reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zaczęliśmy brać, po 1 dziennie? Nie chciałabym chłopa wykonczyc. Zadowolony z saw palmetto, wyczytał że ma działanie przeciew łysieniu ,więc łyka chętnie 😂 jak ja bym chciała żeby sie wreszcie udało😭 z całego serca współczuję tym osobom które starają się miesiącami latami . Z każdym cyklem nastawienie większe a po.kazdej miesiączce, świadomość że już nie mogę, a moze już za bardzo się bawimy w Boga, że próbujemy mieć ,,coś,, co nam w naturalny sposób nie jest dane..burza myśli i tych pozytywnych i negatywnych
Anulka mój też chętnie lykal saw palmetto bo lysinka się już zaczęła 😂 szyszki chmielu też więcej lykal ale też kontrolował to wszystko przez badanie krwi jedynie na zurawine narzekał bo często siusiał 😂😂😂 ale co się nie robi dla bobo 😋
Myślę że to wszystko jest nam zapisane tam na górze i na to nie mamy wpływu bo można się starać latami i tak nic nie wyjdzie a można w 1 CS bo tak właśnie miało być. Ja chciałam z siebie dać 100 % a wyszło co najmniej 110% 😂.
Anulka jeżeli należysz do wierzących to dużo daje modlitwa 🙂

reklama
Ja sobie wmawiam,że to racja wieku,moja-meza, natomiat mój lekarz jest całkowicie przeciwnego zdania. Nie kontrolowałam mojego cyklu latami, okres był? był...a czy 24, 23, 27? chybił trafił...chodzę regularnie do gina. a teraz po 3 -4 krótkich cyklach oczekuje cudów?? Owulacja?🤔 temat znajomy, ale kiedy? objawy? abstrakcja... oboje pracujemy na zmiany,wiec przytulanki w dni płodne na chybił trafił. Niby kupiłam testy owulacjyne, staralismy sie jak tylko pojawiły sie dwie kreseczki, dzien dwa trzy.....ale widocznie to za mało. Trzeba obrac inna technike 😀 Z Twoja pomoca i nasza determinacja moze sie w koncu i nam uda..😍

Cześć Dziewczyny, u mnie nadal cisza 🤦🏻‍♀️ Wszystkie objawy minęły oprócz piersi, które są jak balony 🤪 (mogłyby już takie zostać) Jak zdążę dziś kupić test, to może jeszcze dziś go zrobię, a jak nie to jutro.
Trzymam kciuki na niebiesko! ostatnio wśrod moich znajomych posypały się ciąże.
Moja przyjaciółka bardzo szczupła po córce będzie mieć teraz synka (pierwszy wnuczek z obu stron! bo tak to same dziewczynki w rodzinie), a druga troszkę grubsza będzie mieć drugą córkę, a trzecia normalnej budowy ciała po 2 córkach będzie mieć prawodobnie synka.
Jednym słowem nie zachowały dystansu społecznego podczas pandemii:D
ale właśnie tak pisze o tej budowie ciała, bo to chyba nie ma wpływu na to czy będziemy mieć chłopca czy dziewczynkę

Ja przed synem byłam dużo szczuplejsza niż przed córką. A teraz będę jeszcze szczuplejsza niż przed obiema ciążami, zobaczymy co mi wyjdzie, o ile wyjdzie. Ale w to średnio wierzę. Znam tyle grubszych kobiet z córkami i szczuplutkich z synami, że wątpię, by to u nich zadziałało. 😀

Mi się zdaje że waga nie ma żadnego znaczenia bardziej brałabym pod uwagę poziom glukozy we krwi a dokładnie u mężczyzn na 48h przed przytulankami i kobiet do momentu owu. Mam koleżanki z cukrzycą i wszystkie mają same dziewczynki wiadomo nie ma reguły no i nie wiemy jak one dozują insulinę. Sam poziom glukozy jest zmienny w ciągu dnia

Mi też się wydaje że akurat waga nie ma znaczenia jeśli chodzi o płeć dziecka.
U mnie dzisiaj 8dc, 6 dnia skończył się okres. Wczoraj zrobiłam test owulacyjny i kreska testową dość ładnie widoczna a dziś już bardzo slabo... ciekawe co będzie dalej :(

Mi się zdaje że waga nie ma żadnego znaczenia bardziej brałabym pod uwagę poziom glukozy we krwi a dokładnie u mężczyzn na 48h przed przytulankami i kobiet do momentu owu. Mam koleżanki z cukrzycą i wszystkie mają same dziewczynki wiadomo nie ma reguły no i nie wiemy jak one dozują insulinę. Sam poziom glukozy jest zmienny w ciągu dnia
A czemu ta glukoza powinna być na niskim poziomie?? Co powoduje wysoka glukoza?

A czemu ta glukoza powinna być na niskim poziomie?? Co powoduje wysoka glukoza?
Bebaby chodzi o to że im wyższa masz glukoze głównie chodzi o ciągły jej wyrzut (dojadanie) tym większe szanse na chłopca bardziej odżywione plemniki z większym powerem 😋😂 wysoka glukoze masz wtedy jak ciągle dojadasz i to produkty z wysokim IG nie chodzi o to żeby bardzo chudnąć ale uważać na to co się je

reklama
Ja miałam wielką glikemię i też dziewczynka mi wyszła. A takich wysokich cukrów to 99 proc. w życiu nie widziało. Nigdy nie miałam mniej niż 200 przez całą dobę. A po posiłkach to na spokojnie i 600. 🤔 Insuliny wtedy nie miałam, miałam metformine, ale cukry i tak ogromne. Mój mąż przed córką też był lepiej odżywiony, więcej ważył. W moim przypadku i cukrzycowym otoczeniu to nie zdało egzaminu, a dwie znajome z hipoglikemia reaktywna, które w kółko miały spadki cukrów i na czczo 50 mają synków. Jedna 2, druga nawet 3. 😁👌

Ostatnia edycja:
Do góry