reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

W tym całym nieszczęściu nawet mnie rozbawił. Zapytałam skąd taki u mnie jest wysoki testosteron, odpowidział z uśmiechem od ucha do ucha, że takie rasowe kobiety jak ja, zawsze mają wyższy testosteron i wtedy mają skłonność do rodzenia synów Haha [emoji23] Przyznam, że przed ciążą z córką miałam straszne niski. [emoji16][emoji16]

Noooo to synek musi być po leczeniu.

reklama
Jeszcze wróciłam do domu i mąż mi ciśnienie podniósł bo pomalował córce paznokcie na czerwono ! Nie wiem czemu ale strasznie nie lubie pomalowanych paznokci u dzieci.

Ja tez biorę leki, wiadomo. Ale dieta jest jest ważna. Bez wariowania bo ja nie do takich należę ale jak jakiś czas temu bylam
Na takiej restrykcyjnej diecie to czułam się super.
@Megi_Meg ja tarczyca i prolaktyna są od siebie zależne. Myśle ze jak ustabilizujesz tarczyce lekami to prolaktyna tez spadnie. Super ze nie masz hashimoto.

Dziewczyny znalazłam amerykański artykuł na temat planowania płci:) Na stronie www.sexratio.com jest dostępny test online. Badająca twierdzi,że silne kobiety mają synów. To się chyba u mnie zgadza:D Można sobie zrobić test i sprawdzić,czy wg niej ma się silna osobowość. Taka ciekawostka i można się pobawić.

reklama
Dziewczyny znalazłam amerykański artykuł na temat planowania płci:) Na stronie www.sexratio.com jest dostępny test online. Badająca twierdzi,że silne kobiety mają synów. To się chyba u mnie zgadza:D Można sobie zrobić test i sprawdzić,czy wg niej ma się silna osobowość. Taka ciekawostka i można się pobawić.

To nie do końca o to chodzi. To raczej chodzi o hormony. Już nie jeden raz czytałam, ale na zagranicznych stronach, że płeć zależy tylko od hormonów kobiety, że w momencie zapłodnienia, komórka jajowa, może odrzucać damskie lub męskie plemniki. Jeśli danego hormonu jest za mało, to organizm odrzuci np męski plemnik, po mimo tego że był szybszy, na rzecz dobra organizmu.

Do góry