reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć wszystkim
:-) dawno nie pisałam bo
Mam w pracy gorący okres.
U nas już się zaczął 23 tydzień :-) już jestem totalnie przyzwyczajona ze czekam na trzeciego chłopca, musiałam
Chwilkę sobie odetchnąć a aktualnie nawet różowy kolor wokół mnie nie boli i nawet cieszę się, ze jest jak jest ;-)

Szczypiorkowa ogromne gratulacje!!!!!
Hej Luisa :-) gratuluję Syna i jednocześnie podziwiam Cię za tę wielką siłę. U nas 31tc się rozpoczął, niby kawał czasu a mnie czasem potrafi ukłuć leciutko, że jednak będzie róż :-) czy możesz mi zdradzić, jakim to sposobem czekacie dziś na chłopca? Zbieram każdą informację, każda z nich jest dla mnie ważna :-)

reklama
Miś ja Ci niestety nie pomogę bo nasz trzeci synuś miał być córka hah. Wszystko robione pod córkę: dieta gdzie schudłam grubo 10kg, zero mięsa, suplementy ( ale to kasy poszło a poszło ) zakwaszanie, karmienie piersią ( bo to tez niby pro dziewczynkowe) , no i co ? Ano znowu jajka :D

Mihasia totalnie nie mam pojęcia. Jednak trzy razy wybierać męskie imie to przesada :D

Belle tak musiałam nabrać sił :-) już nawet bez żalu wróciłam do obserwacji mam córeczek na insta heh w pewnym momencie wszystkie usunelam haha :-)))

Miś ja Ci niestety nie pomogę bo nasz trzeci synuś miał być córka hah. Wszystko robione pod córkę: dieta gdzie schudłam grubo 10kg, zero mięsa, suplementy ( ale to kasy poszło a poszło ) zakwaszanie, karmienie piersią ( bo to tez niby pro dziewczynkowe) , no i co ? Ano znowu jajka :D

Mihasia totalnie nie mam pojęcia. Jednak trzy razy wybierać męskie imie to przesada :D

Belle tak musiałam nabrać sił :-) już nawet bez żalu wróciłam do obserwacji mam córeczek na insta heh w pewnym momencie wszystkie usunelam haha :-)))
Kochana, ja bym szybciej miała pomysły na trzy chłopięce imiona niż jedno dziewczęce ;) Wybierzecie na pewno piękne :D Dużo zdrówka dla Was :*

No właśnie,bo to całe planowanie to o kant dupy potłuc... Im szybciej to zrozumiemy tym będziemy szczesliwsi.
To planowanie to ułuda która miesza nam w głowach i zabiera racjonalny pogląd na to co możliwe a co pozostaje w kwestii życzeń.

Ja Wam z ręka na sercu powiem, że żadne męskie imię mi sie na tyle nie podoba, by nadać je swojemu kolejnemu dziecku. [emoji849][emoji849][emoji849] serio serio. ŻADNE! Sa ładne, owszem. Ale nie na tyle by wybierać wsród nich imię dla kolejnego syna.

No właśnie,bo to całe planowanie to o kant dupy potłuc... Im szybciej to zrozumiemy tym będziemy szczesliwsi.
To planowanie to ułuda która miesza nam w głowach i zabiera racjonalny pogląd na to co możliwe a co pozostaje w kwestii życzeń.
Święte, mądre słowa Belle :-) nie pozostaje nic innego jak góralskie grzanie i podziwianie górskich uroków, a co będzie to i tak ma być ;-) Luisa - w takim razie ja podziałam któregoś pięknego dnia o kolejną dziewczynkę (czasowo), a nóż widelec nie wyjdzie ;-)

Załączniki

• _20181031_163233.JPG
    _20181031_163233.JPG
    1,7 MB · Wyświetleń: 75
Ja Wam z ręka na sercu powiem, że żadne męskie imię mi sie na tyle nie podoba, by nadać je swojemu kolejnemu dziecku. [emoji849][emoji849][emoji849] serio serio. ŻADNE! Sa ładne, owszem. Ale nie na tyle by wybierać wsród nich imię dla kolejnego syna.
A tam... Teraz tak mówisz bo twoja głowa nastawiona jest na róż i żeńskie imiona. A jeśli zostałaby postawiona przed faktem wyboru imienia dla chłopca to głową zrodziła by mnóstwo pomysłów ;)
A jak nasz forumowy rodzynek ma na imię? Może to być jakaś inspiracja:D

A tam... Teraz tak mówisz bo twoja głowa nastawiona jest na róż i żeńskie imiona. A jeśli zostałaby postawiona przed faktem wyboru imienia dla chłopca to głową zrodziła by mnóstwo pomysłów ;)
A jak nasz forumowy rodzynek ma na imię? Może to być jakaś inspiracja:D
Michaś jestem co na Michasie czeka i bardzo mi miło E Ciociunie :-) we wsi mówią, że Michałki to wspaniałki ;-)

Święte, mądre słowa Belle :-) nie pozostaje nic innego jak góralskie grzanie i podziwianie górskich uroków, a co będzie to i tak ma być ;-) Luisa - w takim razie ja podziałam któregoś pięknego dnia o kolejną dziewczynkę (czasowo), a nóż widelec nie wyjdzie ;-)
Rozpieszczasz nas tymi widokami :)Aż chce się rzucić tą całą codzienność i uciec do tej pięknej krainy...

reklama
Ja rozumiem ta chęć planowania, ale nigdy nigdy więcej. Myśle ze to, ze zrobiłam wszystko spowodowało ze tak bardzo myślałam ze należy mi się córka. A zaplanować to ja mogę sobie jutrzejszy obiad a nie płeć dziecka.

To był zimny prysznic:p

Ale już jest ok. Czekamy na naszego
Małego księcia, tak samo jak czekaliśmy na jego braci :-) zasługuje na takie samo oczekiwanie <3

Do góry