reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny wy się znacie na określaniu płci z USG [emoji6] może coś wam się uda dopatrzeć. 13tc. Lekarz określił tak na 60% na dziewczynkę ale powiedział żeby sie też za bardzo nie nastawiać [emoji1787]
1551295462435.jpeg

reklama
Ja piłam przed drugim porodem też herbatę z liści malin, ale tego Wiesiolka na nie miałam. Poród był dużo przyjemniejszy w porównaniu z pierwszym, ale czy to ma znaczenie? Sama nie wiem.

Ja nic nie piłam, nie brałam a poród przyjemniejszy bo aktywny. Nawet we wannie byłam na chwile. Ale to przy końcówce i niewiele to dało. Chwile po umyciu się przebili pęcherz i rodziłam. Jak ja bym chciała i teraz tak rodzic [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Widzicie kochane. Poród naturalny powinien być pięknym czasem a niestety wciąż brakuje fachowej opieki zwłaszcza psychologicznej. Ładne ściany szpitala to już coś,ale życzliwość personelu który robi wszystko byś urodziła godnie i szczęśliwie i by poród był jak najłatwiejszy w przebiegu dla Ciebie i dziecka,a nie położnej -to drugie. U nas wciąż to wszystko pozostawia wiele do życzenia. Może generalizuję, bo z pewnością są i złote położne i genialni lekarze,ale patrzę tak uśredniając po doświadczeniach własnych i koleżanek.

Tak, brakuje personelu z pełnego zdarzenia. Ja miałam położna bardzo mila, przychodziła tylko na chwile zbadać skurcze, tętno, rozwarcie i wychodziła. To był głownie czas mój i M.

reklama
Dzięki dziewczyny [emoji7] mam cichą nadzieję że tak zostanie [emoji6]

Co do porodu sn w zazdroszcze, miałam dwie CC. Całkowicie inna bajka, niestety

Do góry