reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny jestem po wizycie u ginekologa. Dzidzia się ruszała i ładnie rośnie. I się potwierdziło, że dziewczynka :) już się tak przyzwyczaiłam do tej myśli także będą 2 dziewczyny :) widocznie planowanie nic nie daje, ale cieszę się, że się mała zdrowo rozwija :)

Trzymam kciuki za nowe kreseczki :)
Super, gratuluję zdrowej dzidzi :)

reklama
@Justyna_maj2017 gratuluję zdrowej dziewuszki :) i zazdroszczę ;)
U mnie 10dpo i śluz delikatnie podbarwiony i dziwne kłucie z lewej strony ...wczoraj robiłam test, ale mój młodszy synek wrzucił go do kibelka zanim był wynik:p co prawda jak wysechł to była druga kreseczka, ale myślę że @ się zbliża :) więc szykuję się na wrzesień ;)

Grabcia i inne kobitki : )
Wierzę w dietę, dlatego że moim zdaniem poprzez pożywienie ładujemy dodatnio lub ujemnie nasze jajo ;) które zaś przyciąga odpowiedni plemnik. Do tego zasugerowałbym sie Panem Jonasem bo te księżyce też mają coś wspólnego z przyciąganiem sie,(same piszecie że w pełnię jest więcej porodów!) oraz kanedarzem cyklow polaryzacji. Dodatkowo wierzę jakim nasieniem "zaatakuje się" jajo :) sorry ze o tobie wspomnę Justyna_maj2017 ale jesteś tu kolejnym przykladem, BTW! Ciesze się że masz zdrowa córeczke! Same szczęście,zobaczysz jak dwie siostry będą się bawic to serce urośnie ci ze szczęścia! Wiem co mówię [emoji6] no ale do sedna, czyli moim zdaniem chodzi o użyta sperme i o środowisko ph w pochwie które zmienia się podczas seksow zakończonych w niej. Ponieważ sperma zmienia środowisko na bardziej chłopczykowe dlatego na chłopca działamy bez prezerwatywy [emoji6] mogalbym tak jeszcze trochę no ale... Bezprzesady[emoji849]
Suple są oczywiście spoko [emoji1303]

Ja wierze o bdm. No wierze całkowicie. I może te ole mnie przekonuje, bo przy ifv dziewczyny biorą i maja dziewuszki [emoji6]
Ale tak to wierze na 100% w bdm. I tak robię.
Diety już nie liczę od dawna. Jem wszystko, i olewam.
Bdm to tylko ten odstęp czy coś jeszcze?

Kurcze a mi się rozjezdza owulacja z nowiem księżyca, a tak się nastawiłam że w nów córka bo chłopcy robieni byli w pełnię i drugi w prawie pełnię

Ja tez wierze w dietę. I nie chodzi mi o to ze zjedzac jednego banana czy karkówkę będziemy mieć syna ale o całokształt. Nasze pol roku diety to była totalna rewolucja, całkiem inny styl życia plus pełna suplementacja. Widziałam zmiany w organizmie - mega skąpe miesiączki w zasadzie zaczęłam się martwić czy ja w ciąże zajdę bo miałam same plamienia, zero śluzu. Zupełnie inaczej z chłopcami pełno śluzu a okres to potok był.... i wiele wiele innych.
Ale zobaczymy w poniedziałek, jeśli to chłopiec to obalam wszystko tak jak Imama bo zrobiłam bardzo dużo.

Ja też skłaniam się ku diecie. Podobno w okresach wojnen, kiedy brakowało składników i kobiety były wychudzone, rodziło się wiecej dziewczynek. Ja na diecie le bardzo schudłam i chyba tak jak Luisa zrobilam sobie niedobory pewnych składników, bo teraz jadłabym codziennie pomidory i ziemniaki ;) Myślę, ze to naładowanie ujemne lub dodatnie tez ma sens, dlatego ja zainwestowałam w te wszystkie olejki, świece pszczele i lampy solne. Wg mnie zrobilam dużo, a efekt finalny poznam 4 września na wizycie.

Trzymam kciuki bo wciąż czuje roz u Ciebie!
Ja mam tylko nadzieje ze zrobi mi jakieś fajne zdjęcie nuba.... bo ja się totalnie nie znam :/ jak wchodzę na te grupy to myśle o płaski dziewczynka - a one tam boy boy a gdy widzę w górę to one girl girl. Czyli żadnego pojęcia nie mam :D

reklama
Trzymam kciuki bo wciąż czuje roz u Ciebie!
Ja mam tylko nadzieje ze zrobi mi jakieś fajne zdjęcie nuba.... bo ja się totalnie nie znam :/ jak wchodzę na te grupy to myśle o płaski dziewczynka - a one tam boy boy a gdy widzę w górę to one girl girl. Czyli żadnego pojęcia nie mam :D
Hehehe mam tak samo, ja na tych nubach się kompletnie nie znam, choc u mnie na nuba juz bedzie za późno. U mnie bedzie sprawa jasna, albo będą jajca albo nie ;) Ja trzymam kciuki za różowy poniedziałek :*

Do góry