reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tatusiu, jeśli masz mniej więcej po połowie X i Y, to mogę się założyć, że będziesz miał prędzej lub później synka i to bez cudowania:) także głowa do góry. Teraz żona ma córkę "dla siebie" (chyba większość kobiet marzy generalnie o córce) a innym razem, Ty doczekasz się synka "dla siebie".
To prawda, większość kobiet marzy o córeczce, do dziś pamiętam reakcję swojej żony w gabinecie w 13tc...swoją też ;)
Obyś Ty i wszyscy wtajemniczeni z mego otoczenia mieli rację :) wiem, że mam szanse. Boląca jest dla mnie jednak ta sytuacja TU I TERAZ, tzn. oczekując na swoje pierwsze dzieciątko mogę się tylko bardzo cieszyć z tego faktu, a nie latać min. 3m nad ziemią. Ta świadomość, że ominęło mnie coś arcy radosnego. Dlatego popycham dzień za dniem do tyłu jak tylko się da i oczekuję na przyjście córeczki na ten świat. Czasami sobie tłumaczę, że wyszkolę się przy niej dobrze i na przyjście synka będę jeszcze lepiej przygotowany :) Cóż, droga długa i przede mną i przed Wami - dopóki walczymy - nigdy nie przegrywamy. Nawet jak nam się noga potknie i wpadniemy w dołek, nie siedźmy w nim długo tylko sukcesywnie wykopujmy sobie z niego schodki w górę.

reklama
Kitqa był już stosunek w cyklu wiec 100% BDM nie będzie ale jeśli będzie dziś pik tonorzynajmniej na weekendzie poszalejemy, chyba że mój mąż zdezerteruje. Jutro na pewno wołowiną i jakiś energetyk, pozycją też będzie dołączona plus wszelkie myśli o synu i zobaczymy. Nie wiem czy jeszcze wymieniać dziś nasienie bo będzie jutro 5 dni...?

Tatusiu misiu, ja stawiam bardziej na te stosunki 24/48 po piku. Jeśli w tym cyklu się nie uda to w przyszłym na pewno bdm, i będę pilnować żeby jakaś wpadka się nie zdarzyła.

Ja tam myślę o trzecim do 35 lat ale nie dlatego że potem będę już za stara tylko już mi się nie będzie chciało tak zajmować małym dzieckiem. Chciałabym ok 40 mieć trochę spokoju ;)

Kitqa był już stosunek w cyklu wiec 100% BDM nie będzie ale jeśli będzie dziś pik tonorzynajmniej na weekendzie poszalejemy, chyba że mój mąż zdezerteruje. Jutro na pewno wołowiną i jakiś energetyk, pozycją też będzie dołączona plus wszelkie myśli o synu i zobaczymy. Nie wiem czy jeszcze wymieniać dziś nasienie bo będzie jutro 5 dni...?

Tatusiu misiu, ja stawiam bardziej na te stosunki 24/48 po piku. Jeśli w tym cyklu się nie uda to w przyszłym na pewno bdm, i będę pilnować żeby jakaś wpadka się nie zdarzyła.

Ja tam myślę o trzecim do 35 lat ale nie dlatego że potem będę już za stara tylko już mi się nie będzie chciało tak zajmować małym dzieckiem. Chciałabym ok 40 mieć trochę spokoju ;)
Już z niecierpliwością czekam czy Wam wyjdzie i z całego serducha życzę p o w o d z e n i a :) :) kto wie, jak Wam się uda precyzyjnie dzięki bdm wycelować w chłopaka to może też o tym pomyślę...

Mihasiu maluszek jest spokojny. Czasami troszkę brzuszek go pobolewa, ale to normalne. Ogólnie jest sympatycznym młodym kawalerem i jakto "naleśniczek" głównie je, kupka i śpi;) starszaki reagują na brata normalnie, to już żadna nowość dla nich;) najmłodszy bywa zazdrosny niestety, choć na szczęście nie non stop. Pozdrawiam serdecznie!
No to najważniejsze, ze nie daje popalić. Najgorsza jest burza hormonow z High Need Baby, wtedy baby blues czai się za rogiem. Życzę duzo spokoju, ja wierzę, ze "Ten" na górze ma na każdego jakiś plan i nic nie dzieję się bez przyczyny. Buziaczki kochana :*

Mihasiu maluszek jest spokojny. Czasami troszkę brzuszek go pobolewa, ale to normalne. Ogólnie jest sympatycznym młodym kawalerem i jakto "naleśniczek" głównie je, kupka i śpi;) starszaki reagują na brata normalnie, to już żadna nowość dla nich;) najmłodszy bywa zazdrosny niestety, choć na szczęście nie non stop. Pozdrawiam serdecznie!
O, masz samych synusiów! :) W jakim wieku?

U nas jest Tobiasz i Tomasz [emoji173]️

A dla dziewczynki kiedyś chciałam Sara. Zaś pózniej Magdalena (po mojej mamie), zaś Liliana, potem Nina i teraz Antonina (Tosia) lub Tola. Ciekawe na co byśmy sie ostatecznie zdecydowali gdyby była ta dziewuszka [emoji23]

U nas jest Tobiasz i Tomasz [emoji173]️

A dla dziewczynki kiedyś chciałam Sara. Zaś pózniej Magdalena (po mojej mamie), zaś Liliana, potem Nina i teraz Antonina (Tosia) lub Tola. Ciekawe na co byśmy sie ostatecznie zdecydowali gdyby była ta dziewuszka [emoji23]
u nas pewnie byłaby Ania lub Alicja... mi sie podoba tez Blanka, Jagoda ale męzowwi ani troche

reklama
Hej

@kitqa jak w tym cyklu się nie uda to pewnie będą te króliczki ,przynajmniej mniej stresująco .
U mnie testy ciemnieją ,zaczynam działać zgodnie z planem( czyli dzisiaj i jutro rano):happy2:owu powinna być w poniedziałek .Mam nadzieję,ze tym razem się uda.
Jutro mam imprezkę urodzinową koleżanki i sądzę ,że wrócimy bardzo późno ,bo jest ona w innym mieście . Jak zmierzyć temperaturę? O tej godzinie co zawsze? Czy muszę spać tyle co zawsze i zmierzyć o późniejszej godz.?akurat teraz,gdzie temperatury są najważniejsze ,żeby odczytać owulacje:baffled:
@martoosia04 jak tam kochana ?

@mihasiaaa Róża i Anastazja przepiękne imiona

Do góry