reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jeszcze zastanawiam się jak to się ma z orgazmem u kobiety. Czy poświęcić się na czas starania ? Jak Wy robicie? (Wiem pytanie brzmi strasznie)
To brzmi zasadnie,nie strasznie ;)
@kotuu przy staraniach na dziewczynkę orgazm kobiety nie wskazany bo przez to podnosi się ph w pochwie. Szczerze to mi osobiście ciężko się powstrzymać w tracie;) Takie jeden na trzy bez O.

Hmmm...wyjaśnij proszę facetowi jak krowie na rowie co Leeleeth mogła mieć na myśli ;) "na chłopca dwa stosunki w 24 i 48 po pierwszym pozytywnym teście. " - PO, czyli po dniu owu (przecież to max 24h) czy kiedy? :D Wiem, pytanie głupie, ale mam mieć córeczkę z owulacji :p
A na jakiej podstawie określiliście dokładnie dzień owulacji?

A na jakiej podstawie określiliście dokładnie dzień owulacji?
Wtedy tylko kalendarzyk w apce i najtańszy termometr owu. Kurka znowu mam mętlik w głowie...niby wszyscy synowie z owu, więc pomyślałem o tym lady comp baby, że niby wszystko odwrotnie właśnie. A może wtedy było uwu tylko za częste przytulasy przed i po? Ehhh Dziewczyny :-)

Wtedy tylko kalendarzyk w apce i najtańszy termometr owu. Kurka znowu mam mętlik w głowie...niby wszyscy synowie z owu, więc pomyślałem o tym lady comp baby, że niby wszystko odwrotnie właśnie. A może wtedy było uwu tylko za częste przytulasy przed i po? Ehhh Dziewczyny :-)
Żeby dokładnie określić dzień owulacji potrzeba kilku cykli obserwacji na kilku płaszczyznach i wysokiej znajomości własnego ciała. Ale i to nie daje pewności.
Więc wydaje mi się że termometr i aplikacja to i Was za mało.
Ja mam dwuch synów raczej z owu. Pierwszy "niespodzianka" bo owu się przesuneła a my byliśmy pewni że jest już bezpiecznie w 3dpo,a drugi mocno planowany potwierdzony monitoringiem.
Teraz pragnę córki i przemawia do mnie wyższa częstotliwość sexow aż do owu. Nie mogę robić odstępow bo już walczę 7cykl i nici.
@mis0890 powiem Ci że dziewczyny obaliły tu już wszelkie teorie,czasowki i zalezn8ści genetyczne. Ciężko znaleźć receptę na swój sukces. Ale trzeba obrać jakiś kierunek i zrobić więcej niż ustawa przewiduje w uprawnionym celu.
Jeśli przytulaski były często to faktycznie mogło to osłabić żołnierzyki stąd dziewuszka z owu. Więc albo według bdm albo sex co dwa dni dla wzmocnienia partyzantów ;)

Ostatnia edycja:
Żeby dokładnie określić dzień owulacji potrzeba kilku cykli obserwacji na kilku płaszczyznach i wysokiej znajomości własnego ciała. Ale i to nie daje pewności.
Więc wydaje mi się że termometr i aplikacja to i Was za mało.
Ja mam dwuch synów raczej z owu. Pierwszy "niespodzianka" bo owu się przesuneła a my byliśmy pewni że jest już bezpiecznie w 3dpo,a drugi mocno planowany potwierdzony monitoringiem.
Teraz pragnę córki i przemawia do mnie wyższa częstotliwość sexow aż do owu. Nie mogę robić odstępow bo już walczę 7cykl i nici.
@mis0890 powiem Ci że dziewczyny obaliły tu już wszelkie teorie,czasowki i zalezn8ści genetyczne. Ciężko znaleźć receptę na swój sukces. Ale trzeba obrać jakiś kierunek i zrobić więcej niż ustawa przewiduje w uprawnionym celu.
Jeśli przytulaski były często to faktycznie mogło to osłabić żołnierzyki stąd dziewuszka z owu. Więc albo według bdm albo sex co dwa dni dla wzmocnienia partyzantów ;)
Wiem, że ciężko o receptę na swój sukces, ale tak jak mówisz - jakiś kierunek trzeba będzie w końcu wybrać a ja chcę z dużym wyprzedzeniem skreślić te oparte błędem. Wiadomo, że kupimy LCB więc określenie owu będzie dość precyzyjne. Pytanie tylko, czy kiedy będzie zielone światło to wybrać moment rekomendowany przez tych niemieckich badaczy (czytałem różne fora i spotkałem może dwa, trzy wpisy o sukcesie planowania płci z LCB) czy metodę baby dust, która z tego co rozumiem idzie jednak w parze z schettlesem (szczyt lub po), czyli 24h raz po ok 4 dniowej przerwie od przytulasów i 48 h drugi po wystąpieniu owulacji. Już nie wiem. W obu przypadkach, jeśli jednak nie uda się wycelować w syna będzie człowiek czegoś żałował, że nie skorzystał z danej metody. W sumie szacujemy z Żoną jeszcze dwa strzały :-)...tylko która z Was tu ze mną tyle wytrzyma ;-)

Ostatnia edycja:
@belle81 a wy ogólnie to serduszkowaliscie często czy rzadko ? Tylko nie chodzi o sam okres dni płodnych tylko ogólnie . My rzadko i mamy chłopca ,moja koleżanka ma dwóch chłopaków i tez rzadko ,bo mąż za granicą ...może tu jest też haczyk ( jak rzadko to organizm myśli ,ze musi wydać silnego męskiego potomka:D ) matko,ale „twórczo myślę”:laugh2:

@belle81 a wy ogólnie to serduszkowaliscie często czy rzadko ? Tylko nie chodzi o sam okres dni płodnych tylko ogólnie . My rzadko i mamy chłopca ,moja koleżanka ma dwóch chłopaków i tez rzadko ,bo mąż za granicą ...może tu jest też haczyk ( jak rzadko to organizm myśli ,ze musi wydać silnego męskiego potomka:D ) matko,ale „twórczo myślę”:laugh2:
Raczej nie. U nas często A dwóch chłopaków. Myślę że w moim wypadku O ma znaczenie? Hm. A propos chłopców owulacja (przy testach owu dwa paski mocno ciemne) i od chwili tych pasków działamy raz dwa ile chcemy następnego dnia po owu już nie (moja ginekolog mówi że wtedy ciałko żółte wraca do pierwotnej formy i tu są szanse na dziewczynę) dlaczego nie chcecie iść na monitoring cyklu do lekarza, ewentualnie pobrać hormon lh krwi 3-4 cykle i będziecie mieć wiedzę. Urządzenie raczej mało pomocne bez obserwacji organizmu. Słyszałam też że po ciąży przynajmniej 3 mc odczekać z drugim bo raczej bd to dziewczynka

My to raczej regularnie teraz. Jak tak popatrzeć na wykres to wychodzi 12-15 razy w miesiącu więc statystycznie co dwa dni,a bywa codziennie a potem trzy cztery dni nic. O drugiego synka też staraliśmy się intensywnie. Pierwszy(18 lat temu) to z doskoku w weekendy ale wtedy "do bólu":p
@mis0890 ,chłopaku wytrzymamy;)My tu całymi miesiącami się wspieramy. Im nas tu więcej tym weselej.
Także bądź i dziel się wszystkimi smutkami i radościami.

reklama
Raczej nie. U nas często A dwóch chłopaków. Myślę że w moim wypadku O ma znaczenie? Hm. A propos chłopców owulacja (przy testach owu dwa paski mocno ciemne) i od chwili tych pasków działamy raz dwa ile chcemy następnego dnia po owu już nie (moja ginekolog mówi że wtedy ciałko żółte wraca do pierwotnej formy i tu są szanse na dziewczynę) dlaczego nie chcecie iść na monitoring cyklu do lekarza, ewentualnie pobrać hormon lh krwi 3-4 cykle i będziecie mieć wiedzę. Urządzenie raczej mało pomocne bez obserwacji organizmu. Słyszałam też że po ciąży przynajmniej 3 mc odczekać z drugim bo raczej bd to dziewczynka
Ja już doskonale mam wszystko określone, cykle regularne. Wiem kiedy i co. Tylko właśnie walczę 7 cykl i dupa. Robiłam badania i wszystko gra. Poprostu ta nasza dzidzia nie może się zdecydować kiedy do nas przyjść. A mnie zegar tyka :D

Do góry