reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Raczej tatusiowie, te mięsko i energetyki. A pomidorki czy banany to o potas chodzi także mamusie [emoji23][emoji23][emoji23]
A najlepiej oboje [emoji23][emoji23][emoji23]

W bdm jest stosunek 24 i 48
Bo Ty na chłopczyka tak?
No widzisz...nawet największe chęci nie sprawią, że do końca oagarnę świat kobiet :D ale staram się wierzcie mi ;) dziewczynka już w drodze - CZAS NA CHŁOPAKA! ;)

reklama
Ja biorę od najciemniejszego 12h jest owu. U mnie się sprawdza.
Dokładnie wyglada to tak, mam niski poziom lh jeden test dziennie, pierwszy wysoki dwa testy dziennie, i pik, przez dwie doby, potem znowu wysoki, i tu mam owu.
Zobacz jak Femometer ładnie wyznacza owu, no u mnie idealnie [emoji6]
Najbardziej obawiam się "spóźnienia" lub "falstartu" jak to miało miejsce ostatnio...wtedy żona korzystała z tego najprostszego termometru owulacyjnego, widać zaczęliśmy zaraz na początku owu i dlatego wygrały X.
Myślisz, że wykres sporządzony przez to urządzenie wystarczy?
Link do: Termometr owulacyjny dla kobiet (Femometer)
Już nawet zastanawiam się nad zakupem Lady-Comp...co Wy na to drogie Panie?

Ostatnia edycja:
Ja biorę od najciemniejszego 12h jest owu. U mnie się sprawdza.
Dokładnie wyglada to tak, mam niski poziom lh jeden test dziennie, pierwszy wysoki dwa testy dziennie, i pik, przez dwie doby, potem znowu wysoki, i tu mam owu.
Zobacz jak Femometer ładnie wyznacza owu, no u mnie idealnie [emoji6]
wiesz pytam, bo miałam w jednym syklu dokładnie tak : 13dc najbardziej mokro piekny sluz pozytywny test wtedy mezusia nie było jeszcze wdelegacji pracował, nastepnego dnia <3 cos kolo poludnia sluz w mniejszej ilosci ale rozciagliwy piekne białko mocniejszy test owu cos kolo 18, i spadek temp..po tym dniu mam odnotowane ze slzu kremowy, test negatywny a temp 0,2 w góre..i mam ze owu byla w 14dc a nie w 15..sama nie wiem..analizuje szukam bledow ale chyba po Nowym Roku M pojdzie zbadac plemniczki

A propo urządzeń wspomagających to wpis z tego forum:
"Daria a Lady Comp różni sie od Baby comp tylko tym, ze pokazuje jaka płec powinna być w danym dniu,
dziewczynke pokazuje w owulacje, chłopca przed owulacją, Baby Comp od Lady Comp jest 500 zł droższy za tą funkcje"

I bądź tu mądry, kiedy tu celować na synka...

A propo urządzeń wspomagających to wpis z tego forum:
"Daria a Lady Comp różni sie od Baby comp tylko tym, ze pokazuje jaka płec powinna być w danym dniu,
dziewczynke pokazuje w owulacje, chłopca przed owulacją, Baby Comp od Lady Comp jest 500 zł droższy za tą funkcje"

I bądź tu mądry, kiedy tu celować na synka...

Mogę Cię tylko pocieszyć, ze wg mnie chłopca prościej zrobić niż córkę ;)

Witaj mis0890 :)
Nic się nie przejmuj córeczki są bardzo fajne i do tego 'tatusiowe' hihi ja mam ich dwie [emoji7]
Zapytam się za dziewczyny z forum i dla potrzeb do moich statystyk [emoji6] zajmuję się sexami i plemniorami [emoji85]
Czy przed współżyciem w owu mieliście jakąś przerwę we współzyciu, jak tak to jaka?
Widzicie dziewczyny 2sexy w owu i po! I jest dziewczynka:)
Macie jeszcze czas, na spokojnie ogarniesz temat, ponoć na chłopca jest łatwiej...[emoji849]
Po porodzie 'na chłopca' zaleca się zrobić min 18miesiecy przerwy, ja miałam 24[emoji14]i nie wyszło. Także tu nic nie jest pewne...

Najbardziej obawiam się "spóźnienia" lub "falstartu" jak to miało miejsce ostatnio...wtedy żona korzystała z tego najprostszego termometru owulacyjnego, widać zaczęliśmy zaraz na początku owu i dlatego wygrały X.
Myślisz, że wykres sporządzony przez to urządzenie wystarczy?
Link do: Termometr owulacyjny dla kobiet (Femometer)
Już nawet zastanawiam się nad zakupem Lady-Comp...co Wy na to drogie Panie?

Ja używam zwykłego termometru, i ładnie się rysuje skok wiec owulacyjnych pewnie jeszcze lepszy. Ja wyznaczam owu za pomocą testów owu, i badania szyjki. Śluz u mnie nie jest dostatecznych wyznacznikiem, przed owu bywa go mało albo wcale nie jest widoczny. Ale wiem, że po owu się objawia od razu w postaci mlecznego i dość gęstego. Stad bardzo łatwo mi wyznaczyć sama owu.

reklama
Witaj mis0890 :)
Nic się nie przejmuj córeczki są bardzo fajne i do tego 'tatusiowe' hihi ja mam ich dwie
emoji7.png

Zapytam się za dziewczyny z forum i dla potrzeb do moich statystyk
emoji6.png
zajmuję się sexami i plemniorami
emoji85.png

Czy przed współżyciem w owu mieliście jakąś przerwę we współzyciu, jak tak to jaka?
Widzicie dziewczyny 2sexy w owu i po! I jest dziewczynka:)
Macie jeszcze czas, na spokojnie ogarniesz temat, ponoć na chłopca jest łatwiej...
emoji849.png

Po porodzie 'na chłopca' zaleca się zrobić min 18miesiecy przerwy, ja miałam 24
emoji14.png
i nie wyszło. Także tu nic nie jest pewne...

Z uwagi na presję (po odstawieniu tabsów nie było okresu, kilka wizyt u ginekologów i prognoza Zespolu PJ oraz problem z zajściem w ciążę) postanowiliśmy pójść na całość i udało się za pierwszym razem. Przerwa trwała jakieś 3 dni przed owu, więc już nie wiem, czy X poczekały do owu czy może jednak punkt 14 dotarły? Zastanawia mnie ciągle wynik badań, który opisuje producent Lady Comp, że tzn że jest zupełnie odwrotnie niż Shetles teoretyzuje i chłopaka można spłodzić przed owu. Jestem w stanie zainwestować te pieniądze tylko czy można całkowicie zaufać urządzeniu a nie powszechnej opinii ? :-) z kolei ktoś tutaj pisał, że chłopak został poczęte kilka dni po dostaniu okresu...ruletka?

Ostatnia edycja:
Do góry