reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zaczęliśmy brać, po 1 dziennie? Nie chciałabym chłopa wykonczyc. Zadowolony z saw palmetto, wyczytał że ma działanie przeciew łysieniu ,więc łyka chętnie 😂 jak ja bym chciała żeby sie wreszcie udało😭 z całego serca współczuję tym osobom które starają się miesiącami latami . Z każdym cyklem nastawienie większe a po.kazdej miesiączce, świadomość że już nie mogę, a moze już za bardzo się bawimy w Boga, że próbujemy mieć ,,coś,, co nam w naturalny sposób nie jest dane..burza myśli i tych pozytywnych i negatywnych
Anulka mój też chętnie lykal saw palmetto bo lysinka się już zaczęła 😂 szyszki chmielu też więcej lykal ale też kontrolował to wszystko przez badanie krwi jedynie na zurawine narzekał bo często siusiał 😂😂😂 ale co się nie robi dla bobo 😋
Myślę że to wszystko jest nam zapisane tam na górze i na to nie mamy wpływu bo można się starać latami i tak nic nie wyjdzie a można w 1 CS bo tak właśnie miało być. Ja chciałam z siebie dać 100 % a wyszło co najmniej 110% 😂.
Anulka jeżeli należysz do wierzących to dużo daje modlitwa 🙂

reklama
Ja sobie wmawiam,że to racja wieku,moja-meza, natomiat mój lekarz jest całkowicie przeciwnego zdania. Nie kontrolowałam mojego cyklu latami, okres był? był...a czy 24, 23, 27? chybił trafił...chodzę regularnie do gina. a teraz po 3 -4 krótkich cyklach oczekuje cudów?? Owulacja?🤔 temat znajomy, ale kiedy? objawy? abstrakcja... oboje pracujemy na zmiany,wiec przytulanki w dni płodne na chybił trafił. Niby kupiłam testy owulacjyne, staralismy sie jak tylko pojawiły sie dwie kreseczki, dzien dwa trzy.....ale widocznie to za mało. Trzeba obrac inna technike 😀 Z Twoja pomoca i nasza determinacja moze sie w koncu i nam uda..😍

Cześć Dziewczyny, u mnie nadal cisza 🤦🏻‍♀️ Wszystkie objawy minęły oprócz piersi, które są jak balony 🤪 (mogłyby już takie zostać) Jak zdążę dziś kupić test, to może jeszcze dziś go zrobię, a jak nie to jutro.
Trzymam kciuki na niebiesko! ostatnio wśrod moich znajomych posypały się ciąże.
Moja przyjaciółka bardzo szczupła po córce będzie mieć teraz synka (pierwszy wnuczek z obu stron! bo tak to same dziewczynki w rodzinie), a druga troszkę grubsza będzie mieć drugą córkę, a trzecia normalnej budowy ciała po 2 córkach będzie mieć prawodobnie synka.
Jednym słowem nie zachowały dystansu społecznego podczas pandemii:D
ale właśnie tak pisze o tej budowie ciała, bo to chyba nie ma wpływu na to czy będziemy mieć chłopca czy dziewczynkę

Ja przed synem byłam dużo szczuplejsza niż przed córką. A teraz będę jeszcze szczuplejsza niż przed obiema ciążami, zobaczymy co mi wyjdzie, o ile wyjdzie. Ale w to średnio wierzę. Znam tyle grubszych kobiet z córkami i szczuplutkich z synami, że wątpię, by to u nich zadziałało. 😀

Mi się zdaje że waga nie ma żadnego znaczenia bardziej brałabym pod uwagę poziom glukozy we krwi a dokładnie u mężczyzn na 48h przed przytulankami i kobiet do momentu owu. Mam koleżanki z cukrzycą i wszystkie mają same dziewczynki wiadomo nie ma reguły no i nie wiemy jak one dozują insulinę. Sam poziom glukozy jest zmienny w ciągu dnia

Mi też się wydaje że akurat waga nie ma znaczenia jeśli chodzi o płeć dziecka.
U mnie dzisiaj 8dc, 6 dnia skończył się okres. Wczoraj zrobiłam test owulacyjny i kreska testową dość ładnie widoczna a dziś już bardzo slabo... ciekawe co będzie dalej :(

Mi się zdaje że waga nie ma żadnego znaczenia bardziej brałabym pod uwagę poziom glukozy we krwi a dokładnie u mężczyzn na 48h przed przytulankami i kobiet do momentu owu. Mam koleżanki z cukrzycą i wszystkie mają same dziewczynki wiadomo nie ma reguły no i nie wiemy jak one dozują insulinę. Sam poziom glukozy jest zmienny w ciągu dnia
A czemu ta glukoza powinna być na niskim poziomie?? Co powoduje wysoka glukoza?

A czemu ta glukoza powinna być na niskim poziomie?? Co powoduje wysoka glukoza?
Bebaby chodzi o to że im wyższa masz glukoze głównie chodzi o ciągły jej wyrzut (dojadanie) tym większe szanse na chłopca bardziej odżywione plemniki z większym powerem 😋😂 wysoka glukoze masz wtedy jak ciągle dojadasz i to produkty z wysokim IG nie chodzi o to żeby bardzo chudnąć ale uważać na to co się je

reklama
Ja miałam wielką glikemię i też dziewczynka mi wyszła. A takich wysokich cukrów to 99 proc. w życiu nie widziało. Nigdy nie miałam mniej niż 200 przez całą dobę. A po posiłkach to na spokojnie i 600. 🤔 Insuliny wtedy nie miałam, miałam metformine, ale cukry i tak ogromne. Mój mąż przed córką też był lepiej odżywiony, więcej ważył. W moim przypadku i cukrzycowym otoczeniu to nie zdało egzaminu, a dwie znajome z hipoglikemia reaktywna, które w kółko miały spadki cukrów i na czczo 50 mają synków. Jedna 2, druga nawet 3. 😁👌

Ostatnia edycja:
Do góry