reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak myślałam 11, 12, 13 ale nie wiem czy n83 ryzyko. Jak jest z tym nasieniem? W sensie żywotności n8e bardzo toogranjam Zobacz załącznik 905807

Weź może też pod uwagę co jakiś czas temu pisała na ten temat
leeleeth
" metoda babydust nie opiera się na teorii shettlesa. I ma dobre statystyki jeśli chodzi o chlopcow. Wszystkie metody planowania płci maja wyższe statystyki jeśli chodzi o planowanie chlopcow.
Metoda babydust opiera się na czasie i frekwencji. Na dziewczynkę jeden jedyny stosunek na 3-2 dni przed, na chłopca dwa stosunki w 24 i 48 po pierwszym pozytywnym teście. "
No i może poniższą tabelę, która jest podparta badaniami empirycznymi (tylko czy można temu wierzyć?)
cykl-kobiety.jpg
Rozbieżność z Twoją apką ogromna. Nie chcę w żaden sposób do niczego Cię namawiać, przekazuję tylko zebrane info i przede wszystkim rozumiem Twoją determinację

reklama
Witam się w 1dpo. 14 dni czekania na @ lub ll.
Przytulaski były sobota,niedziela i wczoraj więc jest szansa,szansa na ciążę... Czy ta wymarzoną nie wiem,ale teraz już aż tak mi nie zależy. Z każdym nieudanym cyklem marzenia upadają z zostaje nadzieją. I z tą nadzieją na zdrową ciążę będę czekać następne kilkanaście dni.

Przytulaski były sobota,niedziela i wczoraj więc jest szansa,szansa na ciążę... Czy ta wymarzoną nie wiem,ale teraz już aż tak mi nie zależy. Z każdym nieudanym cyklem marzenia upadają z zostaje nadzieją. I z tą nadzieją na zdrową ciążę będę czekać następne kilkanaście dni.

Być może zatestujemy w tym samym czasie, bo ja dziś mam pik na testach owu, więc owu pewnie jutro wypadnie albo dziś w nocy. Seksy przedwczoraj i w niedziele. Nie liczę na cud. Z M. się pokłóciłam i nie chcę poprawiać, bo byłoby na siłę. Chcę by starania o dziecko kojarzyły sie z seksem z miłości i bez przymusu, jak ostatnie dwa.

Dziś boli mnie podbrzusze jak na @. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Za dwa tyg. @.

Trzymam kciuki :)

@mis0890 metoda babydust nie opiera się na teorii shettlesa. I ma dobre statystyki jeśli chodzi o chlopcow. Wszystkie metody planowania płci maja wyższe statystyki jeśli chodzi o planowanie chlopcow.
Metoda babydust opiera się na czasie i frekwencji. Na dziewczynkę jeden jedyny stosunek na 3-2 dni przed, na chłopca dwa stosunki w 24 i 48 po pierwszym pozytywnym teście.

Tak czy siak powodzenia! [emoji1307]
Leeleeth jak odnioslabys się do mojego aktualnego cyklu ? Czy starać się te 3 dni czy jeden raz jeśli tak to w który dzień. ? A propos wykresu powyżej chyba nie zaryzykowalabym. Mam dwóch synów z owulacji :D

Leeleeth jak odnioslabys się do mojego aktualnego cyklu ? Czy starać się te 3 dni czy jeden raz jeśli tak to w który dzień. ? A propos wykresu powyżej chyba nie zaryzykowalabym. Mam dwóch synów z owulacji :D

Hmmm...wyjaśnij proszę facetowi jak krowie na rowie co Leeleeth mogła mieć na myśli ;) "na chłopca dwa stosunki w 24 i 48 po pierwszym pozytywnym teście. " - PO, czyli po dniu owu (przecież to max 24h) czy kiedy? :D Wiem, pytanie głupie, ale mam mieć córeczkę z owulacji :p

Hej
@mis0890 pytanie nie do mnie,ale znam tą metodę i może uda mi się wytłumaczyć . Chodzi o to,że na chłopca trzeba dwa stosunki pierwszy 24 godz .po najciemniejszym teście owulacyjnym ( pozytywny test nie oznacza owulacji tylko największy wyrzut Lh -a najczęściej po 24h od tego wyrzutu jest owu)a drugi stosunek jest po następnych 24 godzinach( czyli 48h) na wypadek gdyby owu się przesunęła o jeden dzień.

U mnie owulacja występuje zazwyczaj 48 h po pozytywnym teście ( a robię je już od kilku miesięcy )

Ja witam się w cd1:baffled:

Ostatnia edycja:
@belle81 i @martoosia04 trzymam kciuki za was, który to wasz cykl starań ?

Ten ladycomp pokazuje dokładnie na odwrót jak metoda Baby Dust. Nie wiem, co ma większą sprawdzalność ...

Mi się tez wydaje,ze mam syna z owulacji jakoś ( wtedy nie planowałam płci ) pamietam tylko ,ze stosunek był jak już śluz płodny zanikał i pierwsze co pomyślałam ,ze z tego na pewno będzie syn.

reklama
@belle81 i @martoosia04 trzymam kciuki za was, który to wasz cykl starań ?

Ten ladycomp pokazuje dokładnie na odwrót jak metoda Baby Dust. Nie wiem, co ma większą sprawdzalność ...

Mi się tez wydaje,ze mam syna z owulacji jakoś ( wtedy nie planowałam płci ) pamietam tylko ,ze stosunek był jak już śluz płodny zanikał i pierwsze co pomyślałam ,ze z tego na pewno będzie syn.
I tylko ten 1 stosunek był i się udało??

Do góry