reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Przerasta mnie to, może dlatego, że miałam bardzo ciężki rok, nie wiem. Chyba muszę odpocząć od forum i wrócę ze zdwojoną siłą i lepszym nastawieniem na wiosnę / lato razem z @princess_88 :)
Kochana ja mam to samo,ale działam. Doszłam do wniosku,że nigdy nie ma dobrego momentu. Będzie dobrze. Będziemy razem na wrzesniowkach :D A potem już tylko sanatorium :*
Ja jadę jutro na narty:) Gdzie jezdzicie?

reklama
@Megi_Meg, @milla1982 dzialajcie.
ja tez się wahałam, co cykl działałam ale zawsze po owu myślałam czy dobrze zrobiliśmy itp. Mało tego dalej mam wątpliwości. Tez lato z brzuszkiem ale tu gdzie mieszkam nie ma takich upałów choć rok temu i w tym grzało.
zobaczymy czy w ogóle będę się martwiła o te upały. Okaże się w piątek. Nadal jestem zdenerwowana. Ale już nie zrobię. Wychodzę z założenia ze jak będzie dobrze tzn ze jest mi to pisane a jak zle to już poddaje się całkowicie.

Przerosło mnie chyba to, że fajnie się marzy :) a tu nagle jak będę w ciąży to już „pozamiatane” 😂 trzeba już wszytko przyjąć bez odwrotu. Może głupio gadam, ale mam straszny mętlik. Zresztą, co się miało stać to, się już stało, za 2 tyg dam Wam znać :)

@milla1982 - jesteśmy w Austrii do 2 stycznia, na stoku jeszcze nie byliśmy, musieliśmy ogarnąć nocleg itp. Zazwyczaj robimy sobie jednodniowe wypady w polskie góry lub na Słowację bo z Krakowa mamy rzut beretem. Jak urodze w 2020 to muszę wykorzystać ostatni czas „wolności” (z niemowlakiem ciężko będzie gdziekolwiek się ruszyć ).

U nas planów też sporo i intensywny rok przed nami, więc przyjmuje życzenia garściami i również życzę tego samego ;)
P.S Masz uroczych synków ! :)

Odnośnie tych śniadań, to nie liczy się godzina ich spożywania tylko czas liczony od przebudzenia. Najlepiej jeść 30 min po przebudzeniu. Więc chyba pora żebym mój nawyk zmieniła [emoji849]

Dziękuję codziennie zakochuje sie w nich coraz bardziej :D

A co do płci...wspominalam kiedyś że ja i moje rodzeństwo mamy już łącznie 9 dzieci z czego jest 1 dziewczynka reszta chłopców..będzie 10 dziecko też CHLOPIEC.. Haha moją rodzina chyba skazana na mężczyzn ;)

Miś a powiedz jak u Was ten komputerek finalnie pokazał? W którym dniu była owu,a w którym pokazał dziewczynkę,a w którym dniu chłopca?
On działa na tej zasadzie- pokazuje datę owu i prognozy płci, rodzice działają, kilka dni po dacie owu i pomiarach potrafi się przekalibrować i przesunąć owu o dzień do przodu, prognozy oczywiście też wtedy się przesuwają. U nas działania 13 dc xy, 14 xy, 15 50/50, 16 owu. Im bliżej owu tym wg niego większe szanse na dziewczynkę. Ale te kalibracje po fakcie czynią to planowanie płci najzwyklejszą ruletką. Plus dla lcb - dzięki niemu już ponad rok bez tabletek, co moim zdaniem przyczyniło się do mniej uciążliwej dla Ż początków ciąży (odpukać, jest zupełnie inaczej niż przy córce). Ostatecznie LCB pokazuje ciążę 50/50 (choć działaliśmy na prognozowanego syna), a więc nastawiam się poważnie na dwie opcje, z przewagą na drugą córkę (ze względów bezpieczeństwa) ;) w czwartek zobaczymy pierwsze zdjęcia maleństwa, w lutym pewnie pierwsze werdykty...Co ma być to będzie Dziewczyny. Może sprzedam Wam patent na róż;)

On działa na tej zasadzie- pokazuje datę owu i prognozy płci, rodzice działają, kilka dni po dacie owu i pomiarach potrafi się przekalibrować i przesunąć owu o dzień do przodu, prognozy oczywiście też wtedy się przesuwają. U nas działania 13 dc xy, 14 xy, 15 50/50, 16 owu. Im bliżej owu tym wg niego większe szanse na dziewczynkę. Ale te kalibracje po fakcie czynią to planowanie płci najzwyklejszą ruletką. Plus dla lcb - dzięki niemu już ponad rok bez tabletek, co moim zdaniem przyczyniło się do mniej uciążliwej dla Ż początków ciąży (odpukać, jest zupełnie inaczej niż przy córce). Ostatecznie LCB pokazuje ciążę 50/50 (choć działaliśmy na prognozowanego syna), a więc nastawiam się poważnie na dwie opcje, z przewagą na drugą córkę (ze względów bezpieczeństwa) ;) w czwartek zobaczymy pierwsze zdjęcia maleństwa, w lutym pewnie pierwsze werdykty...Co ma być to będzie Dziewczyny. Może sprzedam Wam patent na róż;)
Trzymam kciuki za niebieskie skarpetki ;) będę z wytrwałościa śledzić co u was ;)

24dc i znowu skusiłam się na "chińczyka" i mam za swoje.. Kolejny cień dający ogromną nadzieję i potwierdzający moją intuicję. Tyle, że w sierpniu obiecałam sobie, że już nigdy nie będę robić "chińczyków" bo wychodzą cienie ..

reklama
Dziękuję codziennie zakochuje sie w nich coraz bardziej :D

A co do płci...wspominalam kiedyś że ja i moje rodzeństwo mamy już łącznie 9 dzieci z czego jest 1 dziewczynka reszta chłopców..będzie 10 dziecko też CHLOPIEC.. Haha moją rodzina chyba skazana na mężczyzn ;)
To rzeczywiście dominacja chłopców, a komu córka sie urodziła?
W mojej rodzinie moja babcia ma 8 wnuczek i 5 wnukow. Wliczam w to moje dzieci :-) ale od 2010 roku dominacja dziewczyn, bo w tym czasie urodziło sie w rodzinie 4 dziewczynki i tylko 1 chłopczyk mój syn.
Za to w męża rodzinie, jego siostrom, rodzenstwu ciotecznemu praktycznie same chlopaki się rodzą, jest 11 chlopcow i tylko 3 dziewczynki.
Także może dlatego u nas mix i mamy parke :p i u mnie wszyscy w rodzinie oprócz moich rodziców mają starszych synów a młodsze córki

Do góry