reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak myślałam 11, 12, 13 ale nie wiem czy n83 ryzyko. Jak jest z tym nasieniem? W sensie żywotności n8e bardzo toogranjam Zobacz załącznik 905807

Weź może też pod uwagę co jakiś czas temu pisała na ten temat
leeleeth
" metoda babydust nie opiera się na teorii shettlesa. I ma dobre statystyki jeśli chodzi o chlopcow. Wszystkie metody planowania płci maja wyższe statystyki jeśli chodzi o planowanie chlopcow.
Metoda babydust opiera się na czasie i frekwencji. Na dziewczynkę jeden jedyny stosunek na 3-2 dni przed, na chłopca dwa stosunki w 24 i 48 po pierwszym pozytywnym teście. "
No i może poniższą tabelę, która jest podparta badaniami empirycznymi (tylko czy można temu wierzyć?)
cykl-kobiety.jpg
Rozbieżność z Twoją apką ogromna. Nie chcę w żaden sposób do niczego Cię namawiać, przekazuję tylko zebrane info i przede wszystkim rozumiem Twoją determinację

reklama
Witam się w 1dpo. 14 dni czekania na @ lub ll.
Przytulaski były sobota,niedziela i wczoraj więc jest szansa,szansa na ciążę... Czy ta wymarzoną nie wiem,ale teraz już aż tak mi nie zależy. Z każdym nieudanym cyklem marzenia upadają z zostaje nadzieją. I z tą nadzieją na zdrową ciążę będę czekać następne kilkanaście dni.

Przytulaski były sobota,niedziela i wczoraj więc jest szansa,szansa na ciążę... Czy ta wymarzoną nie wiem,ale teraz już aż tak mi nie zależy. Z każdym nieudanym cyklem marzenia upadają z zostaje nadzieją. I z tą nadzieją na zdrową ciążę będę czekać następne kilkanaście dni.

Być może zatestujemy w tym samym czasie, bo ja dziś mam pik na testach owu, więc owu pewnie jutro wypadnie albo dziś w nocy. Seksy przedwczoraj i w niedziele. Nie liczę na cud. Z M. się pokłóciłam i nie chcę poprawiać, bo byłoby na siłę. Chcę by starania o dziecko kojarzyły sie z seksem z miłości i bez przymusu, jak ostatnie dwa.

Dziś boli mnie podbrzusze jak na @. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Za dwa tyg. @.

Trzymam kciuki :)

@mis0890 metoda babydust nie opiera się na teorii shettlesa. I ma dobre statystyki jeśli chodzi o chlopcow. Wszystkie metody planowania płci maja wyższe statystyki jeśli chodzi o planowanie chlopcow.
Metoda babydust opiera się na czasie i frekwencji. Na dziewczynkę jeden jedyny stosunek na 3-2 dni przed, na chłopca dwa stosunki w 24 i 48 po pierwszym pozytywnym teście.

Tak czy siak powodzenia! [emoji1307]
Leeleeth jak odnioslabys się do mojego aktualnego cyklu ? Czy starać się te 3 dni czy jeden raz jeśli tak to w który dzień. ? A propos wykresu powyżej chyba nie zaryzykowalabym. Mam dwóch synów z owulacji :D

Leeleeth jak odnioslabys się do mojego aktualnego cyklu ? Czy starać się te 3 dni czy jeden raz jeśli tak to w który dzień. ? A propos wykresu powyżej chyba nie zaryzykowalabym. Mam dwóch synów z owulacji :D

Hmmm...wyjaśnij proszę facetowi jak krowie na rowie co Leeleeth mogła mieć na myśli ;) "na chłopca dwa stosunki w 24 i 48 po pierwszym pozytywnym teście. " - PO, czyli po dniu owu (przecież to max 24h) czy kiedy? :D Wiem, pytanie głupie, ale mam mieć córeczkę z owulacji :p

Hej
@mis0890 pytanie nie do mnie,ale znam tą metodę i może uda mi się wytłumaczyć . Chodzi o to,że na chłopca trzeba dwa stosunki pierwszy 24 godz .po najciemniejszym teście owulacyjnym ( pozytywny test nie oznacza owulacji tylko największy wyrzut Lh -a najczęściej po 24h od tego wyrzutu jest owu)a drugi stosunek jest po następnych 24 godzinach( czyli 48h) na wypadek gdyby owu się przesunęła o jeden dzień.

U mnie owulacja występuje zazwyczaj 48 h po pozytywnym teście ( a robię je już od kilku miesięcy )

Ja witam się w cd1:baffled:

Ostatnia edycja:
@belle81 i @martoosia04 trzymam kciuki za was, który to wasz cykl starań ?

Ten ladycomp pokazuje dokładnie na odwrót jak metoda Baby Dust. Nie wiem, co ma większą sprawdzalność ...

Mi się tez wydaje,ze mam syna z owulacji jakoś ( wtedy nie planowałam płci ) pamietam tylko ,ze stosunek był jak już śluz płodny zanikał i pierwsze co pomyślałam ,ze z tego na pewno będzie syn.

reklama
@belle81 i @martoosia04 trzymam kciuki za was, który to wasz cykl starań ?

Ten ladycomp pokazuje dokładnie na odwrót jak metoda Baby Dust. Nie wiem, co ma większą sprawdzalność ...

Mi się tez wydaje,ze mam syna z owulacji jakoś ( wtedy nie planowałam płci ) pamietam tylko ,ze stosunek był jak już śluz płodny zanikał i pierwsze co pomyślałam ,ze z tego na pewno będzie syn.
I tylko ten 1 stosunek był i się udało??

Do góry