reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@jaanu77 ja pół życia spędziłam w szkółce sportowej i też mam córkę, tyle, że w tamtym okresie wiem, że byłam fizycznie osłabiona. Może, to miało wpływ.

reklama
Kiedyś też gdzieś wyczytałam, że jak jest mała różnica między dziećmi, to płeć lubi być ta sama lub większa szansa jest na dziewczynkę w drugiej ciąży. Czyli jeśli pierwszy był syn, to szanse na dziewczynkę i chłopca w drugiej ciąży są 50:50, a jeśli pierwsza była dziewczynka, to zwiększa się szansa na kolejną dziewczynkę, ponieważ organizm nie chce obciążać kobiety, dlatego, że ciąża z synem więcej wymaga od organizmu.
Moja sąsiadka po in vitro mając 4mies córkę poczela naturalnie syna :)

Dlatego żadna metoda nie ma 100% i chyba nawet nie ma 80%, te wszytkie metody to, takie przypuszczenia żeby trzymały nas przy marzeniach. A który plemnik dostanie „sprinta” i którego plemnika zaprosi do środka komórka jajowa to, tylko i wyłącznie zagadka ;)
Człowiek strzela Pan Bóg kule nosi

Ja tam do wierzących nie bardzo należe, po prostu jesteśmy tym co jemy i myślę, że wpływ na płeć ma tylko i wyłącznie cały organizm.

Ja tam do wierzących nie bardzo należe, po prostu jesteśmy tym co jemy i myślę, że wpływ na płeć ma tylko i wyłącznie cały organizm.
W tym przysłowiu chodzi raczej o to że wszystko jest dziełem przypadku, że na niewiele rzeczy w życiu mamy wpływ...Bóg to rodzaj metafory określającej los...

reklama
Organizm. Tylko czyj? Kiedyś wierzono że kobiety. Później że mężczyzny. Teraz głosi się teorie że i jeden i drugi. A jaka jest prawda? Może nasze dzieci się dowiedzą....będzie im łatwiej niż nam :)

Do góry