reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tatusiu, jeśli masz mniej więcej po połowie X i Y, to mogę się założyć, że będziesz miał prędzej lub później synka i to bez cudowania:) także głowa do góry. Teraz żona ma córkę "dla siebie" (chyba większość kobiet marzy generalnie o córce) a innym razem, Ty doczekasz się synka "dla siebie".
To prawda, większość kobiet marzy o córeczce, do dziś pamiętam reakcję swojej żony w gabinecie w 13tc...swoją też ;)
Obyś Ty i wszyscy wtajemniczeni z mego otoczenia mieli rację :) wiem, że mam szanse. Boląca jest dla mnie jednak ta sytuacja TU I TERAZ, tzn. oczekując na swoje pierwsze dzieciątko mogę się tylko bardzo cieszyć z tego faktu, a nie latać min. 3m nad ziemią. Ta świadomość, że ominęło mnie coś arcy radosnego. Dlatego popycham dzień za dniem do tyłu jak tylko się da i oczekuję na przyjście córeczki na ten świat. Czasami sobie tłumaczę, że wyszkolę się przy niej dobrze i na przyjście synka będę jeszcze lepiej przygotowany :) Cóż, droga długa i przede mną i przed Wami - dopóki walczymy - nigdy nie przegrywamy. Nawet jak nam się noga potknie i wpadniemy w dołek, nie siedźmy w nim długo tylko sukcesywnie wykopujmy sobie z niego schodki w górę.

reklama
Kitqa był już stosunek w cyklu wiec 100% BDM nie będzie ale jeśli będzie dziś pik tonorzynajmniej na weekendzie poszalejemy, chyba że mój mąż zdezerteruje. Jutro na pewno wołowiną i jakiś energetyk, pozycją też będzie dołączona plus wszelkie myśli o synu i zobaczymy. Nie wiem czy jeszcze wymieniać dziś nasienie bo będzie jutro 5 dni...?

Tatusiu misiu, ja stawiam bardziej na te stosunki 24/48 po piku. Jeśli w tym cyklu się nie uda to w przyszłym na pewno bdm, i będę pilnować żeby jakaś wpadka się nie zdarzyła.

Ja tam myślę o trzecim do 35 lat ale nie dlatego że potem będę już za stara tylko już mi się nie będzie chciało tak zajmować małym dzieckiem. Chciałabym ok 40 mieć trochę spokoju ;)

Kitqa był już stosunek w cyklu wiec 100% BDM nie będzie ale jeśli będzie dziś pik tonorzynajmniej na weekendzie poszalejemy, chyba że mój mąż zdezerteruje. Jutro na pewno wołowiną i jakiś energetyk, pozycją też będzie dołączona plus wszelkie myśli o synu i zobaczymy. Nie wiem czy jeszcze wymieniać dziś nasienie bo będzie jutro 5 dni...?

Tatusiu misiu, ja stawiam bardziej na te stosunki 24/48 po piku. Jeśli w tym cyklu się nie uda to w przyszłym na pewno bdm, i będę pilnować żeby jakaś wpadka się nie zdarzyła.

Ja tam myślę o trzecim do 35 lat ale nie dlatego że potem będę już za stara tylko już mi się nie będzie chciało tak zajmować małym dzieckiem. Chciałabym ok 40 mieć trochę spokoju ;)
Już z niecierpliwością czekam czy Wam wyjdzie i z całego serducha życzę p o w o d z e n i a :) :) kto wie, jak Wam się uda precyzyjnie dzięki bdm wycelować w chłopaka to może też o tym pomyślę...

Mihasiu maluszek jest spokojny. Czasami troszkę brzuszek go pobolewa, ale to normalne. Ogólnie jest sympatycznym młodym kawalerem i jakto "naleśniczek" głównie je, kupka i śpi;) starszaki reagują na brata normalnie, to już żadna nowość dla nich;) najmłodszy bywa zazdrosny niestety, choć na szczęście nie non stop. Pozdrawiam serdecznie!
No to najważniejsze, ze nie daje popalić. Najgorsza jest burza hormonow z High Need Baby, wtedy baby blues czai się za rogiem. Życzę duzo spokoju, ja wierzę, ze "Ten" na górze ma na każdego jakiś plan i nic nie dzieję się bez przyczyny. Buziaczki kochana :*

Mihasiu maluszek jest spokojny. Czasami troszkę brzuszek go pobolewa, ale to normalne. Ogólnie jest sympatycznym młodym kawalerem i jakto "naleśniczek" głównie je, kupka i śpi;) starszaki reagują na brata normalnie, to już żadna nowość dla nich;) najmłodszy bywa zazdrosny niestety, choć na szczęście nie non stop. Pozdrawiam serdecznie!
O, masz samych synusiów! :) W jakim wieku?

U nas jest Tobiasz i Tomasz [emoji173]️

A dla dziewczynki kiedyś chciałam Sara. Zaś pózniej Magdalena (po mojej mamie), zaś Liliana, potem Nina i teraz Antonina (Tosia) lub Tola. Ciekawe na co byśmy sie ostatecznie zdecydowali gdyby była ta dziewuszka [emoji23]

U nas jest Tobiasz i Tomasz [emoji173]️

A dla dziewczynki kiedyś chciałam Sara. Zaś pózniej Magdalena (po mojej mamie), zaś Liliana, potem Nina i teraz Antonina (Tosia) lub Tola. Ciekawe na co byśmy sie ostatecznie zdecydowali gdyby była ta dziewuszka [emoji23]
u nas pewnie byłaby Ania lub Alicja... mi sie podoba tez Blanka, Jagoda ale męzowwi ani troche

reklama
Hej

@kitqa jak w tym cyklu się nie uda to pewnie będą te króliczki ,przynajmniej mniej stresująco .
U mnie testy ciemnieją ,zaczynam działać zgodnie z planem( czyli dzisiaj i jutro rano):happy2:owu powinna być w poniedziałek .Mam nadzieję,ze tym razem się uda.
Jutro mam imprezkę urodzinową koleżanki i sądzę ,że wrócimy bardzo późno ,bo jest ona w innym mieście . Jak zmierzyć temperaturę? O tej godzinie co zawsze? Czy muszę spać tyle co zawsze i zmierzyć o późniejszej godz.?akurat teraz,gdzie temperatury są najważniejsze ,żeby odczytać owulacje:baffled:
@martoosia04 jak tam kochana ?

@mihasiaaa Róża i Anastazja przepiękne imiona

Do góry