reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Zgadzam się. Jakbym miała rodzić drugi raz w szpitalu w którym byłam podczas pierwszego porodu to wolałabym urodzić w domu. Jakie to było okropne przeżycie. Personel nawet nie był najgorszy, ale tylko dlatego że po prostu zostawili mnie samej sobie, aż do parcia. Straszne wspomnienia. Wiem że to pewnie nie dzieje się w każdym szpitalu, ale ja na taki trafiłam. Na szczęście drugi raz rodziłam w DE i odczarowalam poród.
Znam ten szpital;) Trauma do końca życia. Tym razem uciekam 60km dalej.
@gorligorligor - synuś cudo:) Patrząc na takie słodkości już chciałabym tulic takiego maluszka niezależnie od płci.
I bardzo mądrze piszesz... Ja wogóle uważam że pracując z ludźmi i dla ludzi trzeba być człowiekiem,bo jak ktoś odwala robotę to efekty są marne.
A kobieta w trakcie porodu jest tak bezradna,przerażona i zależna od kogoś ze ciężko opisać to uczucie. Nie martwi się przy tym o siebie i swoje doznania tylko aby z tym maleństwem było wszystko ok. Niezależnie od ilości przeżytych porodów emocje są tak samo silne.
Dlatego świadomie trzeba wybierać placówkę z doborowym personelem do tego ważnego wydarzenia. I nie bójmy się głośno domagać się swoich praw i zwyczajnej ludzkiej życzliwości.
Wszystkim obecnym i przyszłym ciężaróweczkom życzę aby wspomnienie porodu budziło same dobre myśli:)

Znam ten szpital;) Trauma do końca życia. Tym razem uciekam 60km dalej.
@gorligorligor - synuś cudo:) Patrząc na takie słodkości już chciałabym tulic takiego maluszka niezależnie od płci.
I bardzo mądrze piszesz... Ja wogóle uważam że pracując z ludźmi i dla ludzi trzeba być człowiekiem,bo jak ktoś odwala robotę to efekty są marne.
A kobieta w trakcie porodu jest tak bezradna,przerażona i zależna od kogoś ze ciężko opisać to uczucie. Nie martwi się przy tym o siebie i swoje doznania tylko aby z tym maleństwem było wszystko ok. Niezależnie od ilości przeżytych porodów emocje są tak samo silne.
Dlatego świadomie trzeba wybierać placówkę z doborowym personelem do tego ważnego wydarzenia. I nie bójmy się głośno domagać się swoich praw i zwyczajnej ludzkiej życzliwości.
Wszystkim obecnym i przyszłym ciężaróweczkom życzę aby wspomnienie porodu budziło same dobre myśli:)
Prawda [emoji17] zapomniałam że Ty z mojego rodzinnego miasta pochodzisz [emoji3] lepiej jedz do Lublina, a tamten omijaj szerokim łukiem.

Mieszka u mnie zdrowa dziewczynka, piszę w skrócie bo wracam z wizyty. Waży 213 g. Potwierdzona drugi raz [emoji171]
IMG_20190227_120321.jpeg

reklama
Do góry