reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Raczej tatusiowie, te mięsko i energetyki. A pomidorki czy banany to o potas chodzi także mamusie [emoji23][emoji23][emoji23]
A najlepiej oboje [emoji23][emoji23][emoji23]

W bdm jest stosunek 24 i 48
Bo Ty na chłopczyka tak?
No widzisz...nawet największe chęci nie sprawią, że do końca oagarnę świat kobiet :D ale staram się wierzcie mi ;) dziewczynka już w drodze - CZAS NA CHŁOPAKA! ;)

reklama
Ja biorę od najciemniejszego 12h jest owu. U mnie się sprawdza.
Dokładnie wyglada to tak, mam niski poziom lh jeden test dziennie, pierwszy wysoki dwa testy dziennie, i pik, przez dwie doby, potem znowu wysoki, i tu mam owu.
Zobacz jak Femometer ładnie wyznacza owu, no u mnie idealnie [emoji6]
Najbardziej obawiam się "spóźnienia" lub "falstartu" jak to miało miejsce ostatnio...wtedy żona korzystała z tego najprostszego termometru owulacyjnego, widać zaczęliśmy zaraz na początku owu i dlatego wygrały X.
Myślisz, że wykres sporządzony przez to urządzenie wystarczy?
Link do: Termometr owulacyjny dla kobiet (Femometer)
Już nawet zastanawiam się nad zakupem Lady-Comp...co Wy na to drogie Panie?

Ostatnia edycja:
Ja biorę od najciemniejszego 12h jest owu. U mnie się sprawdza.
Dokładnie wyglada to tak, mam niski poziom lh jeden test dziennie, pierwszy wysoki dwa testy dziennie, i pik, przez dwie doby, potem znowu wysoki, i tu mam owu.
Zobacz jak Femometer ładnie wyznacza owu, no u mnie idealnie [emoji6]
wiesz pytam, bo miałam w jednym syklu dokładnie tak : 13dc najbardziej mokro piekny sluz pozytywny test wtedy mezusia nie było jeszcze wdelegacji pracował, nastepnego dnia <3 cos kolo poludnia sluz w mniejszej ilosci ale rozciagliwy piekne białko mocniejszy test owu cos kolo 18, i spadek temp..po tym dniu mam odnotowane ze slzu kremowy, test negatywny a temp 0,2 w góre..i mam ze owu byla w 14dc a nie w 15..sama nie wiem..analizuje szukam bledow ale chyba po Nowym Roku M pojdzie zbadac plemniczki

A propo urządzeń wspomagających to wpis z tego forum:
"Daria a Lady Comp różni sie od Baby comp tylko tym, ze pokazuje jaka płec powinna być w danym dniu,
dziewczynke pokazuje w owulacje, chłopca przed owulacją, Baby Comp od Lady Comp jest 500 zł droższy za tą funkcje"

I bądź tu mądry, kiedy tu celować na synka...

A propo urządzeń wspomagających to wpis z tego forum:
"Daria a Lady Comp różni sie od Baby comp tylko tym, ze pokazuje jaka płec powinna być w danym dniu,
dziewczynke pokazuje w owulacje, chłopca przed owulacją, Baby Comp od Lady Comp jest 500 zł droższy za tą funkcje"

I bądź tu mądry, kiedy tu celować na synka...

Mogę Cię tylko pocieszyć, ze wg mnie chłopca prościej zrobić niż córkę ;)

Witaj mis0890 :)
Nic się nie przejmuj córeczki są bardzo fajne i do tego 'tatusiowe' hihi ja mam ich dwie [emoji7]
Zapytam się za dziewczyny z forum i dla potrzeb do moich statystyk [emoji6] zajmuję się sexami i plemniorami [emoji85]
Czy przed współżyciem w owu mieliście jakąś przerwę we współzyciu, jak tak to jaka?
Widzicie dziewczyny 2sexy w owu i po! I jest dziewczynka:)
Macie jeszcze czas, na spokojnie ogarniesz temat, ponoć na chłopca jest łatwiej...[emoji849]
Po porodzie 'na chłopca' zaleca się zrobić min 18miesiecy przerwy, ja miałam 24[emoji14]i nie wyszło. Także tu nic nie jest pewne...

Najbardziej obawiam się "spóźnienia" lub "falstartu" jak to miało miejsce ostatnio...wtedy żona korzystała z tego najprostszego termometru owulacyjnego, widać zaczęliśmy zaraz na początku owu i dlatego wygrały X.
Myślisz, że wykres sporządzony przez to urządzenie wystarczy?
Link do: Termometr owulacyjny dla kobiet (Femometer)
Już nawet zastanawiam się nad zakupem Lady-Comp...co Wy na to drogie Panie?

Ja używam zwykłego termometru, i ładnie się rysuje skok wiec owulacyjnych pewnie jeszcze lepszy. Ja wyznaczam owu za pomocą testów owu, i badania szyjki. Śluz u mnie nie jest dostatecznych wyznacznikiem, przed owu bywa go mało albo wcale nie jest widoczny. Ale wiem, że po owu się objawia od razu w postaci mlecznego i dość gęstego. Stad bardzo łatwo mi wyznaczyć sama owu.

reklama
Witaj mis0890 :)
Nic się nie przejmuj córeczki są bardzo fajne i do tego 'tatusiowe' hihi ja mam ich dwie
emoji7.png

Zapytam się za dziewczyny z forum i dla potrzeb do moich statystyk
emoji6.png
zajmuję się sexami i plemniorami
emoji85.png

Czy przed współżyciem w owu mieliście jakąś przerwę we współzyciu, jak tak to jaka?
Widzicie dziewczyny 2sexy w owu i po! I jest dziewczynka:)
Macie jeszcze czas, na spokojnie ogarniesz temat, ponoć na chłopca jest łatwiej...
emoji849.png

Po porodzie 'na chłopca' zaleca się zrobić min 18miesiecy przerwy, ja miałam 24
emoji14.png
i nie wyszło. Także tu nic nie jest pewne...

Z uwagi na presję (po odstawieniu tabsów nie było okresu, kilka wizyt u ginekologów i prognoza Zespolu PJ oraz problem z zajściem w ciążę) postanowiliśmy pójść na całość i udało się za pierwszym razem. Przerwa trwała jakieś 3 dni przed owu, więc już nie wiem, czy X poczekały do owu czy może jednak punkt 14 dotarły? Zastanawia mnie ciągle wynik badań, który opisuje producent Lady Comp, że tzn że jest zupełnie odwrotnie niż Shetles teoretyzuje i chłopaka można spłodzić przed owu. Jestem w stanie zainwestować te pieniądze tylko czy można całkowicie zaufać urządzeniu a nie powszechnej opinii ? :-) z kolei ktoś tutaj pisał, że chłopak został poczęte kilka dni po dostaniu okresu...ruletka?

Ostatnia edycja:
Do góry