reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

gorligorligor - witam Cię Mamusiu forumowa :) dzięki za opinie (jesteś chyba jedyna, która osobiście przetestowała urządzenie typu BC/LC), każda będzie dla nas ważna przy ostatnim kliku 'kup teraz'. Czytam właśnie o tej personie, wszystko ok, antykoncepcja jak w bc/lc, 2 tysie odłożone na wakacje, brakuje tylko tej jednej opcji, dla której 99% nas tu wszystkich się znajduje i zadaje sobie pytanie - czy rzeczywiście działa, czy szanse 75% to prawda przy tych odwrotnych wskazaniach boy/girl. Nie wiem czy jeszcze jest, ale na allegro ktoś wystawił lcb. Skontaktowałem się ze sprzedającym, który odpowiedział, że udało im się zaplanować płeć (syn), ale wg niego lcb to nie jest 100% wyznacznik. Prawda? Fałsz? Jeśli któraś z Was nie zaryzykuję, to za X miesięcy ja to pewnie zrobię ;)
A może faktycznie lepiej kupić uzywany? Zawsze to taniej niz 2 tys, to i wyrzuty mniejsze jak nie uda się zaplanować płci ;)

reklama
Tak na poważnie to mi się smutno robi, gdy zdam sobie sprawę, że już szanse u nas małe na girl....to mnie przeraża i to na serio....skoro z każdą ciążą tej samej płci szansa na inną maleje...skoro ja już też swój wiek mam, skoro i w ciąży chodzę średnio dobrze i więcej u mnie trudów, cierpienia, niż ciążowych zachwytów.....skoro mam co robić przy moich urwiskach, mąż nigdy nie będzie starszy ode mnie;) na suplementy też się mój uparciuch raczej nie da namówić...ehhh
Tatusiu forumowy niech Cię pocieszy fakt, że jesteście z 10 lat młodsi od niektórych z nas tutaj, macie jeszcze mega wiele podejść i w ogóle może się okazać, że bez tego celowania i suplementacji Wam wyjdzie boy od tak za drugim razem (czego oczywiście życzę). O chłopca jest naprawdę dużo łatwiej :)

Mihasiaaa Rozumiem, niby prosta sprawa a jednak bardzo poważna! Z twoich 3 typów najbardziej przemawia do mnie Róża (choć 'kwiatowych' imion nie lubię ; ) ) Znam 2letnia Łucję na którą wołają 'Lusia' i 3letnia Anastazję która zwą 'Nastka' hehe a co proponuje mąż?
Hey Gorligorligor [emoji9]

Mihasiaaa Rozumiem, niby prosta sprawa a jednak bardzo poważna! Z twoich 3 typów najbardziej przemawia do mnie Róża (choć 'kwiatowych' imion nie lubię ; ) ) Znam 2letnia Łucję na którą wołają 'Lusia' i 3letnia Anastazję która zwą 'Nastka' hehe a co proponuje mąż?
Hey Gorligorligor [emoji9]
Mąż chce Hanie albo Julkę, chociaż są to pięknie imiona, to wole jakieś mniej popularne imię. Ja mam na imię Michalina, w moim roczniku to rzadko spotykane imie i bardziej mi w życiu pomogło niż przeszkodziło :) Dziewczyny macie jakieś pomysły na imiona? Bo ja jestem teraz na etapie, ze chyba nic już mi się nie podoba.

mihasiaaa - myślałem o tym :) wiem jednak, ba, jestem o tym przekonany jak o niczym innym na świecie, że żadna cena nie gra dla mnie roli, jeśli tylko pomogłaby spełnić to największe marzenie - mieć u boku ukochanego i wyczekiwanego synka.
gorligorligor - "O chłopca jest naprawdę dużo łatwiej" wierz mi (zresztą sama pewnie myślisz tak samo tylko na odwrót ;) ), że od pewnego czasu uważam, że jest to najtrudniejsza rzecz na świecie. Dziękuję Ci za pocieszenie, bardzo. Fakt, że zaczęliśmy w miarę wcześnie (28/24), że chcemy jeszcze drugie, trzecie... buduje mnie w codziennych trudach, że jeszcze przyjdzie pora na ten mój "złoty strzał" :)
mihasiaaa - proponuję jak dla naszej córci - Michasia ;)

Tatusiu, szczerze....to bym tę kasę wolała przeznaczyć na wakacje lub wyprawkę. Ja ostatecznie BC sprzedałam (jakoś chyba za 1800 zł) zanim zdążyłam mu zaufać;) persona towarzyszy mi od 10 lat;) i jeśli ktoś łapie się w dyrektywach (chyba wszystkie urządzenia jakieś mają np. w miarę regularne cykle itd.), to dla mnie jest ok, no i jeśli temp.mogłaby być zachwiana z jakiegoś powodu, to paseczek mierzy hormon z moczu, a to bardziej miarodajne. My właściwie alk nie pijamy, to też dla nas nie było to ograniczeniem do stosowania per.Nie mniej, nawet jak ktoś pija a już stosuje dłużej urządzenie, to zna już siebie i to "cacko" i wie, kiedy może, kiedy nie tuli tuli;)
Ja dochodzę do wniosku, że najpewniejszym, czy może lepiej napisać-najbardziej prawdopodobnym czynnikiem sprzyjającym danej płci jest CZĘSTOTLIWOŚĆ tuli tuli tak ogólnie, ale warto pamiętać, że każda para jest inna i nie ma chyba takiej metody, która by działała na wszystkie pary. Może dlatego dobrze jest zrobić na odwrót, zwłaszcza jeśli już mamy np.dwie córki/synów.

Witaj po przerwie kochana :) Jak tam maluszek, grzeczny? Nie daje mamusi w kość? Jak chłopcy zareagowali na braciszka? Nie ma zazdrości?
Mihasiu maluszek jest spokojny. Czasami troszkę brzuszek go pobolewa, ale to normalne. Ogólnie jest sympatycznym młodym kawalerem i jakto "naleśniczek" głównie je, kupka i śpi;) starszaki reagują na brata normalnie, to już żadna nowość dla nich;) najmłodszy bywa zazdrosny niestety, choć na szczęście nie non stop. Pozdrawiam serdecznie!

Tatusiu, jeśli masz mniej więcej po połowie X i Y, to mogę się założyć, że będziesz miał prędzej lub później synka i to bez cudowania:) także głowa do góry. Teraz żona ma córkę "dla siebie" (chyba większość kobiet marzy generalnie o córce) a innym razem, Ty doczekasz się synka "dla siebie".

reklama
Jeśli chodzi o znaki zodiaku na weekend to od 16:45 w sob masz ryby. Niedziela też cała w rybach. Kończą w pon rano.

U mnie dziś 37,00 także wzrost.
Martoosia u mnie apka pokazuje niedziele juz barana aż do wtorku... Może jakaś rozbieżność jest.

Właśnie test zrobiłam i prawie już pik jest, myślę że wieczorem bedzie.

Do góry