reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny wy się znacie na określaniu płci z USG [emoji6] może coś wam się uda dopatrzeć. 13tc. Lekarz określił tak na 60% na dziewczynkę ale powiedział żeby sie też za bardzo nie nastawiać [emoji1787]
1551295462435.jpeg

reklama
Ja piłam przed drugim porodem też herbatę z liści malin, ale tego Wiesiolka na nie miałam. Poród był dużo przyjemniejszy w porównaniu z pierwszym, ale czy to ma znaczenie? Sama nie wiem.

Ja nic nie piłam, nie brałam a poród przyjemniejszy bo aktywny. Nawet we wannie byłam na chwile. Ale to przy końcówce i niewiele to dało. Chwile po umyciu się przebili pęcherz i rodziłam. Jak ja bym chciała i teraz tak rodzic [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Widzicie kochane. Poród naturalny powinien być pięknym czasem a niestety wciąż brakuje fachowej opieki zwłaszcza psychologicznej. Ładne ściany szpitala to już coś,ale życzliwość personelu który robi wszystko byś urodziła godnie i szczęśliwie i by poród był jak najłatwiejszy w przebiegu dla Ciebie i dziecka,a nie położnej -to drugie. U nas wciąż to wszystko pozostawia wiele do życzenia. Może generalizuję, bo z pewnością są i złote położne i genialni lekarze,ale patrzę tak uśredniając po doświadczeniach własnych i koleżanek.

Tak, brakuje personelu z pełnego zdarzenia. Ja miałam położna bardzo mila, przychodziła tylko na chwile zbadać skurcze, tętno, rozwarcie i wychodziła. To był głownie czas mój i M.

reklama
Dzięki dziewczyny [emoji7] mam cichą nadzieję że tak zostanie [emoji6]

Co do porodu sn w zazdroszcze, miałam dwie CC. Całkowicie inna bajka, niestety

Do góry