reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Was :)
co uważacie na temat testu cyfrowego Clearblue?
Nie wiem dlaczego mój wcześniejszy wpis zniknął. Spodziewamy się z żoną dziewczynki (bynajmniej usg tak ciągle wróży), nie chcemy jednak poprzestać na jednym dziecku. Będziemy celować na chłopaka.
Miłego dnia życzy prawdopodobnie jedyny chłop na tym forum
Witamy tatusia ;) z tego co pamietam dziewczyny polecaly clearblue

reklama
@leeleeth @BB_Anna ja już nie wierzę w zadne obserwacje.. Sam powiedzcie.. Np 13dc szczyt śluzu, pierwszy pozytywny test owu ale dopiero koło 17 wcześniej negatyw... na drugi dzień dużo śluzu spadek temp szyjka miękka i otwarta wysoko dalej pozytywne testy a kolejnego dnia temp w górę śluzu brak szyjka już twarda.. więc owu teoretycznie 14dca tu ani ciazy ani nic... Wiec z obserwacji też zrezygnowałam.. Zobaczymy po nowym roku czy będzie wogole jakis plac

Witam Was :)
co uważacie na temat testu cyfrowego Clearblue?
Nie wiem dlaczego mój wcześniejszy wpis zniknął. Spodziewamy się z żoną dziewczynki (bynajmniej usg tak ciągle wróży), nie chcemy jednak poprzestać na jednym dziecku. Będziemy celować na chłopaka.
Miłego dnia życzy prawdopodobnie jedyny chłop na tym forum
Witamy rodzynka :) Na synka najlepiej sex co 2 dni. Ja przed pierwszą ciąża z synkiem zupełnie nieświadomie korzystałam z żelu consieve plus, on tworzy środowisko zasadowe w pochwie czyli męskie żołnieżyki to lubią ;) Na kiedy macie termin porodu? Chcecie tak od razu drugie?

Dziewczyny, jest jakaś nadzieja... z ciekawości i od niechcebnia zbadałam szyjkę a ona tak wysoko ze ledwo idzie dosięgnąć i mięciutka!!! Jeszcze dwa dni temu była nisko długa i twarda. Moze jednak dzisiaj owu? poczytałam o tych moich testach z allegro z niebieską końcówką piszą że są beznadziejne. Ciekawe tylko gdzie mój śluz się podział. Ta szyjka daje mi nadzieję!

Witamy rodzynka :) Na synka najlepiej sex co 2 dni. Ja przed pierwszą ciąża z synkiem zupełnie nieświadomie korzystałam z żelu consieve plus, on tworzy środowisko zasadowe w pochwie czyli męskie żołnieżyki to lubią ;) Na kiedy macie termin porodu? Chcecie tak od razu drugie?
Dzięki za miłe powitanie. Fajnie, że jest takie miejsce, gdzie możecie się dzielić swoimi marzeniami - faceci też je mają, nawet jeśli Wam o tym nie mówią :) Nasza dziewczynka ma pojawić się w Nowy Rok (słucham brzuszka i słyszę jednak coś o wcześniejszym prezencie pod choinką). Zawsze mówiliśmy o trójce, więc jeśli sytuacja się ustabilizuje to decydujemy się od razu na drugie (pozostawiam ostateczną decyzję żonie, to ona musi być gotowa).
U żony owulka niby zaczęła się 14 (najwyższa temperatura), wtedy było tuli, potem drugi raz 16 (X już chyba czekały pod bramką ;) ). Pewnie tabletki anty też odegrały tu swoją rolę...
Consieve plus? Dziękuję za info, z pewnością skorzystamy, oby wspomógł Y ;). Bardzo bym chciał syna (jak dla mnie mógłby być choć jeden a reszta same córeczki), tym bardziej jak widzi się wokoło te tendencje 3xdziewczynka/3xchłopiec...to czasem trudne... trzeba wierzyć i działać, podchodzę do sprawy bardzo, bardzo poważnie :)

Ostatnia edycja:
Witamy, Tatusia [emoji6]
Głupio teraz o tych śluzach i szyjkach tak pisać [emoji85][emoji87]
[emoji23][emoji23][emoji23]
Ale powodzenia [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Dużo czerwonego mięska, wiesiołek dla żonki i kawusia lub energetyk przed seksem [emoji6][emoji6]
Potem co dwa dni i będzie chłopak jak malowanie [emoji7]

Witamy, Tatusia [emoji6]
Głupio teraz o tych śluzach i szyjkach tak pisać [emoji85][emoji87]
[emoji23][emoji23][emoji23]
Ale powodzenia [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Dużo czerwonego mięska, wiesiołek dla żonki i kawusia lub energetyk przed seksem [emoji6][emoji6]
Potem co dwa dni i będzie chłopak jak malowanie [emoji7]

Ja już lecę na podwójnej dawce pomidorów, bananów i mięcha ;) jednak jak czytam o dietach to często piszą, że to kobieta powinna ją wdrożyć...wtedy zadaje sobie pytanie, kto tu w końcu odpowiada za X i Y ;) Co Wy na to Mamusie?

Dziś wiem (a jak źle mówię to poprawcie proszę), że by spełnić to marzenie to trzeba będzie wkroczyć do akcji w odpowiedniej pozycji (po ok. 6 dniach abstynencji) ok 36h po uzyskaniu wyniku testu owu ;)

Witamy tatusia i trzymamy kciuki :D
Wzieło mnie na analizowanie tych naszych staran, szukam gdzie popełanimy błąd dlaczego nie wychodzi...i mam do was pytanie...któy pik LH bierzecie pod uwage...pierwszy czy najmocniejszy?.. bo miałam takie miesiace że np w 15dc wyszeł pik około 100 a po 24h tez byl pik tylko np 130..i który sie bierze pod uwage?

Ja już lecę na podwójnej dawce pomidorów, bananów i mięcha ;) jednak jak czytam o dietach to często piszą, że to kobieta powinna ją wdrożyć...wtedy zadaje sobie pytanie, kto tu w końcu odpowiada za X i Y ;) Co Wy na to Mamusie?

Dziś wiem (a jak źle mówię to poprawcie proszę), że by spełnić to marzenie to trzeba będzie wkroczyć do akcji w odpowiedniej pozycji (po ok. 6 dniach abstynencji) ok 36h po uzyskaniu wyniku testu owu ;)

Raczej tatusiowie, te mięsko i energetyki. A pomidorki czy banany to o potas chodzi także mamusie [emoji23][emoji23][emoji23]
A najlepiej oboje [emoji23][emoji23][emoji23]

W bdm jest stosunek 24 i 48
Bo Ty na chłopczyka tak?

reklama
Witamy tatusia i trzymamy kciuki :D
Wzieło mnie na analizowanie tych naszych staran, szukam gdzie popełanimy błąd dlaczego nie wychodzi...i mam do was pytanie...któy pik LH bierzecie pod uwage...pierwszy czy najmocniejszy?.. bo miałam takie miesiace że np w 15dc wyszeł pik około 100 a po 24h tez byl pik tylko np 130..i który sie bierze pod uwage?

Ja biorę od najciemniejszego 12h jest owu. U mnie się sprawdza.
Dokładnie wyglada to tak, mam niski poziom lh jeden test dziennie, pierwszy wysoki dwa testy dziennie, i pik, przez dwie doby, potem znowu wysoki, i tu mam owu.
Zobacz jak Femometer ładnie wyznacza owu, no u mnie idealnie [emoji6]

Do góry