reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Zaczynam swój pierwszy cykl staraniowy [emoji3590][emoji3059] Może nie czas i pora, ale moje serce i instynkt matki chyba nie były nigdy tak silne. dwie poprzednie ciążę oczywiście chciałam i planowałam, ale odczucia przed były inne. Wiek chyba i dojrzałość robią swoje [emoji85]

Zaczynam swój pierwszy cykl staraniowy [emoji3590][emoji3059] Może nie czas i pora, ale moje serce i instynkt matki chyba nie były nigdy tak silne. dwie poprzednie ciążę oczywiście chciałam i planowałam, ale odczucia przed były inne. Wiek chyba i dojrzałość robią swoje [emoji85]
Super!!! Inaczej będziesz wszystko przeżywać. Dodatkowo piekny okres na staranka :). Podziel się jaki obrałaś plan działania?

Opowiem Wam anegdotę, co do płci mojej przyjaciółki. Otóż Ona ma w rodzinie same siostry. Nie jest to uwarunkowane genetycznie, gdyż Jej mama, będąc w ciąży z Piotrusiem, poroniła w 8mscu.
Do sedna...Ona bardzo chciała mieć Miłosza. I opowiada, że z mężem zaczęła staranka w czwartek, kilka razy i mówiła, że w niedzielę będzie miała owulację, bo Jej aplikacja tak pokazuje. Były starania i w niedzielę, oczywiście w owulacje, tak jak na chłopczyka.
Dzisiaj była na połówkowych i co będzie? Dziewczynka.
Przyjaciółka, chociaż to pierwsza jej ciąża, troszkę podłamana, bo nawet nie wyobrażała, że będzie miała córkę. Nawet na brzuch nazywała Miłosz. Także tyle w tematyce planowania :p

Opowiem Wam anegdotę, co do płci mojej przyjaciółki. Otóż Ona ma w rodzinie same siostry. Nie jest to uwarunkowane genetycznie, gdyż Jej mama, będąc w ciąży z Piotrusiem, poroniła w 8mscu.
Do sedna...Ona bardzo chciała mieć Miłosza. I opowiada, że z mężem zaczęła staranka w czwartek, kilka razy i mówiła, że w niedzielę będzie miała owulację, bo Jej aplikacja tak pokazuje. Były starania i w niedzielę, oczywiście w owulacje, tak jak na chłopczyka.
Dzisiaj była na połówkowych i co będzie? Dziewczynka.
Przyjaciółka, chociaż to pierwsza jej ciąża, troszkę podłamana, bo nawet nie wyobrażała, że będzie miała córkę. Nawet na brzuch nazywała Miłosz. Także tyle w tematyce planowania :p
Czasami mam wrażenie, że to loteria i wszystko zależy od tego co komu jest pisane :)

reklama
Czasami mam wrażenie, że to loteria i wszystko zależy od tego co komu jest pisane :)
A mi się wydaje, że miała owulacja wczesniej, np.z soboty na niedzielę, a w czwartek były staranka, z tego co wiem kilkukrotne i w sam raz na dziewuszke:-). Przed ciążą przyjaciolka, nie wiedząc, że dieta wpływa na płeć, to bogata w wapn. W między czasie cwiczyla.

Do góry