reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Zaczynam swój pierwszy cykl staraniowy [emoji3590][emoji3059] Może nie czas i pora, ale moje serce i instynkt matki chyba nie były nigdy tak silne. dwie poprzednie ciążę oczywiście chciałam i planowałam, ale odczucia przed były inne. Wiek chyba i dojrzałość robią swoje [emoji85]

Zaczynam swój pierwszy cykl staraniowy [emoji3590][emoji3059] Może nie czas i pora, ale moje serce i instynkt matki chyba nie były nigdy tak silne. dwie poprzednie ciążę oczywiście chciałam i planowałam, ale odczucia przed były inne. Wiek chyba i dojrzałość robią swoje [emoji85]
Super!!! Inaczej będziesz wszystko przeżywać. Dodatkowo piekny okres na staranka :). Podziel się jaki obrałaś plan działania?

Opowiem Wam anegdotę, co do płci mojej przyjaciółki. Otóż Ona ma w rodzinie same siostry. Nie jest to uwarunkowane genetycznie, gdyż Jej mama, będąc w ciąży z Piotrusiem, poroniła w 8mscu.
Do sedna...Ona bardzo chciała mieć Miłosza. I opowiada, że z mężem zaczęła staranka w czwartek, kilka razy i mówiła, że w niedzielę będzie miała owulację, bo Jej aplikacja tak pokazuje. Były starania i w niedzielę, oczywiście w owulacje, tak jak na chłopczyka.
Dzisiaj była na połówkowych i co będzie? Dziewczynka.
Przyjaciółka, chociaż to pierwsza jej ciąża, troszkę podłamana, bo nawet nie wyobrażała, że będzie miała córkę. Nawet na brzuch nazywała Miłosz. Także tyle w tematyce planowania :p

Opowiem Wam anegdotę, co do płci mojej przyjaciółki. Otóż Ona ma w rodzinie same siostry. Nie jest to uwarunkowane genetycznie, gdyż Jej mama, będąc w ciąży z Piotrusiem, poroniła w 8mscu.
Do sedna...Ona bardzo chciała mieć Miłosza. I opowiada, że z mężem zaczęła staranka w czwartek, kilka razy i mówiła, że w niedzielę będzie miała owulację, bo Jej aplikacja tak pokazuje. Były starania i w niedzielę, oczywiście w owulacje, tak jak na chłopczyka.
Dzisiaj była na połówkowych i co będzie? Dziewczynka.
Przyjaciółka, chociaż to pierwsza jej ciąża, troszkę podłamana, bo nawet nie wyobrażała, że będzie miała córkę. Nawet na brzuch nazywała Miłosz. Także tyle w tematyce planowania :p
Czasami mam wrażenie, że to loteria i wszystko zależy od tego co komu jest pisane :)

reklama
Czasami mam wrażenie, że to loteria i wszystko zależy od tego co komu jest pisane :)
A mi się wydaje, że miała owulacja wczesniej, np.z soboty na niedzielę, a w czwartek były staranka, z tego co wiem kilkukrotne i w sam raz na dziewuszke:-). Przed ciążą przyjaciolka, nie wiedząc, że dieta wpływa na płeć, to bogata w wapn. W między czasie cwiczyla.

Do góry