reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny, ja w piątek byłam na wizycie . Mała taka rozbrykana że lekarz leeeedwie zmierzył główkę i brzuszek :)
Coś mówił że jakby jedną nerka za mała ale żeby się nie przejmować bo w tym okresie dziecko strasznie szybko rośnie i stąd te dysproporcje - łatwo powiedzieć ....
Mam już 8.5 kg na plusie ehhh :)

I Pani podczas badania do mnie, że córka ma być tak? Ja mówię że tak. Że na polowkowych lekarz powiedział że nie ma żadnych wątpliwości an co ona się się dwuznacznie uśmiechnęła i stwierdziła że 'to się jeszcze okaze' - cokolwiek to mialo znaczyć :/ ale myślę że tak sobie tylko powiedziała :)

reklama
Justyna aż było mi głupio że pomyliłam się co do twoich sexów[emoji21] wiec odszukalam (sorry ale musiałam) twojego posta w którym pisałaś że:.'miałaś sexy co 2 dni z zabezpieczeniem'.
Więc jeszcze nie zwariowałam [emoji4]
Szczypiorkowa u mnie nagle w 30tc miałbyc syn, a urodzila się córka! Hehe także czekaj cierpliwie [emoji6]

Justyna aż było mi głupio że pomyliłam się co do twoich sexów[emoji21] wiec odszukalam (sorry ale musiałam) twojego posta w którym pisałaś że:.'miałaś sexy co 2 dni z zabezpieczeniem'.
Więc jeszcze nie zwariowałam [emoji4]
Szczypiorkowa u mnie nagle w 30tc miałbyc syn, a urodzila się córka! Hehe także czekaj cierpliwie [emoji6]
Kurcze może faktycznie... W ciąży mnie pamięć zawodzi :D w ostatniej ciąży zapomniałam loginow do banku :D

Bdm to tylko częstotliwość i czas współżycia. Na dziewczynkę raz 2-3 dni przed owu, na chłopca 24 i 48 h po.

Wklejałam ściągę jak wyliczyć na podstawie testów kiedy owu będzie żeby te dwa dni wyliczyć
IMG_5502.JPG

Stad te trzy miesiące próbnego testowania przed rozpoczęciem starań. Teraz naprawdę wiem kiedy będę miała owu i umiem przewidzieć z wyprzedzeniem. Idealnie [emoji23]

Załączniki

• IMG_5502.JPG
    IMG_5502.JPG
    213,5 KB · Wyświetleń: 814
Bdm to tylko częstotliwość i czas współżycia. Na dziewczynkę raz 2-3 dni przed owu, na chłopca 24 i 48 h po.

Wklejałam ściągę jak wyliczyć na podstawie testów kiedy owu będzie żeby te dwa dni wyliczyć Zobacz załącznik 891447
Stad te trzy miesiące próbnego testowania przed rozpoczęciem starań. Teraz naprawdę wiem kiedy będę miała owu i umiem przewidzieć z wyprzedzeniem. Idealnie [emoji23]

reklama
Grabcia i inne kobitki : )
Wierzę w dietę, dlatego że moim zdaniem poprzez pożywienie ładujemy dodatnio lub ujemnie nasze jajo ;) które zaś przyciąga odpowiedni plemnik. Do tego zasugerowałbym sie Panem Jonasem bo te księżyce też mają coś wspólnego z przyciąganiem sie,(same piszecie że w pełnię jest więcej porodów!) oraz kanedarzem cyklow polaryzacji. Dodatkowo wierzę jakim nasieniem "zaatakuje się" jajo :) sorry ze o tobie wspomnę Justyna_maj2017 ale jesteś tu kolejnym przykladem, BTW! Ciesze się że masz zdrowa córeczke! Same szczęście,zobaczysz jak dwie siostry będą się bawic to serce urośnie ci ze szczęścia! Wiem co mówię [emoji6] no ale do sedna, czyli moim zdaniem chodzi o użyta sperme i o środowisko ph w pochwie które zmienia się podczas seksow zakończonych w niej. Ponieważ sperma zmienia środowisko na bardziej chłopczykowe dlatego na chłopca działamy bez prezerwatywy [emoji6] mogalbym tak jeszcze trochę no ale... Bezprzesady[emoji849]
Suple są oczywiście spoko [emoji1303]
Kitqa no ale przeciez caly czas tu udowadniamy, ze nawet spelnienie wszystkich czynnikow nie daje pozadanych skutków... Ja zadbalam nawet o te jony i ksiezyc i niby wszystko sprzyjało, podobnie imama szczypiorkowa i wiele innych dziewczyn. Ja mysle, ze najistotniejszy czynnik to miec szczescie i wowczas bez planowania sie udaje i mamy i syna i córkę ;)

Do góry