reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiedy masz teraz usg ? No moja lekarka tez nie potrafila określić, choc w poprzednich ciązach juz na 80% znalam płeć na tym etapie ale dzieci widocznie bardziej współpracowały.
A ogólnie na forach widzialam ze lekarze dość wcześnie oceniają płeć, jedna dziewczyna pisala po usg w 11tc+5 ze lekarz jej powiedział ze córka, gdzie jej napisalam ze w 12 tc wyrostek najbardziej sie zmienia i 11 tc to dość wcześnie na ocene plci.
No tak wiem, w poprzedniej ciąży lekarz na prenatalnych nam odrazu powiedział że chłopiec i był przekonany..co prawda byłam tydzień później w 13 tc4d niz teraz w 12 tc4d. Myślę że tamten lekarz był odwazniejszy, A ta dr nie chciała sobie robić kłopotów z ewentualnymi reklamacjami :-p . Po prostu niektórzy lekarze nawet jak widzą to nie chcą mówić..
Ja mam teraz iść polowkowe to gdzieś sam początek lutego wypada..Ale w styczniu jeszcze pójdę napewno

reklama
Kiedy masz teraz usg ? No moja lekarka tez nie potrafila określić, choc w poprzednich ciązach juz na 80% znalam płeć na tym etapie ale dzieci widocznie bardziej współpracowały.
A ogólnie na forach widzialam ze lekarze dość wcześnie oceniają płeć, jedna dziewczyna pisala po usg w 11tc+5 ze lekarz jej powiedział ze córka, gdzie jej napisalam ze w 12 tc wyrostek najbardziej sie zmienia i 11 tc to dość wcześnie na ocene plci.
Ale 11dc to naprawdę wcześniej..pamiętam wrzuciłam kiedyś taka rycine na jak się zmienia wyrostek płciowy..to w zasadzie tak długo wyglada odwrotnie dziewczynka bardziej przypim8na chłopca A chłopiec dziewczynkę..wynik na końcu jest zaskakujący.:-) :) i naprawdę wolę tak, nic nie wiedziec niż tak wcześniej usłyszeć błędne okreslenie..

A siostra męża ma juz jakeis dzieci? A Wy myslicie o trzecim :-) ?
Nie ma ;) nasi chłopcy są pierwsi
My ???hmmm ogólnie przez moje problemu zdrowotne miało nie być 2... po masakrycznej 1 ciąży w dodatku zakończonej cc dla mnie był to koniec powoli mąż przekonał mnie na 2 dlatego chcieliśmy dziewczynkę ale nie żałuję ani trochę że jest to chłopiec i już się mega dogaduja..mało tego 2 ciąża książkową problrmy ze zdrowiem sie uspokoiły poród sn więc bajka...trochę gadaliśmy z mężem i on mówi że jak 3 to i 4 🤣🤣 nie ukrywał że bardzo bym się bała i ciąży i czy bym sobie poradziła ale raczej zostawiamy to w rękach Boga co ma być to będzie jako tako się nie zabezpieczamy raz jest do konca raz nie...jeśli.ma bardzo żywotne plemniki to w styczniu bym już test robiła 🤣🤣

Cała się trzęsę i chce mi się wyć.. Kolejne dwa testy potwierdzają, że Ktoś tam naprawdę jest.. Tak bardzo się boje bety i właściwie wszystkiego się boję :/
Od razu dodam, że musiałam testować bo nie mam duphastonu na jutrzejszy wieczór a bez niego się nie obejdzie. Żeby tylko udało mi się dopchać do Ginki..
10 i Biedronka 25 ;) Zdjęcie zrobione po minucie! Pewnie zaraz ściemnieją ale już nie wytrzymam ;)
Z i bez kontrastu, na żywo widać je idealnie.

Załączniki

• 20191230_071625(1)-01.jpeg
    20191230_071625(1)-01.jpeg
    853,6 KB · Wyświetleń: 91
  • 20191230_071625(1).jpg
    20191230_071625(1).jpg
    690,7 KB · Wyświetleń: 86
I jak nie wierzyć intuicji? Od 1dc wiedziałam, że to ten cykl.. W 2 Dzień Świąt czułam zagnieżdzenie, dlatego z testem się pośpieszyłam. Jedynie owulacji nie jestem pewna więc zupełnie nie pomogę w statystykach Naszych. Na pewno nie był to 22.12, pewnie 20.12 i trafiliśmy idealnie w ovu z Naszym chłopcem haha
Nieważne. Nie życzcie różu tylko zdrowia dla teho Noworocznego gościa z terminem na 13.09.2020r. :)
A jeśli beta wyjdzie ujemna to czas na zmianę lekarza i odnalezienie prawdziwej przyczyny.

Cała się trzęsę i chce mi się wyć.. Kolejne dwa testy potwierdzają, że Ktoś tam naprawdę jest.. Tak bardzo się boje bety i właściwie wszystkiego się boję :/
Od razu dodam, że musiałam testować bo nie mam duphastonu na jutrzejszy wieczór a bez niego się nie obejdzie. Żeby tylko udało mi się dopchać do Ginki..
10 i Biedronka 25 ;) Zdjęcie zrobione po minucie! Pewnie zaraz ściemnieją ale już nie wytrzymam ;)

Pozostaje Gratulować! :*
Zdrowej ciąży i spokojnego rozwiązania.

Leć po duphaston i trzymam kciuki aby wszytsko bylo ok!

I jak nie wierzyć intuicji? Od 1dc wiedziałam, że to ten cykl.. W 2 Dzień Świąt czułam zagnieżdzenie, dlatego z testem się pośpieszyłam. Jedynie owulacji nie jestem pewna więc zupełnie nie pomogę w statystykach Naszych. Na pewno nie był to 22.12, pewnie 20.12 i trafiliśmy idealnie w ovu z Naszym chłopcem haha
Nieważne. Nie życzcie różu tylko zdrowia dla teho Noworocznego gościa z terminem na 13.09.2020r. :)
A jeśli beta wyjdzie ujemna to czas na zmianę lekarza i odnalezienie prawdziwej przyczyny.
Dzis na bete lecisz?

reklama
Huhuhu...czyli w okresie sierpnia/września może to nasze forum się nieco wyciszyć, skoro tylu nas na powiataniach małych-WIELKICH człowieczków będzie ;) Gratulację! Trzymam kciuki za zdrową ciążę i spełnienie marzeń :D u mnie dziś dominuje jednak przeczucie, że Michalina będzie miała młodszą siostrę - nastrajam się w zadumie... :) Wspaniałego poniedziałeczku, bez żadnej spiny - Dziewczyny

Do góry