęśliwym cyklu pare dni po przytulankach czułam ze chyba zaskoczyło bo właśnie bolało mnie podbrzusze i jajniki. Po prostu czułam się zupełnie inaczej niż zawsze przed okresem. Jeśli chodzi o przeczucia co do płci to właśnie teraz w tej ciąży czuje ze to upragniona córeczka. Jakoś tak można powiedzieć ze trochę po objawach może i po wyglądzie bo brzuszek pojawił się bardzo szybko i jest dosyć spory jak na 13 tydzień. W ogóle wydaje mi się ze inaczej wyglądam jak przy chłopcach. Oby wróżba z obrączki mnie nie zawiodła 😄
Całkiem niedawno pisałam tutaj, że u mnie wszystko zawiodło hahaha Ciąża zupełnie inna niż przy chłopakach. Tłumaczę to tym, że Syn do mnie bardzo podobny jako jedyny i pewnie stąd ten róż we wszelkich wróżbach. A obrączkka do dzisiaj trzecią córkę pokazuje ;)

Ja właśnie mam tak 98% pewności, że się udało, ale test chyba dopiero w niedzielę zrobię. Trochę mnie uspokoilyscie tym że miałyście podobnie bo zwykle czytałam, że to niemożliwe żeby tak wcześnie wyczuć ciążę. :-)

Całkiem niedawno pisałam tutaj, że u mnie wszystko zawiodło hahaha Ciąża zupełnie inna niż przy chłopakach. Tłumaczę to tym, że Syn do mnie bardzo podobny jako jedyny i pewnie stąd ten róż we wszelkich wróżbach. A obrączkka do dzisiaj trzecią córkę pokazuje ;)
No właśnie te wszystkie wróżby to tak z przymróżeniem oka myśle 😉 pewnie już pisałaś tylko ja nie doczytałam czy jonas tez się nie sprawdził? Czytałam na takiej grupie na fb właśnie o jonasie i wielu dziewczynom się sprawdził jeśli znały dokładna datę owulacji. Mi tez przy synach się sprawdził bo było zaraz po pełni i księżyc był w znaku męskim. Teraz wyszła owulacja dzień po nowiu i znak Ryb czyli żeński

reklama
Domi33 a Tobie ramzi się sprawdzil??? Podesłałabyś zdjęcie ;)
Ramzi niby się sprawdził, chociaż ja bardzo nie wierzę w tę metodę. W 6tc wyszła dziewczynka, a pod zdjęciem 7tc+6 dziewczyny pisały, że chłopak 😉

Załączniki

• 20201127_171333.jpg
    20201127_171333.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 77
Do góry