reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@belle81
Ja miałam 4ry cykle idealne , wyliczone, tzw 'pewniaki' w tym 2x idealnie w dzień owu, dzień po i to po 2x. Byłam wręcz PEWNA że musi się udać no bo jak inaczej ?! Później trafiłam na to forum pytałam dziewczyn o testy owu i męczyłam je każdego dnia zdjęciem bo stwierdziłam że ja to muszę złe robić ale wyszlo że dobrze tylko coś nie tak z moim ciałem ... Ehhh ... A w końcu siadło w przekonaniu że będzie upragniony chłopiec :) wyczekiwany, planowany (chodź wiem że dla niektórych z Was niewiele zrobiłam ale ja dla siebie wiem że zrobiłam duuuuzo więcej jak przy dziewczynach ), chłopiec który miał być spełnieniem naszych marzeń i poniekąd nadzieji rodziny a tu masz baba - koeljna mała babka ;)

Kiedy mi powiedzieli, że jak za bardzo chcemy zająć w ciążę to skutek jest dokładnie odwrotny ... Może w tym problem :+

@leeleeth -może to jest rozwiązanie..."Poprostu robić swoje". U mnie 4cs. Wielkie nadzieje pokladałam w tym trzecim:( A czas ucieka. Mój plan zakładał urodzić przed 38 więc zostały mi 4 cykle. A co jak się nie uda...
Mam trudny dzień. Mnóstwo problemów zwaliło mi się na główę,w domu remont a upał nie pomaga.
Będę krzyczeć! AAAAAAAA!!!

Ja miałam plan do sierpnia zajść a tu lipa [emoji17] wiec naprawdę wiem co czujesz, stres bo remont, upały i poczucie tego bez sensu [emoji17]
Uda sie napewno [emoji1307]

Ja wiem, ze będę trochę załamana. Chyba najbardziej sobą, ze brałam te suple kombinowałam na prawdę się starałam ( teraz zbieram tego żniwa pol włosów mi wypadło itp ) bieganie na czczo treningi, dieta itp... a się nie uda. Mogłam nic nie robić...
Ja też mam wrażenie, ze przez diete i to katowanie moj organizm nie jest w najlepszym stanie... A po co było to wszystko. Ja sobie już wizualizuje drugiego synka, ale wiem, ze będzie mi ciężko to przyjąć...

@belle81 ja robię pokoiki chłopców, na razie taki efekt
IMG_6740.JPG
tam gdzie teraz stoi krzesło będzie fotelik
IMG_6744.JPG
te wrzosowe ściany bedą zakryte panelami i podłogi tez bedą zmienione plus dywan
IMG_6692.JPG

Załączniki

• IMG_6740.JPG
    IMG_6740.JPG
    146 KB · Wyświetleń: 348
  • IMG_6744.JPG
    IMG_6744.JPG
    53,5 KB · Wyświetleń: 353
  • IMG_6692.JPG
    IMG_6692.JPG
    130,5 KB · Wyświetleń: 353
Hej:) ja w poniedziałek idę do ginekologa i może usłyszę już serduszko. Dziewczyny też bardzo pragnę córkę a również jak Wy czuje ze będzie synek, już nawet imię wybrałam:-p wyobrażam już sobie moją przyszłość w męskim gronie:laugh2: wolę nastawić się w 100% na syna i jedynie być miło rozczarowana. Kiedy Wy poznacie płeć dziecka?

Powiem Wam, że ja w drugiej ciąży bardzo duże miałam parcie na córkę. No nie mogło dla mnie być inaczej! Okazało się, że będzie drugi chłopiec i wiecie co? W momencie kiedy go zobaczyłam, zapomniałam o córeczce! Miłość nieskończona! Dopełnienie rodziny dosłownie!
U was też tak będzie, zobaczycie.

Ja nie ukrywam swoich pragnień odnośnie córki, ale wiem, że Los może zadecydować inaczej. Nie będę narzekać, bo liczy się zdrowy dzidziuś. Tego chcę najbardziej.

A suple bierzemy dla przekonania, że zrobiliśmy wszystko by tą lalunią mieć. Teraz skupiam się bardziej na zajściu.

reklama
Do góry