reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie wiem.czy istnieje cos takiego :), moim zdaniem to zmienne, raz tak raz siak, typowo kwestia szansy jak los na loterii ;) ,

Bo gdyby bdm i inne rzeczy dzialaly to nie bylo by tylu chlopcow z cut offu 2-3 dni , ktore wg. Bdm jest na dziewczynke i faktycznie tez duzo failsow dziewczynkowych ostatnio! dlatego na bank ta metoda nie ma 94%, nigdy w zyciu,

Ja to juz bylam na egs przygotowana a widzisz wyszlo samo, więc po prostu musialo tak byc :) , a moj mąż jaki bardzo ucieszony - synowie beda mu pomagac :) , tylko dla mnie kwestia zostania samej kiefys tam pozniej gdzie chlopaki beda robic swoje rzeczy, troszke mnie przeraza, no ale

Najgorsze jest to, że wychowujesz synów dla innej kobiety [emoji33][emoji24] ja nie wyobrażam sobie by kochali jakaś obca babę bardziej niż mnie [emoji23]

reklama
Najgorsze jest to, że wychowujesz synów dla innej kobiety [emoji33][emoji24] ja nie wyobrażam sobie by kochali jakaś obca babę bardziej niż mnie [emoji23]
No właśnie będą kochać i to mnie boli ;) ale to jest normalne. Choć z perspektywy teściowej gorzej to wyglada. Ciesze się ze mój M jest za mną a nie jest synusiem mamusi. Wiecie jest zdrowa relacja. Cóż dla każdego mężczyzny żona powinna być najważniejsza

Generalnie jak to moj maz ująl "jak bedzie chlopczyk to wychowamy jak swoje [emoji23][emoji85]" , ach nie ma to jak poczucie humoru ;), moim zdaniem nie mamy wplywu na plec tak naprawde i kazdy do tego dochodzi po swojemu, ale i tez jednym sie udaje i mysla ze cos dziala a innym sie nie udaje i juz kompletnie w nic nie wierza, u nas chyba tak musialo byc po prostu bo zawsze robilam duzo zeby chociaz byl wiekszy procent na róz, a mysle ze zawsze ten najsilniejszy wygra i u nas akurat sami chlopcy to twardziele :), tak naprawde napewno byl zawod w 1 chwili, ale juz po przezyciach zdrowotnych plec zeszla na 2 plan, i ciesze sie z maluszka, czekam az urosnie i sie urodzi, ciekawi mnie jak wyglada :) no i moim zdaniem nie mam co "załowac", bo jest takiej plci a nie innej, to nie sa odczucia ktore powinno sie przezywac w takim czasie, plus nigdy bym nie mogla skrzywdzic dziecka przez to ze plec mi nie pasuje, moje marzenia o corce pozostana gdzies tam, i skupie sie narazie na chlopakach zobaczymy co przyniesie los

Martoosia- to generalnie byla wpadka, bo staralismy sie dlugo z suplami itp. A jak juz dalismy spokoj i ja juz nie chcialam to sie zdarzylo[emoji85], teraz to albo zostaniemy przy 3 muszkieterow , albo jeszcze moze ewentualnie bym tylko egs spróbowała, ale w sumie chcialam tylko 3 dzieci a chyba nie ma co gonic za marzeniem w slepo ktore moze sie nie zdarzyc,

Grabcia- a ty jak sie czujesz? Ja to tragicznie, caly czas jakies leki musze brac, wlasnie martwi mnie to, musze dokladnie isc obczaic maluszka czy wszystko okej,

Mis-powodzenia w niebieskich staraniach

A swoja droga strasznie duzo failsow sie pojawilo chlopczykowych na bdm :/
Ja dzis mam wizytę..czuje sie Dobrze ale wchodze w etap w ktorym w poprzedniej ciąży zaczely sie klopoty i coraz bardziej sie denerwuje czy się to nie powtórzy...maz ciagle powtarza ze juz bedzie wszystko ok bo ta ciaze ogólnie znosze gorzej niż pierwsza wiec juz gorzej nie będzie ;) w tym widzi nadzieje na 3 a nawet 4 bobo...i kiedys mi sie przyznal ze on wcale parcia na roz nie ma tylko poprostu chciał miec pelna rodzinę i przed tą ciaza nie widzial nadziei na kolejne dzieci a teraz juz ma...
Ja ogolnie dobrze..bardziej zmęczona okropne zgagi bole krzyza nie mówiac o przepowiadaczach...ale wytrzynam wszystko byleby nie było powtorki z 1 ciazy..
Z synka sie cieszymy czekamy cala 3 na niego ;) z mama ograniczylam kontakty..nawet nie wiem czy ja poinformuje jak urodze.. Ale jestem mega spokojniejsza

Ja dzis mam wizytę..czuje sie Dobrze ale wchodze w etap w ktorym w poprzedniej ciąży zaczely sie klopoty i coraz bardziej sie denerwuje czy się to nie powtórzy...maz ciagle powtarza ze juz bedzie wszystko ok bo ta ciaze ogólnie znosze gorzej niż pierwsza wiec juz gorzej nie będzie ;) w tym widzi nadzieje na 3 a nawet 4 bobo...i kiedys mi sie przyznal ze on wcale parcia na roz nie ma tylko poprostu chciał miec pelna rodzinę i przed tą ciaza nie widzial nadziei na kolejne dzieci a teraz juz ma...
Ja ogolnie dobrze..bardziej zmęczona okropne zgagi bole krzyza nie mówiac o przepowiadaczach...ale wytrzynam wszystko byleby nie było powtorki z 1 ciazy..
Z synka sie cieszymy czekamy cala 3 na niego ;) z mama ograniczylam kontakty..nawet nie wiem czy ja poinformuje jak urodze.. Ale jestem mega spokojniejsza

Daj kochana później znać jak tam maluszek się ma. Współczuje tobie tych nieprzyjemności. :*

Nie wiem.czy istnieje cos takiego :), moim zdaniem to zmienne, raz tak raz siak, typowo kwestia szansy jak los na loterii ;) ,

Bo gdyby bdm i inne rzeczy dzialaly to nie bylo by tylu chlopcow z cut offu 2-3 dni , ktore wg. Bdm jest na dziewczynke i faktycznie tez duzo failsow dziewczynkowych ostatnio! dlatego na bank ta metoda nie ma 94%, nigdy w zyciu,

Ja to juz bylam na egs przygotowana a widzisz wyszlo samo, więc po prostu musialo tak byc :) , a moj mąż jaki bardzo ucieszony - synowie beda mu pomagac :) , tylko dla mnie kwestia zostania samej kiefys tam pozniej gdzie chlopaki beda robic swoje rzeczy, troszke mnie przeraza, no ale

Wiesz,to nie jest takie oczywiste że dziewczynka zostanie z mamą w domu i będzie piec ciasteczka... Moi chłopcy już zacierają ręce że mała będzie z nimi jeździć w rajdach,podawać śrubki małymi rączkami. Synek odstawiajac fotelik z rajdowki kazał mi go zafoliowac bo będzie dla siostrzyczki:) Także ten :-p
Moje marzenie się spełniło,będę mieć trójkę dzieci,a że udało się dziewczynka to miły dodatek;)
@Miciur-ka @Grabcia123 zdrówka dziewczyny i wytrwałości. Każdy dzień z bólem krzyża przybliża Was do tego upragnionego dnia kiedy mały różowy ludek zabierze wszystkie niedogodności w zapomnienie.
U mnie zostało równo 100dni do tego krzyku i już zaczynam się bać. Jednak mój wszechobecny optymizm każe mi czuć ze wszystko będzie dobrze i wam też tego życzę;)

reklama
Do góry