reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiedy masz teraz usg ? No moja lekarka tez nie potrafila określić, choc w poprzednich ciązach juz na 80% znalam płeć na tym etapie ale dzieci widocznie bardziej współpracowały.
A ogólnie na forach widzialam ze lekarze dość wcześnie oceniają płeć, jedna dziewczyna pisala po usg w 11tc+5 ze lekarz jej powiedział ze córka, gdzie jej napisalam ze w 12 tc wyrostek najbardziej sie zmienia i 11 tc to dość wcześnie na ocene plci.
No tak wiem, w poprzedniej ciąży lekarz na prenatalnych nam odrazu powiedział że chłopiec i był przekonany..co prawda byłam tydzień później w 13 tc4d niz teraz w 12 tc4d. Myślę że tamten lekarz był odwazniejszy, A ta dr nie chciała sobie robić kłopotów z ewentualnymi reklamacjami :-p . Po prostu niektórzy lekarze nawet jak widzą to nie chcą mówić..
Ja mam teraz iść polowkowe to gdzieś sam początek lutego wypada..Ale w styczniu jeszcze pójdę napewno

reklama
Kiedy masz teraz usg ? No moja lekarka tez nie potrafila określić, choc w poprzednich ciązach juz na 80% znalam płeć na tym etapie ale dzieci widocznie bardziej współpracowały.
A ogólnie na forach widzialam ze lekarze dość wcześnie oceniają płeć, jedna dziewczyna pisala po usg w 11tc+5 ze lekarz jej powiedział ze córka, gdzie jej napisalam ze w 12 tc wyrostek najbardziej sie zmienia i 11 tc to dość wcześnie na ocene plci.
Ale 11dc to naprawdę wcześniej..pamiętam wrzuciłam kiedyś taka rycine na jak się zmienia wyrostek płciowy..to w zasadzie tak długo wyglada odwrotnie dziewczynka bardziej przypim8na chłopca A chłopiec dziewczynkę..wynik na końcu jest zaskakujący.:-) :) i naprawdę wolę tak, nic nie wiedziec niż tak wcześniej usłyszeć błędne okreslenie..

A siostra męża ma juz jakeis dzieci? A Wy myslicie o trzecim :-) ?
Nie ma ;) nasi chłopcy są pierwsi
My ???hmmm ogólnie przez moje problemu zdrowotne miało nie być 2... po masakrycznej 1 ciąży w dodatku zakończonej cc dla mnie był to koniec powoli mąż przekonał mnie na 2 dlatego chcieliśmy dziewczynkę ale nie żałuję ani trochę że jest to chłopiec i już się mega dogaduja..mało tego 2 ciąża książkową problrmy ze zdrowiem sie uspokoiły poród sn więc bajka...trochę gadaliśmy z mężem i on mówi że jak 3 to i 4 🤣🤣 nie ukrywał że bardzo bym się bała i ciąży i czy bym sobie poradziła ale raczej zostawiamy to w rękach Boga co ma być to będzie jako tako się nie zabezpieczamy raz jest do konca raz nie...jeśli.ma bardzo żywotne plemniki to w styczniu bym już test robiła 🤣🤣

Cała się trzęsę i chce mi się wyć.. Kolejne dwa testy potwierdzają, że Ktoś tam naprawdę jest.. Tak bardzo się boje bety i właściwie wszystkiego się boję :/
Od razu dodam, że musiałam testować bo nie mam duphastonu na jutrzejszy wieczór a bez niego się nie obejdzie. Żeby tylko udało mi się dopchać do Ginki..
10 i Biedronka 25 ;) Zdjęcie zrobione po minucie! Pewnie zaraz ściemnieją ale już nie wytrzymam ;)
Z i bez kontrastu, na żywo widać je idealnie.

Załączniki

• 20191230_071625(1)-01.jpeg
    20191230_071625(1)-01.jpeg
    853,6 KB · Wyświetleń: 89
  • 20191230_071625(1).jpg
    20191230_071625(1).jpg
    690,7 KB · Wyświetleń: 83
I jak nie wierzyć intuicji? Od 1dc wiedziałam, że to ten cykl.. W 2 Dzień Świąt czułam zagnieżdzenie, dlatego z testem się pośpieszyłam. Jedynie owulacji nie jestem pewna więc zupełnie nie pomogę w statystykach Naszych. Na pewno nie był to 22.12, pewnie 20.12 i trafiliśmy idealnie w ovu z Naszym chłopcem haha
Nieważne. Nie życzcie różu tylko zdrowia dla teho Noworocznego gościa z terminem na 13.09.2020r. :)
A jeśli beta wyjdzie ujemna to czas na zmianę lekarza i odnalezienie prawdziwej przyczyny.

Cała się trzęsę i chce mi się wyć.. Kolejne dwa testy potwierdzają, że Ktoś tam naprawdę jest.. Tak bardzo się boje bety i właściwie wszystkiego się boję :/
Od razu dodam, że musiałam testować bo nie mam duphastonu na jutrzejszy wieczór a bez niego się nie obejdzie. Żeby tylko udało mi się dopchać do Ginki..
10 i Biedronka 25 ;) Zdjęcie zrobione po minucie! Pewnie zaraz ściemnieją ale już nie wytrzymam ;)

Pozostaje Gratulować! :*
Zdrowej ciąży i spokojnego rozwiązania.

Leć po duphaston i trzymam kciuki aby wszytsko bylo ok!

I jak nie wierzyć intuicji? Od 1dc wiedziałam, że to ten cykl.. W 2 Dzień Świąt czułam zagnieżdzenie, dlatego z testem się pośpieszyłam. Jedynie owulacji nie jestem pewna więc zupełnie nie pomogę w statystykach Naszych. Na pewno nie był to 22.12, pewnie 20.12 i trafiliśmy idealnie w ovu z Naszym chłopcem haha
Nieważne. Nie życzcie różu tylko zdrowia dla teho Noworocznego gościa z terminem na 13.09.2020r. :)
A jeśli beta wyjdzie ujemna to czas na zmianę lekarza i odnalezienie prawdziwej przyczyny.
Dzis na bete lecisz?

reklama
Huhuhu...czyli w okresie sierpnia/września może to nasze forum się nieco wyciszyć, skoro tylu nas na powiataniach małych-WIELKICH człowieczków będzie ;) Gratulację! Trzymam kciuki za zdrową ciążę i spełnienie marzeń :D u mnie dziś dominuje jednak przeczucie, że Michalina będzie miała młodszą siostrę - nastrajam się w zadumie... :) Wspaniałego poniedziałeczku, bez żadnej spiny - Dziewczyny

Do góry