reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziękuję Wam wszytkim za wsparcie, jeżeli już wszytko będę wiedziała, odezwę się. A tymczasem trzymam kciuki za Wasze spełnianie marzeń [emoji8]
@Megi_Meg ja zanim zaszłam w ciąże z synem miałam przekroczona prolaktynę trzykrotnie! Dostałam bromergon prolaktyna spadła i zaszłam w ciąże. Tez było podejrzenie gruczolaka. Ale jakoś nie doszło do badania tomografem bo prolaktyna spadła po lekach. Nie miałam tez badania pod obciążeniem. Gdy zaszłam w ciąże to bralam bromergon jeszcze pare dni i odstawiłam. Niby stary lek ale dobry. Chociaż dzisiaj są inne możliwości. W końcu mój syn już pare lat ma :) głowa do góry! Będzie dobrze. Choć ja tez należę do tych którzy się wiecznie przejmują i czarne scenariusze piszą

reklama
Staram się być dobrej myśli :) dziękuję Naomi ;) prolaktynę mam podwyższoną chyba 5 - cio krotnie, gdyby nie problemy ze wzrokiem, pewnie nie miałabym dodatkowych badań, może to, po prostu czysty przypadek. Niestety inne hormony rownież nie są w normie. Odezwała się również tarczyca, przy takiej tarczycy ciąża jest wykluczona. Lewy jajnik słabiej pracuje, pod lupą jest też wewnętrzna blizna po cięciu. Także nawet jeśli nie są to, poważne problemy, to pewnie żeby to wyprowadzić, potrzebuje minimum rok, chyba że stanie się cud. Myślę, że po prostu, tak musiało być, lub musi być. Może los mi to, w dzieciach wynagrodzi ;) ale mimo wszytko, warto czekać, może wtedy będę bardziej przygotowana i docenię jeszcze mniejsze i ważniejsze rzeczy.

Staram się być dobrej myśli :) dziękuję Naomi ;) prolaktynę mam podwyższoną chyba 5 - cio krotnie, gdyby nie problemy ze wzrokiem, pewnie nie miałabym dodatkowych badań, może to, po prostu czysty przypadek. Niestety inne hormony rownież nie są w normie. Odezwała się również tarczyca, przy takiej tarczycy ciąża jest wykluczona. Lewy jajnik słabiej pracuje, pod lupą jest też wewnętrzna blizna po cięciu. Także nawet jeśli nie są to, poważne problemy, to pewnie żeby to wyprowadzić, potrzebuje minimum rok, chyba że stanie się cud. Myślę, że po prostu, tak musiało być, lub musi być. Może los mi to, w dzieciach wynagrodzi ;) ale mimo wszytko, warto czekać, może wtedy będę bardziej przygotowana i docenię jeszcze mniejsze i ważniejsze rzeczy.
Rok???? To chyba 30 lat temu???? Teraz tarczycę i pracę hormonów dobry endokrynolog wyreguluje Ci w 3-4 miesiące! Nie defetyzuj !

Rok???? To chyba 30 lat temu???? Teraz tarczycę i pracę hormonów dobry endokrynolog wyreguluje Ci w 3-4 miesiące! Nie defetyzuj !

Hehe tak napisałam, biorę już pod uwagę najgorsze zło. Nic, odezwę się jak będę w pełni w skowronkach ;) póki nic nie wiem w 100% nie chce tu litanii wypisywać. Najważniejsze, że mam dobrego lekarza.

@Megi_Meg ja mam niedoczynność tarczycy i hashimoto. Czasami tarczyca daje mi popalić. Na pewno mając dobrego lekarza dasz radę wszystko ogarnąć :) jeżeli walczysz tez z hashimoto to poczytaj na temat diety i suplementacji. Nie wierz ze dieta nie ma nic wspólnego z ta dolegliwością

@Megi_Meg ja mam niedoczynność tarczycy i hashimoto. Czasami tarczyca daje mi popalić. Na pewno mając dobrego lekarza dasz radę wszystko ogarnąć :) jeżeli walczysz tez z hashimoto to poczytaj na temat diety i suplementacji. Nie wierz ze dieta nie ma nic wspólnego z ta dolegliwością
Oczywiście że ma ale ja też choruje na ta tarczyce Hashimoto i wyregulowalam to lekami. Jadłam zdrowo ale jakoś nie przesadzalam z dieta typowo dla hashimoto. Ale racja dobry Endo to szybko doprowadzisz do dobrych wyników.

Tak się składa, że mam teraz niedoczynność i miałam całą ciąże z córką, po porodzie wróciła do normy i teraz się odezwała. Hashimoto jest wykluczone, potwierdziły to, wczorajsze wyniki. Tarczycą nawet się nie przejmuje, irytuke mnie prolaktyna, skąd taki nagły wysoki skok, dziś powtarzałam badanie i skoczyła jeszcze bardziej. Czekam właśnie na tel od lekarza, ale nie wiem czy się dziś doczekam bo operuje cały dzień. Mam jeszcze inne hormony płciowe podwyższone, ale póki co lekarz szuka przyczyny żeby mógł wdrożyć odpowiedni lek bez faszerowania.
Jeszcze raz dziękuję Wam za wsparcie [emoji8]

reklama
W tym całym nieszczęściu nawet mnie rozbawił. Zapytałam skąd taki u mnie jest wysoki testosteron, odpowidział z uśmiechem od ucha do ucha, że takie rasowe kobiety jak ja, zawsze mają wyższy testosteron i wtedy mają skłonność do rodzenia synów Haha [emoji23] Przyznam, że przed ciążą z córką miałam straszne niski. [emoji16][emoji16]

Do góry