reklama
martoosia04
Fanka BB :)
Mi z OM wychodzi 29.08 a z usg nawet 04.09!!!! [emoji33] ja oszaleje czekając tyle na to dziecko!
rena-chan
Doskonale rozumiem, mi od 3 tygodni czas spowolnij a od dwóch już tak, że szok :/Mi z OM wychodzi 29.08 a z usg nawet 04.09!!!! [emoji33] ja oszaleje czekając tyle na to dziecko!
Dodatkowo się pochwalę czymś, otóż zmieniłam córci garderobę, do tej pory miała neutralne ubranka, białe w większości ale niedawno okazało się że koleżanka spodziewa się syna a ma dwie córki i wymienilysmy się ciuszkami, oddałam jej te z męskimi atrybutami autkami i większość neutralnych itp a zostałam zaspypana różowymi i w kwiatki
Mąż się śmiał z tego co widzi, że atak różowego w domu a ja bardziej poczułam że moje Marzenie o rodzinie z parką się spełnia
Choć uwierzę w to jak ją zobaczę, za każdym usg pytam czy dalej jest napewno dziewczynką.... choć mam przecież badanie genetyczne czarno na białym
Czasem tylko zastanawiam się co by było jakby była chłopcem i boję się jak bym to przyjęła i jest mi za siebie wstyd
Ostatnia edycja:
martoosia04
Kochana mam tak samo. Miało nie byc różu, delikatnie jak juz, przybrudzony, szarości i biel. Na postanowieniu sie skończyło [emoji23] mam masę różu i dobrze mi z tym.
I tez sie bardzo boje by jednak to szczescie nie uciekło mi na porodówce bo nie wiem czy bym to psychicznie zniosła.
I tez sie bardzo boje by jednak to szczescie nie uciekło mi na porodówce bo nie wiem czy bym to psychicznie zniosła.
Elenaa
A ile ma wzrostu ? :-) i ile ma latek?@martoosia04 moja córka też miała długie nogi, nawet mam zdjęcia z USG. Te nogi po urodzeniu wcale nie były krótsze, w tej chwili jest o głowę wyższa od rówieśników, więc chyba koszykarka nam rośnie Problem mam ze spodniami, bo kupuje jej dla 4/5 latków (116), które na długość są dobre, a np w pasie już nie bo jest szczupła.
Megi_Meg
A ile ma wzrostu ? :-) i ile ma latek?
1 sierpnia skończy równe 3 i 7 miesiący, bo jest z 1 stycznia. Mąż ją ostatnio mierzył i miała 108 cm i waga 14kg. Wraz ze wzrostem rosną jej włosy, w tej chwili ma prawie do pasa, a byłyśmy u fryzjera w grudniu i wyszła z włosami do ramion. A tak poza tym to, chce ją zapisać na gimnastykę artystyczną bo wydaje mi się, że jest gipka, robi ciągle szpagat i jest bardzo silna w ramionach i w dłoniach, ciągle gdzieś się podciąga, ale może przez to, że chodzi do szkółki pływackiej, a tam lekko nie jest. Ogólnie w jej przypadku postawiliśmy na sport, może w jakiej dziedzinie się wybije.
Megi_Meg
@martoosia04 no to faktycznie długa szyjka, ale nawet przy długiej szyjce rożnie może być. Ja miałam 2 mies do porodu, a szyjkę miałam na 0,5 cm, a miesiąc przed porodem chodziłam z rozwarciem. Noo ale małej się nie spieszyło, a do samego końca ciąży byłam aktywana. Efekt ? Poród 42 + 2. Na dodatek lekarz nie dawał mi szans na dotrwanie do terminu porodu, twierdził, że będzie wcześniak, z racji tego, że wszytko było nisko i prawie otwarte.
martoosia04
@martoosia04 no to faktycznie długa szyjka, ale nawet przy długiej szyjce rożnie może być. Ja miałam 2 mies do porodu, a szyjkę miałam na 0,5 cm, a miesiąc przed porodem chodziłam z rozwarciem. Noo ale małej się nie spieszyło, a do samego końca ciąży byłam aktywana. Efekt ? Poród 42 + 2. Na dodatek lekarz nie dawał mi szans na dotrwanie do terminu porodu, twierdził, że będzie wcześniak, z racji tego, że wszytko było nisko i prawie otwarte.
Ja starszaka przenosiłam do 42+0
Młodszego idealnie w terminie z OM rodziłam 40+0
Ciekawe jak z Tośką bedzie [emoji848]
Czuje że jak teraz człowiek chucha i dmucha na te ciąże tak zaś bedzie problem z jej wyjściem i przenosze jak Tobika [emoji848][emoji848][emoji848]
reklama
Megi_Meg
Czekanie jest najgorsze. Dlatego cieszę się, że moja kolejna ciąża skończy się cesarką na termin. Na dodatek jeśli ją będę miała w 38 max. 39 tyg ciąży to, zawsze jest to prawie miesiąc krócej od pierwszej ciąży.
@rena-chan nie przejmuj się gadaniem ludzi, oni zawsze będą gadać. Ja dzień przed porodem poszłam kupić sobie buty, żebym była sexy mamą Panie które mi je sprzedawały zabijały mnie wzrokiem, jakby kobiecie w ciąży lub po porodzie już nic się nie należało.
@rena-chan nie przejmuj się gadaniem ludzi, oni zawsze będą gadać. Ja dzień przed porodem poszłam kupić sobie buty, żebym była sexy mamą Panie które mi je sprzedawały zabijały mnie wzrokiem, jakby kobiecie w ciąży lub po porodzie już nic się nie należało.
Podziel się: